Tarih: 30.12.2022 18:05

SCP'li Özcan: ″En düşük emekli maaşı, asgari ücret düzeyinde olmalı!″

Facebook Twitter Linked-in

SCP İzmir İl Başkanı Hülya Özcan son günlerde kamuoyunu meşgul eden emekli maaşları hakkında açıklamada bulundu.

Sosyalist Cumhuriyet Partisi İzmir İl Başkanlığı adına Başkan Hülya Özcan tarafından yapılan açıklamada en düşük emekli maaşının asgari ücret düzeyinde olması gerektiğine dikkati çekerek, ülkenin çoğunluğunu oluşturan emekli vatandaşların son yıllarda sefaleti yaşadıklarını söyledi.

Konak'ta halka açık gerçekleşen basın açıklamasında SCP İzmir İl Başkanı Hülya Özcan şunları kaydetti:

'Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk derki: “Emekli, milletin aynadaki görüntüsüdür. Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu; o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Geçmişte güçlüyken, bütün kuvvetiyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin, geleceğe güvenle bakmaya hakkı yoktur.”

Oysa şimdi emeklilerin yüzde 60’ı sefaleti yaşıyor. Aldıkları maaş asgari ücretin çok altında. Zaten asgari ücret açlık sınırında belirlendiğinden, emeklilerimizin yüzde 60’na aç kal deniliyor. Açlığa ve yoksulluğa bırakılan ve yeniden çalışmaya mecbur bırakılan, emeklinin alacağı en düşük maaş asgari ücret seviyesinde olmalıdır.  

Türkiye’deki 25 milyonluk seçmen kesimini, emekli ve ailesi oluşturmaktadır. Bu Türkiye demektir!

Emeklinin bitmeyen çilelerinden bir diğeri de sağlık giderleri sorunudur. Sağlık anayasal bir haktır. Cumhuriyet Devleti, her vatandaşının muayene, tedavi ve ilaç hizmetini ücretsiz karşılamıştı. Şimdi ise, yıllarca sağlık primini ödemiş emeklinin maaşından muayene, tedavi ve ilaç kesintileri yapılmakta. Bu kabul edilemez! Emekliden sağlık kesintisi yapılamaz!'

         


Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —