Tarih: 29.09.2022 13:07

Hayata Saygı Duruşu Sürücülere Uygulamalı Anlatıldı

Facebook Twitter Linked-in

Mithat ÜNAL- Anamur da yayalara geçiş üstünlüğü ‘Hayata Saygı Duruşu’ sloganı ile uygulamalı olarak anlatıldı. Anamur Orta Okulu önünde yapılan uygulama, Anamur Kaymakamlığı ve Milli Eğitim müdürlüğü koordinesinde gerçekleşti. Belediye Başkan Vekili Türkan Kasapoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan, Emniyet Müdürü Ömer Engin Genç, Anamur Ortaokulu Müdürü Yusuf Tuğrul, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Binbaşı Rüştü Şen ve öğrenciler katıldılar. Ortaokul önünde ki yaya geçit noktasında yapılan uygulamada, öğrenciler ellerindeki döviz ve Türk Bayrakları ile karşıdan karşıya geçtiler. Trafik polisleri geçiş sırasında üstünlüğün yayalarda olduğunu hatırlatarak hem sürücüleri uyardılar, hem de broşür dağıttılar.
Uygulamaya katılan Belediye Başkan Vekili Türkan Kasapoğlu; “Yayalara öncelik verilmesi gerektiğini düşünüyorum.” Dedi. Yayalara öncelik ve hayata saygı duruşu sloganı ile yola çıktıklarını kaydeden İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan; “Yayaların trafik işaretli yerlerde geçişi esnasında, araçların onlara saygı duyması noktasında bir bilinç oluşturmak için buradayız. İnşallah bu bilinç, Türkiye’nin her tarafına yayılır.” Dedi.
Anamur Ortaokulu Müdürü Yusuf Tuğrul da öğrencilerin yaya geçiş yerlerinde nasıl bir hakka sahip olduklarını anlatma adına bu uygulamayı yaptıklarını söyledi. Uygulama sırasında oradan geçen sürücüler ise hem broşür için görevlilere teşekkür ettiler, hem de bu tür uygulamaların genel trafik için de eğitici ve faydalı olduğunu ifade ettiler.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —