Tarih: 30.03.2024 18:07

Seçim Yasakları 31 Mart Akşamına Kadar Devam Edecek

Facebook Twitter Linked-in

Yarın yapılacak olan yerel seçimler için yasaklar saat 17:00’de başladı. Seçimlere yönelik önlemler Ülke genelinde seçim yasakları, 31 Mart akşamına kadar sürecek.
Sabah saat 07:00’den itibaren 32 ilde  başlayacak ve akşam saat 16’dan sona erecek olan seçim yasakları, geri kalan illerde ise oy verme saatleri saat 08.00'de başlayacak ve saat 17.00'de sona erecek. Bugün saat 17.00'de başlayan propaganda yasağı ise 24 saat boyunca devam edecek. 
Yarın sandıklar kapanana kadar propaganda içeren haber ve yayın yapılamayacak.  Oy verme günü saat 18.00'e kadar radyolar ve her türlü yayın organları tarafından seçimler ve seçim sonuçlarıyla ilgili haber, tahmin ve yorum yapılması yasak olacak. 
Saat 18.00 ile 21.00 arasında ise sadece Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından verilecek olan haber ve tebliğlerin yayınlanmasına izin verilecek.  Saat 21.00'den sonra ise bütün yayınlar serbest olacak, ancak YSK'nin gerek görmesi halinde saat 21.00'den önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek.  
Seçim yasakları kapsamında oy verme süresince kahvehane, kıraathane, kafe ve internet kafeler gibi umumi eğlence yerleri kapalı kalacak. Eğlence yeri niteliği taşıyan lokantalarda ise yalnızca yemek servisi yapılabilecek.  
31 Mart günü saat 18.00'den sonra düğün yapılabilmesi içinse seçim yasaklarına uyulması gerekecek.  Öte yandan, emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlar dışında hiç kimse, Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddelerinde belirtilen silahları (ateşli silahlar, patlayıcı maddeler, kesici-delici aletler, yakıcı, zehirleyici, nükleer, radyoaktif, kimyasal ve biyolojik maddeler) taşıyamayacaklar.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —