Tarih: 23.12.2022 08:34

Şanlıurfa'da sağlık çalışanlarına Temel Yenidoğan Bakımı ve NRP eğitimi verildi

Facebook Twitter Linked-in

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen eğitimlere kamu, özel ve üniversite doğum yapılan sağlık kuruluşlarında görev yapan hekim,  ebe, hemşire personeller katıldı.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Solmaz, bu yıl çok sayıda eğitim tamamladıklarından bahsederek, “Bizim amacımız yeni doğana eli değen herkesin bu konuda eğitimlerini tamamlayıp, yanlışlarını düzeltip, eksikliklerini görüp, doğru şekilde müdahalelerini yapmasıdır. Şanlıurfa ilinde ‘Temel Yenidoğan bakım Eğitimi’ ve ‘NRP’ eğitimleri konusunda eğitim almamış yeni doğana eli değen hiçbir personelimizin kalmamasını amaçlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

2022 yılında toplam 353 sağlık personeline Temel Yenidoğan Eğitimi verildiği söyleyen Solmaz, şunları kaydetti:

“19-20 Aralık 2022 tarihlerinde Halk Sağlığı Başkanlığımız Eğitim Salonlarında eğitim yapılmıştır. Göbeklitepe ve Farabi olmak üzere 2 salonda toplam 40 sağlık personeline 8 ilden görevlendirilen 22 profesyonel eğitimci tarafından eğitim verildi. Bu eğitimin pratik uygulaması yenidoğan transport ambulanslarımızla gerçekleştirildi.” dedi.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —