Tarih: 18.10.2022 08:38

Saadet Partili Karataş: ″Tarım politikalarının sil baştan yeniden yapılmasına ihtiyaç var″

Facebook Twitter Linked-in

AFYONKARAHİSAR - 18.10.2022 - HİBYA - Saadet Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Beytullah Karataş ve Merkez İlçe Başkanı Hamza Gümüşkanat, belde ve köy ziyaretleriyle vatandaşın problemlerini dinledi.

Yersiz ve gereksiz gündemlere takılıp kalmayacaklarını, iktidarın gerçek gündemi unutturmak adına ortaya her gün bir yenisini attığı kısır tartışmaları dikkate almayacaklarını belirten Karataş, Türkiye'nin ve Afyonkarahisar’ın gerçek gündeminin başında, adalet ve ekonominin geldiğini söyledi. Özellikle kırsal kesimdeki vatandaşın şu anda ekonomiden dolayı pek çok sıkıntıyla karşı karşıya olduğunu ifade eden Karataş, “Vatandaşımız en çok enflasyon, hayat pahalılığı, yağmur gibi gelen zamları konuşuyor. Arkasından; israf, yolsuzluk, bitirilen tarım, yok edilen hayvancılık, yanlış yatırımlar ve yanlış yürütülen politikalar geliyor” diye konuştu.

'Tarım politikalarının sil baştan yeniden yapılmasına ihtiyaç var'

Tarımda her geçen gün, gübre ve akaryakıta zam geldiğini ve tarım politikalarının sil baştan yeniden yapılmasına ihtiyaç olduğunu dile getiren Karataş, 'Sadece ülkemiz değil, bütün dünya küresel bir gıda krizine dayanmış durumda. Bu gerçekleri görmezsek problemleri çözmemiz mümkün değil. Gıda ve tarımda kendi kendine yeterlilik, eskiye nazaran çok daha önemli hale geldi. Bu yüzden artık gıda, tarım ve hayvancılığı öncelikli alan ilan edip derhal bir 'milli tarım ve gıda stratejisi' belirlenmelidir.' dedi.
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —