-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
Panik sonrası toparlanma Asya’da devam etti
ABD’de piyasa beklentisi üzerindeki enflasyon rakamları ardından Fed beklentilerinde oluşan şahin tablo piyasalarda panik satışına neden olmuştu.
GÜNÜN ÖNE ÇIKAN GELİŞMELERİ
| Zaman | Parite | Haber | Beklenti | Önceki |
|---|---|---|---|---|
| 11:00 | TRY | Bütçe Dengesi (Ağu) | -64,00B | |
| 15:30 | USD | Çekirdek Perakende Satışlar (Aylık) (Ağu) | 0,20% | 0,40% |
| 15:30 | USD | Perakende Satışlar (Aylık) (Ağu) | 0,20% | 0,00% |
| 15:30 | USD | İşsizlik Haklarından Yararlanma Başvuruları | 222K | |
| 15:30 | USD | New York Empire State İmalat Endeksi (Eyl) | -15,25 | -31,3 |
| 15:30 | USD | Philadelphia Fed İmalat Endeksi (Eyl) | 3,5 | 6,2 |
| 16:15 | USD | Sanayi Üretimi (Aylık) (Ağu) | 0,20% | 0,60% |
“ÖNE ÇIKANLAR”
“Panik sonrası toparlanma Asya’da devam etti”
ABD’de piyasa beklentisi üzerindeki enflasyon rakamları ardından Fed beklentilerinde oluşan şahin tablo piyasalarda panik satışına neden olmuştu. Dün bu satışların yumuşaması ardından ABD endeksleri günü pozitif sonlandırmıştı. Asya seansında da benzer bir tablo karşımıza çıkarken, Çin endeksinde 1%’lik kayıp dikkat çekti.
ABD endeks vadelileri yatay seyrederken, Dolar endeksi dünkü dar alan sınırları içinde kaldı. ABD 10 yıllık tahvil faizi 3,42% bölgesine kadar tırmandı.
ABD
“Üçüncü çeyreğe ilişkin ipuçları izleniyor: Perakende satışlar”

Perakende satışlar ABD ekonomisinin canlılığının ölçülmesi açısından oldukça kritik bir gösterge. Temmuz ayında manşet perakende satışlar artış göstermemiş, otomotiv sektörü hariç satışlar ise 0,4%’lük artışı işaret etmişti. Son dönemde akaryakıt fiyatlarındaki düşüşlerin talep üzerindeki etkisi takip edilecekken, ekonomik canlılığın ölçülmesi bir taraftan üçüncü çeyreğe ilişkin resesyon riskinin tahmin edilebilmesi açısından da önemli olacak.
“Empire State imalat endeksi 2 yılın en dip seviyesinden toparlanabilecek mi?”

Empire State İmalat Endeksi Ağustos ayında ekonomik aktivite ve aktivite beklentilerinde Aralık 2020’den bu yana en zayıf dönemin yaşandığını işaret etmişti. Açıklanacak veride olası bir toparlanma ve bu toparlanmanın miktarı resesyon endişesinin yaşandığı dönem nedeniyle önemli bir sinyal oluşturabilir.
“Philadelphia Fed imalat endeksi”

Philadelphia Fed imalat endeksi Ağustos ayında pozitif bölgeye çıkarak iki aylık gerileme sonrası nefes alınmasını sağlamıştı. Açıklanacak verinin pozitif bölgede olması veya ivmesini artırması resesyon riskine ilişkin hassasiyetin yüksek olması nedeniyle fiyatlamaları etkileyebilir.
“FİNANSAL VARLIK PERFORMANSLARI”
‘’GÜNLÜK BORSA YORUMU’’
Endeks önceki günkü sert düşüşünün ardından dün özellikle sanayi hisselerinde gelen alımlarla günü pozitif bölgede kapadı. Buna karşılık banka hisselerindeki agresif satışlar devam etti ve banka endeksi günü %9.3 düşüşle kapadı. XBANK 4061 seviyesinde kapanırken, 3515 seviyesindeki 22- günlük ortalama seviyesi önemli bir destek olabilir. Banka endeksinde bu seviyeye düşüş olması durumunda tepki alımları gelmesi beklenebilir. Ancak genel olarak banka hisselerinin pd/dd çarpanlarının daha normal seviyelere yakınsaması nedeni ile Ağustos ayındaki banka rallisinin bittiğini düşünebiliriz. Bundan sonra tepki yükselişleri olsa bile Banka endeksi için bir süre 5000 seviyeleri orta vade için tepe noktası olması muhtemel. BIST100 içinde dünkü yorumumuza paralel 3200 seviyelerindeki ortalama seviyesine yakın noktalardan etkili bir tepki geldiğini izledik. Banka dışı hisselerde hareketlilik devam edebilir. Bugün içeride önemli bir veri akışı bulunmuyor. ABD tarafında ise Ağustos ayı perakende satışlar ve sanayi üretimi verileri takip edilecek. Son günlerde ABD piyasalarında veriye karşı hassas seyirler izliyoruz.
ŞİRKET HABERLERİ
SMRTG: Şirketimiz bağlı ortaklığı Smart GES Üretim A.Ş. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulundan (EPDK) Niğde Bor bölgesinde kurmayı amaçladığı söz konusu 100 MWe (Bor-1) gücündeki güneş enerjisine dayalı elektrik üretim santrali için ön lisans almıştır.
ARCLK: Şirketimiz tarafından, Sermaye Piyasası Kurulu'nun 01.09.2022 tarih ve 47/1310 sayılı kararıyla uygun görülen ihraç limiti kapsamında, yurt içinde halka arz edilmeksizin nitelikli yatırımcılara satılmak üzere 176 gün vadeli, sabit faizli kupon ödemeli, 09.03.2023 itfa tarihli, TRFARCL32311 ISIN kodlu finansman bonosu için gerçekleştirilen talep toplama işlemi sonucunda, ihraç tutarı toplam 600.000.000 TL olarak kesinleşmiştir. Satış işlemi 13.09.2022 tarihinde tamamlanmış olup, işlemin virmanı 14.09.2022 tarihinde gerçekleşmiştir. İşleme Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılık etmiştir.
PAY ALIM ve SATIM HABERLERİ
YEOTK: 13/09/2022 - 13/09/2022 tarihinde YEO TEKNOLOJİ ENERJİ VE ENDÜSTRİ A.Ş. payları ile ilgili olarak 25 - 25 TL fiyat aralığından 0 TL toplam nominal tutarlı alış işlemi ve/veya 414.960 TL toplam nominal tutarlı satış işlemi tarafımca/ortaklığımızca gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte YEO TEKNOLOJİ ENERJİ VE ENDÜSTRİ A.Ş. sermayesindeki paylarım/oy haklarım 13/09/2022 tarihi itibariyle %3,17 sınırına ulaşmıştır/aşmıştır/altına düşmüştür. İşlemin detaylarına ilişkin bilgiler aşağıdaki tabloda yer almaktadır. (SATIŞ)
Kaynak GCM Yatırım
Hibya Haber Ajansı
Anamur’da Nevruz Ateşi Birlik ve Beraberlik İçin Yandı
Kandilli’nin 115 Yıllık İklim Arşivi Yapay Zeka ile Dijital Dünyaya Taşınıyor
Anamur’un Sultanları Değil, Efeleri Tarih Yazıyor: Yücelen Anamurspor Play-Off Yolunda!
Anamur’da "Geleceğe Nefes" Seferberliği: Orman Haftası Coşkuyla Kutlandı
MHP Mersin Teşkilatından “Omurgasızlar” İfadesine Sert Tepki
Mersin'de 3 Günlük Elektrik Kesiliyor Anamur, Bozyazı ve Aydıncık İlk Sırada!
Yörünge Olmasaydı Güneş sistemimiz Ne Olurdu?
Bozyazı-Aydıncık Yolunda Heyelan: Kaya Kütleleri Aracın Üzerine Düştü!
Devlet Erkanı ve Vatandaş Bu Seferde Bayram İçin Kucaklaştı
Ramazan Bayramı Mesajları
AK Parti Anamur İlçe Teşkilatının Bayramlaşma Programına Yoğun Katılım
ANTSO Başkanı Mehmet Tuna’dan Ramazan Bayramı Mesajı
Başkan Denizden Ramazan Bayramı Mesajı
Kaymakam Kemal Duru’nun Ramazan Bayramı Mesajı
ANAMUR'DA ÇANAKKALE RUHU YENİDEN CANLANDI: ŞEHİTLERİMİZ DUALARLA ANILDI
Kaymakam Kemal Duru’dan 18 Mart Mesajı: "Çanakkale Ruhu Birliğimizin Teminatıdır"
MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI
Anamur’da Narkotikten Sokak Satıcılarına Darbe
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
Yükleniyor

