Tarih: 30.11.2022 11:13

Bakan Çavuşoğlu: ″Türkiye'yi engellemeye çalışan girişimler görüyoruz″

Facebook Twitter Linked-in

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO toplantısı için gittiği Bükreş'te basın toplantısı düzenledi.

Bakan Çavuşoğlu'nun konuşmasından bazı satır başları şöyle:

Finlandiya-İsveç NATO üyeliği

'Henüz suçluların iadesi gibi terör varlıklarının durdurulması gibi konularda somut adım görmediğimizi söyledik. Evet anayasa değişikliği yaptılar, bunlar olumlu bir adım fakat bunların uygulanması lazım. Yeni hükümetin terörle mücadelede daha samimi olduğunu görüyoruz. Açıklamalar güzel ama samut adımları görmek istiyoruz. Daha fazla somut adım görmek istiyoruz.

Sorular- yanıtlar

Ukrayna savaşı

Türkiye olarak biz uluslararası girişimlerde olan ve destekleyen bir ülkeyiz. Aynı birlik ve beraberliği terör konusunda da görmek istiyoruz. Tahıl anlaşmasının girşiminin aksamadan devam etmesi Ukrayna’ya büyük bir destektir. Bizim tabi en büyük hedefimiz diplomasi kananllarını açık tutmak. Savaş devam ederken diplomasi kanallarının açık olduğunu göstermek. Biz Türkiye olarak çabalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.

ABD konusu

Gölge etmesinler yeter diyeceğiz kısaca. Ayrıca Amerika başta olmak üzere bazı müttefiklerin Suriye'deki terör örgütlerine verdiği destek açıkça ortada. Bu desteklerin bir kere sona ermesi lazım.  ABD’nin terör örgütlerine verdiği destek ortada. Türkiye'yi engellemeye çalışan girişimler görüyoruz. Biz tabi gerekli cevapları verdik. Biz müttefiklerden destek bekliyoruz. Teröristleri mağdur gösteren ama’lı açıklamalar görmek istemediğimizi söyledik. Dünyanın her yerinde bu törer örgütleriyle mücadelemizi sürdüreceğiz.'

 

 

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —