Tarih: 06.10.2022 11:53

KESKÜP, 3’üncü El Sanatları ve Tasarım Fuarı’na katıldı

Facebook Twitter Linked-in

Keşan Belediyesi’nin destekleriyle kurulan KESKÜP (Keşan Sepetçi Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi), Craft İstanbul 3’üncü El Sanatları ve Tasarım Fuarı’na katıldı.

Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde 5-9 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen fuarda birçok ülkeden katılımcının yer aldığını belirten KESKÜP Yönetim Kurulu Başkanı Esra Kaykı, Keşan Belediyesi ve ilgili kurumların destekleriyle kadınların; üretime dahil olması, başarması ve ekonomiye can vermesinin kendilerini memnun ettiğini belirtti.

Kaykı, fuarın el sanatçıları ve küçük işletmeler için ürünlerinin tanıtımını ve satışını yapabilmelerine imkan sağlandığına değinerek,  sözlerine şöyle devam etti:

“Sektörel etkileşimler kurabilecekleri imkanların sağlanması amaçlanıyor. Fuara 77'si yurtdışından olmak üzere 400'ü aşkın el sanatçısı, 16 üniversite, 11 belediye, Olgunlaşma Enstitüleri ve Kadın Kooperatifleri, satın almacılar, sektör dernek ve vakıfları, sanatsal makine ve malzeme tedarikçileri katılıyor.”

Türkiye ve dünyanın sepetlerinin Keşan’dan çıkacağını iddia eden Kaykı, “Bizi destekleyen başta Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu olmak üzere herkese başarılarımızın devam edeceği sözünü veriyoruz.” dedi.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —