Tarih: 06.12.2022 11:30

Sanlı: ″Podcast aslında radyo tiyatrosunun güncelleşmiş hali″

Facebook Twitter Linked-in

-Videolu haber-

MMA Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Emir Sanlı, podcast'i içerisinde farklı içerikler ve konseptlerin olduğu, eski tabirle bilinen radyo tiyatrosunun güncelleşmiş hali olarak tanımladı.

Modern pazarlamanın gelişmesini amaçlayan Mobile Marketing Association- Mobil Mecralar Araştırma ve Pazarlama ve Reklamcılık Derneği (MMA), ana teması 'Future of Marketing: NEXT' olan bir etkinlik düzenledi.

Etkinliğe  katılan MMA Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Emir Sanlı,Hibya Haber Ajansı mikrofonuna podcast hakkında açıklamalarda bulundu.

Emir Sanlı podcast'i şöyle tanımladı:

'Podcast aslında bizlerin eski tabirle bildiğimiz radyo tiyatrosunun güncelleşmiş hali. İçerisinde farklı içerikler, konseptler veya akışlar bulabileceğiniz, bir veya birden fazla anlatıcının olduğu kurgu ya da kurgusuz, size bir bilgi ya da bir konu üzerine belirli bir süre boyunca çok uzun olmayan seriler  şeklinde anlatılan içeriğe podcast diyoruz.'

Podcast dinleyicilerinin gelir ve eğitim seviyesinin yüksek olduğunu belirten MMA Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Emir Sanlı, 'Podcast dinleyicileri aslında total audio dinleyicilerin yüzde 40’ını oluşturuyor. Bu kitle neredeyse tamamına yakını gelir ve eğitim seviyesinin yüksek olduğunu biliyoruz. Ağırlıklı olarak Türkiye’de komedi ve politika podcast’lerinin dinlendiğini dönem dönemde bilimsel podcast’lerinin dinlendiğini söyleyebiliriz.' ifadelerine yer verdi.

Emir Sanlı, podcast dinleyicilerinin, ağırlıklı olarak yurt dışı seyahatlerini tercih ettiğini, en az bir yabancı dil konuştuğunu ve ağırlıklı olarak İstanbul, Ankara ve İzmir bölgelerinde yaşayan kullanıcılarından oluştuğunu söyledi.

Sanlı, 'Reklam verenler ağırlıklı olarak podcast’lere sponsorluk ya da benzeri ürün yerleştirme kurgularıyla yeni yeni alanlarda kendilerini gösterebiliyor.' dedi.

MMA Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Emir Sanlı, Türkiye’deki audio pazarına da değindi.

 Emir Sanlı yeni yatırımcıların türemeye başladığını dile getirdi. Sanlı, 'Türkiye’de audio pazarı git gide büyüyor.Burada artık yeni yayıncılar türemeye başladı. Bunun sebebi şu hem platformların daha çok audio ve podcast’lere yönlenmesi hem de içerik bazında değişik kanalların ortaya çıkmasıyla kullanıcının daha yeni keşfedecek noktalar arıyor olması.' şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —