Tarih: 11.08.2022 11:41

Yakıt; ‘Atarürk Kurtuluş Savaşını Peygamberimizin Taktiği İle Kazandı’

Facebook Twitter Linked-in

Mithat ÜNAL-Anamur Kültür Derneği tarafından düzenlenen Atatürk ve Din Konulu konferans Belediye Meclis Salonunda yapıldı. Profesör Doktor İsmail Yakıt panelde yaptığı konuşmada, Atatürk’ün Kurtuluş Savaşını Peygamber Efendimizin Bedirde uyguladığı askeri taktiği uygulayarak kazandığını söyledi.
Programa, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Tuğrul, Dernek yönetim kurulu üyeleri, Anamur Orman İşletme Müdürü İsmail Gübeş, Yaşlıları Koruma ve Yaşatma Vakıf Başkanı Tulğrul Ayhan, Anamur Alevi Kültür Derneği Başkanı Nurgül Er,  Siyasi Partililer ve vatandaşlar katıldılar.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan programı, Dernek Yönetim kurulu üyesi Elif  Ayhan sundu. Açılış Konuşmasını yapan Dernek Başkanı Yaşar Alıcı, katılımın az olmasından dolayı serzenişte bulunurken, Anamur’un Şairi Abdul Kadir Bulut’un ölüm yıldönümü etkinlikleri ile aynı zamana gelmesinin bunda etkili olduğunu söyledi.

Programa konuşmacı olarak katılan Profesör Doktor İsmail Yakıt, Mustafa Kemal Atatürk’ün dine kesinlikle karşı olmadığını, dinden menfaat sağlayan din istismarcılarına karşı olduğunu kaydetti. Mustafa Kemal Atatürk’ün laikliği getirerek din ve devlet işlerini bir birinden ayırdığını, dinin Allah ile kulu arasında olması gerektiğine inandığını söyledi. Atatürk’ün, Peygamber efendimizin aleyhine olan kitap, mecmua, her türlü belgeyi toplattığını, Kur’an okunan meclislere katılarak huşu içerisinde Kur’an-ı Kerimi dinlediğini ifade etti.

Söylediği her anlatıma kaynakları ile ifade eden Profesör Doktor İsmail Yakıt,  Atatürk’ün kurtuluş savaşını ise, on binlerce kureyş ordusuna karşı çok az sayıdaki İslam Ordusu ile Zafer kazanan Peygamber Efendimizin Bedirde uyguladığı taktiği uygulayarak kazandığını söyledi.
Mustafa Kemal Atatürk’ün her Cuma cemaatle namaz kıldığını ve okunan Kur’an-ı Kerim’i cemaatle dinlediğini kaydeden Yakıt; “Mustafa Kemal’in alnı secdeye değmemiştir diyenlere bu da kapak olsun.” Dedi. Programın ardından soruları yanıtlayan Profesör Doktor İsmail Yakıt, katılımcılara, ’Atatürk ve Din’ adlı kitabını imzaladı. Dernek Başkanı Yaşar Alıcı Yaktıt’a plaket verdi. Program hatıra fotoğraflarının çekilmesi ve sohbetlerle sona erdi.

 



 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —