Şanlıurfa’da 10 Ocak geleneği değişmedi

Şanlıurfa’da 10 Ocak geleneği değişmedi

Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Cemiyeti bu yıl 6’ncısı düzenlediği 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü davul zurna eşliğinde halaylarla kutladı.

ŞANLIURFA - 11.01.2023 - HİBYA - Şanlıurfa ve Güneydoğu Bölgesinde 11 ilde görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla Nevali Otel’de bir araya gelen Çalışan Gazeteciler Cemiyeti, gazetecilerin unutamayacağı bir gece yaşattı. 

Geç saatlere kadar süren gazeteciler gecesine Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Kaytan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, İl Jandarma Komutanı Mücahit Avkıran, Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban, Mardin AK Parti eski Milletvekili ve MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, HÜDA Par İl Başkanı Emin Özaslan, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, AK Parti Grup Başkan Vekili Faruk Bayuk, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, Birecik Başkan Yardımcısı Reşat Uzun, Haliliye Belediye Başkan Yardımcı İbrahim Halil Kaya, Eyyübiye Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Elgün, Güneydoğu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mehmet Çelik, Siirt Çalışan Gazeteciler Cemiyet Başkanı Atilla Durak ve Yönetimi, Batman Çalışan Gazeteciler Cemiyet Başkanı Ercan Atay ve Yönetimi, Gaziantep Çalışan Gazeteciler Cemiyet Arif Kurt ve Yönetimi, Kilis Çalışan Gazeteciler Cemiyet Nezir Çağlar, Adıyaman Çalışan Gazeteciler Cemiyet Başkanı Zeki Dişkaya, Malatya Çalışan Gazeteciler Cemiyet Başkanı Vahap Güner ve Yönetimi, Diyarbakır Çalışan Gazeteciler Cemiyet Başkanı Mekin Çelebi ve Yönetimi, Bitlis Çalışan Gazeteciler Cemiyet Başkanı Halis Olcay ve Yönetimi, Gazeteciler ve aileleri katıldı.

“Herkesi bir araya getiren Tahir Bey’e teşekkür ederiz”

Herkesi bir araya getiren Cemiyet Başkanı Tahir Gülebak; “Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, bugün sizlerin günü 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, gününüzü kutluyorum rabbim güzler nasip etsin, en kötü günümüz böyle olsun. Valilik olarak sizlerle bir araya geldik daha sonra birkaç güzel programlar oldu. Her mesleğin kendine has zorlukları vardır hiçbir meslek bal, börek değildir büyüklerimiz hep öyle derdi dolaysıyla her mesleğin cilveleri varıdır. Basın camiası olmak, halkın sesi olmak güzel ama zorlukları da var bunların ikisi bir araya gelince işi güzel kılıyor. Tahir Bey’e teşekkür ediyorum görev yapan basın mensuplarımızı, idarecilerimizi, sivil toplum kurulanlarımızı, başka ilerde bulunan misafirlerimizi burada bir araya getirerek çok nesih ortam oluşturdu kendisine teşekkür ediyorum” dedi. 

“Arkadaşlarımın çalışanlar gününü kutluyorum'

Basın mensuplarının günün tebrik eden Güneydoğu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mehmet Çelik; “Bugün malumunuz olduğu üzere bugün hem idareciler günü hem de Çalışan Gazeteciler Günü. 9 Patron olayı olarak basın tarihine geçen gelişme üzerine Gazeteciler boykot boyunca basın adlı gazete çıkararak o gün patronları adeta kırdılar onların eylemlerini boşa çıkardılar ve bizler 10 Ocak tarihini Gazeteciler günü veya bayramı olarak kutlamaya başladık. Çalışan Gazeteciler Günü patronların 3 günlük gazete çıkarmama kararını protesto edip kendi gazetelerini çıkaran gazeteciler günüdür. 10 Ocak İdareciler günü ve değerli basın mensubu arkadaşlarımın Çalışanlar gününü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

“Gazeteciler olmasaydı urfa arzu ettiğimiz gibi olmazdı”

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde konuşan Mardin eski AK Parti Milletvekili ve MKYK Üyesi Orhan Miroğlu; “Sizler tek tek bulunduğunuz şehirlerde doğru tercihler yapmasaydınız, hakikatin peşinde koşan gazeteciler olmasaydınız ne bugün Urfa bu halde olurdu, ne de başka illerimiz arzu ettiğimiz bu halde olabilirdi” dedi. 

“Gazetecilerimize üst başarılar diliyorum”

Gazetecilere görevlerinden üst başarılar dileyen Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Kaytan; “Gazetecilik kamuoyunu tanımada ve ifade etmede ayrı bir yere sahiptir. Gazeteci kamuoyunu adına soru soran, gazeteci sorunların yanıtını bulan, gazeteci merak uyandıran, gazeteci merak eden ve gazeteci merak giderendir. Bu nedenden dolayı kamuoyunun gözü kulağı olan gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar mesailerinde hak ve halkiyatlarını yerine getirirken üst başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. 

Toru ve Esen’e vefa ödülü

Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Cemiyet’inin düzenlemiş olduğu 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde geçtiğimiz yıllarda koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybeden Kanal Urfa Yönetim Kurulu eski Başkanı İbrahim Toru ile Gaziantep’te meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Muhammed Abdulkadir Esen vefa ödülüne layık görüldü. Ödülleri Cemiyet Başkanı Tahir Gülebak ile Vali Salih Ayhan ailelerine takdim etti. 

Başarılı bürokratlara plaket 

Cemiyet Başkanı Tahir Gülebak, kentte geldiği günde beri başta Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban ve İl Jandarma Komutan Tuğgeneral Mücahit Avkıran’a kentte yürüdükleri özelikle uyuşturucuya karşı mücadeleden dolayı plaket takdim edildi. 

Ocakoğlu gazetecileri kahkahaya boğdu

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü etkinliği kapsamında sahneye çıkan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu oyuncusu Hasan Ocakoğlu, yaptığı Standup gösterisiyle salonda bulunan gazetecileri kahkahaya boğdu. Büyük beğeni toplayan Standup gösterisi nedeniyle katılımcılar Ocakoğlu’na teşekkürlerini iletti. 

Gazeteciler davul zurna eşliğinde halay çekti

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde yapılan protokol konuşmalarının ardından Büyükşehir Belediyesi sıra gecesi ekibi ile sanatçılar Tekin Tatar, Halil Korkmaz ve Ebu Bekir Çimen’in sahne aldığı gecede gazeteciler davul zurna eşliğinde halay çekti. 

'Gazeteciler gelecek yıl görüşmek üzere sözleştiler'

Gece geç saatlerine kadar süren program, gelecek yıl 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nden buluşmak üzere çekilen hatıra fotoğraflarıyla son buldu.
 

Hibya Haber Ajansı



Anahtar Kelimeler:

Gümüş 'ten Leman Dergisine Sert Tepki

Anamur Gazeteciler Cemiyeti’nden Kaymakam Kemal Duru’ya Ziyaret

Kızılaydan Orman Yangınlarına Müdahale Eden Ekibe Lojistik Destek

Mersin Valisi Atilla Toros’tan Yangın Uyarısı

Mersinde Hayırsever Vatandaş Şehir Hasttanesi Önünde Karpuz İkramı

Toroslar Sağlık Mahallesi'nde gece bir oto yıkamacıda çalışır halde bırakılan araçtan sızan gaz nedeniyle 4 genç ve bir köpek zehirlenerek yaşamını yitirdi. 

Cumhuriyet Savcılığı Koordinasyonunda 21 Noktada Mobil Operasyon

Gülnar’da Metruk Evde Yangın Paniği

Beştepe Kabinesi Erdoğan Başkanlığında Toplandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TİM 32. Genel Kurulu’nda

Cumhur İttifakından Ortak Rauf Denktaş Parkı Açıklaması

CHP Lideri Özel’den Esnaf ve Ümit Özdağ’a Ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal: ‘Orman Vasfını Yitirmiş Araziler Çiftçimize Kiralansın’

MHP’li Vekil Dr. Levent Uysal: 'Kadınlara Finansal Okuryazarlık Sertifika Programı Müjdesi'

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda Önemli Konular Ele Alnacak

Alparslan Türkeş'in Anısına Sosyal Medyada Yoğun İlgi

MHP’Lİ UYSAL BRÜKSEL’DEN SESLENDİ: GÖÇMEN MESELESİNE TÜM DÜNYA SAMİMİYETLE YAKLAŞMALI

Balıkesir Üniversitesi ve Uyumsoft arasında iş birliği protokolü imzalandı

MERSİN BELLEK OFİSİ, FAALİYETLERİNİ TÜM HIZIYLA SÜRDÜRÜYOR

İş ve Dinlenme Arasında Denge Nasıl Bulunur? Uzmanlardan İpuçları

2027 Akdeniz Oyunları İçin Tesis İnşaatları Hızla Devam Ediyor

FIBA Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye İsviçre İle Karşılaşıyor

Anamurda 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları Renkli Geçti

ANTİSK İlkbahar Tenis Turnuvaları Coşkuyla Sona Erdi

7. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nda Macar Sporcu Feldhoffer'dan Tarihi Başarı

Ümit Milli Takım, Kosova'yı 4-2 Mağlup Etti

Trabzonspor'da Şenol Güneş Dönemi: 2+1 Yıllık Anlaşma Sağlandı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Rangers ile rövanş maçına çıkıyor

Arda Güler'in Yeni Rotası Netleşti

Super Bowl LIX, 9 Şubat 2025'te New Orleans'ta gerçekleşti

Dereköy ve Çarıklar, Özlem ile Halil’in Kınasında Tek Yürek Oldu

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

"Aşk Adası Buluşması" ABD'de Zirvede: Hangi Zaman Dilimdesiniz?

Moda endüstriyel, çevre dostu ve sürdürülebilir uygulamalara yöneliyor

İleri Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Stratejileri: Yaşam Ayavefe'nin Çevresel Vizyonu

Lise Öğrencisinden Tıp Dünyasını Heyecanlandıran Buluş

Bozyazı’da Karne Şenliği Coşkusu: Koruyucu Aileler ve Çocuklar Birlikte Eğlendi

Mersin Üniversitesi'nde Yerli Oyun Teknolojileri Alanında Yeni Bir AR-GE Laboratuvarı Kuruldu

2025 LGS: A Kitapçığına Göre 15.’nci Soruda 3 Doğru Seçenek İddiası Öğrencilerin Kafasını Karıştırdı

Çocuklara Suç ve Güvenlik Eğitimleri Başladı

Durmuş Yılmaz Yeniden Denetim Kurulunda: Özel Eğitim İçin 16 Yıllık Mücadele Sürüyor

Türkiye’nin ilk Astronotu Şehit Yüksel Alçın Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri İle Birarada

Yücelen Akademi İlk Mezunlarını Verdi

YÜCELEN EĞİTİM VAKFI AKKUYU NÜKLEER SANTRAL EĞİTİM PROTOKOLÜ DEVREYE GİRDİ

Gençlik ve Spor Bayramını Uluslararası Robot Yazılım Ödülü İle Taçlandırdı

Dereköy ve Çarıklar, Özlem ile Halil’in Kınasında Tek Yürek Oldu

Gümüş 'ten Leman Dergisine Sert Tepki

Anamur Gazeteciler Cemiyeti’nden Kaymakam Kemal Duru’ya Ziyaret

Kızılaydan Orman Yangınlarına Müdahale Eden Ekibe Lojistik Destek

Lise Öğrencisinden Tıp Dünyasını Heyecanlandıran Buluş

Anamur ve Bozyazılı Muz Üreticilerinden Ortak Çağrı: "Yerli Muz İçin Lobi Oluşturulmalı"

Anamur’da Sokak Hayvanları İçin Veteriner Müdürlüğü Kuruluyor

Anamur'da Gençlik Spor Şenliği Heyecanı

Anamur’da Güvenlik Kameraları Artıyor

Mersin Valisi Atilla Toros’tan Yangın Uyarısı

Çamalan’da Yangın Nöbeti

Mersinde Hayırsever Vatandaş Şehir Hasttanesi Önünde Karpuz İkramı

Toroslar Sağlık Mahallesi'nde gece bir oto yıkamacıda çalışır halde bırakılan araçtan sızan gaz nedeniyle 4 genç ve bir köpek zehirlenerek yaşamını yitirdi. 

Cumhuriyet Savcılığı Koordinasyonunda 21 Noktada Mobil Operasyon

Gülnar’da Metruk Evde Yangın Paniği

Sevilla Zirvesi'nde Yoksulluk ve İklim Krizi: Sevilla Taahhüdü Açıklandı

Brent Petrol 66 Dolara Yükseldi: Akaryakıtta Yeni Zam ve İndirim Beklentisi

Beştepe Kabinesi Erdoğan Başkanlığında Toplandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TİM 32. Genel Kurulu’nda

İç mimarla çalışmak size ne kazandırır İstanbul’daki projelerden gerçek örnekler

BÜYÜKŞEHİR GÜLNAR’DA 105 BİN DOMATES FİDESİ DAĞITTI

Anamur, Aydıncık ve Bozyazı’da Sıcaklık 39 Dereceyi Aştı, Vatandaşlara Kritik Yangın Uyarısı

Yerli Otomobil TOGG T10X’e Kur Zammı: Fiyatlar %8 Arttı

Otomobil, Çöp Kamyonuna Çarptı 1 İşçi Öldü, 4 Yaralı

Dereköyü Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Genel Kurulda Güven Tazeledi

Anamur ve Bozyazı’da Orman Yangını Riski En Üst Seviyeye Çıktı

Yeni Ekonomi Paketi Açıklandı: Memur ve Emekliye Ek Zam Sinyali.

ABD'de Yapay Zeka Yasası Onaylandı:

Kızılay'dan Bozyazı Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Ali Öztaş’a Teşekkür Ziyareti

ABD Senatosu’ndan İran Operasyonlarına Tepki: Kongreyi Bilgilendirmeme Krizi

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.