Tarih: 07.01.2023 12:12

Sera Isıtması Hizmetleri

Facebook Twitter Linked-in

 

Merkezi ısıtma, modern seralarda tercih edilen ısıtma şeklidir. Isıtma boruları genellikle bitki sıralarının aralığına uyacak şekilde sera zeminine döşenir. Bu borular aynı zamanda hasat ve bakım araçları için ray olarak da kullanılmaktadır. Yine bu ısıtma boruları sisteme konularak verim arttırılabilir. Borularda dolaşan sıcak su sirkülasyon pompası ile sağlanır. Sirkülasyon pompası arıza veya bakım durması nedeniyle ana ünite ve yedek ünite olmak üzere iki üniteye ayrılmıştır.

Jeotermal kaynakları yakıt olarak kullanmayan firmalar kömür yakıtlı kazanlar kullanmakta ve sera alanının büyüklüğüne göre tek bir yüksek güçlü kazan almak yerine birden fazla düşük güçlü kazan kullanılabilmektedir. Green Climate, ısıtma sistemi yükünün birden fazla kazana dağıtılması, bir arıza durumunda tüm sistemin durmaması avantajına sahiptir.

Merkezi Isıtma Sistemleri

Sera ısıtma sistemlerini ısı ve kalori hesaplarına göre projelendirmek ve kurulum aşamasını büyük bir hassasiyetle tamamlamak için teknik ekipler ile birlikte çalışılmaktadır. Green Climate ile birlikte, seraların içten ısıtılması için metal ve plastik boruların temin ve teslimini yaparak projelendirilen projeye göre destek braketleri ve bağlantı elemanları ile montajı yapılmaktadır.

Merkezi Isıtma Sistemi Unsurları

Merkezi ısıtma sistemi aşağıdaki unsurlardan oluşur;

Bu konuda https://www.greenclimate.com.tr/menu/3/sera-isitma-sistemleri.html sitesine giriş yaparak bilgi ve hizmet alabilirsiniz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —