Tarih: 08.10.2022 14:02

Sultan Papağanına Bakmak O Kadarda Kolay Değilmiş

Facebook Twitter Linked-in

Sultan Papağanı Bakmak İçin Bilinmesi Gerekenler Dünya genelinde ev ya da iş yerlerinde beslemek için en çok tercih edilen hayvanların başında şüphesiz ki kuşlar geliyor. Kendi aralarında çeşitli türlere ayrılan kuşlarda, son yıllar da yapılan araştırmalara göre talep yoğunluğunun Sultan Papağanlarına olduğunu söylemek mümkün. Diğer kuş türlerinden ayrı olarak farklı bir ibiğe sahip olan sultan papağanı, renklerinin oldukça canlı olması ile de dikkat çekiyor. Oldukça eğlenceli ve sadık olduğu bilinen bu kuşların, doğru ve sağlıklı bir şekilde bakıldığında ortalama 20 yıl yaşadığı biliniyor. Sultan papağanlarının tür seçiminde daha çok erkek olanlar tercih edilir.
Öyle ki konuşma kabiliyetine sahip olan sultan papağanlarında, dişilere oran ile erkekler daha çok kelime kullanılır. Sultan Papağını Nasıl Bir Kuş Türüdür? Sultan papağanları genellikle gri ve sarı karışımı renklere sahip olan kakadugiller ailesine ait kuş türlerinden bir tanesidir. Taklit yapma özelliklerine sahip olan bu kuşlarda, erkek sultan papağanlarının dost canlısı ve cana yakın tavırlarının daha yüksek olduğu söylenebilir. Sultan papağanları kendilerine verilen özverili, hassas ve doğru eğitimler sonucunda kısa süre içerisinde konuşma özelliğini gösterebilir. Sultan papağanları aktif olarak kullanılan odalarda, sıklıkla söylenile kelimeleri kolaylıkla hafızalarına kayıt edebilirler. Bu neden ile sultan papağanı bulunan ortamlarda kullanılan kelimeleri özenle seçmekte fayda vardır.
Sultan papağının hafızasına kolay yer edinen kelime bilgileri için Bilgepakize sitesi ziyaret edilebilir. Sultan Papağanı Ne Kadar Süre Yaşar? Sultan papağanları genellikle yaşam süreleri 12-15 yıl arasında değişiklik gösterebilir. Ancak doğru bakım ve ilginin eksik olmadığı sürece 25 yıl yaşayan türlerinin de olduğu biliniyor. Evcil kuş türleri arasında özel bir konuma sahip olmaktan mutluluk duyan sultan papağanları, vahşi doğada olduğundan daha uzun süre yaşayabilme özelliği de gösterirler. Sultan papağanlarının ev ortamında yaşayan kişiler ile kaynaşması için kafeslerinin sürekli olarak kullanılan alanlarda bulunması gerekir.
Öyle ki ev ortamına küsen sultan papağanları çok çabuk hastalanabilir ve bu hastalıkların sonu ölüm ile sonuçlanabilir. Sultan papağanı bakımında psikoloji büyük önem taşır. Sultan Papağanı Ne Yer? Sultan papağanları doğal ortamlarda genellikle ot, bitki yaprağı ve küçük böcekler ile beslenme ihtiyaçlarını giderirler. Yaşam alanlarında bu tür yiyecekleri bulmaları mümkün olmayan sultan papağanları, kendileri için özel olarak üretilen yemler ile yaşamını sürdürürler. Sultan papağanı yemi alırken, yemin içerisinde mutlaka ot, bitki ve böcek kalıntılarının olmasına dikkat edilmelidir. Ayrıca sultan papağanları yemin yanı sıra günlük olarak sebze, meyve ve sebze türlerinin tüketiminde de hoşlanırlar. Sultan papağanlarını kafesinin içerisine kavun, mango, şeftali, mısır, domates, kabak, şalgam, Çin lahanası, tatlı, patates ve brokoli gibi sebzeler koyulabilir. Sultan papağını yem çeşitleri ve beslenme alışkanlığının kazandırılması için Bilgepakize sitesinden destek alınabilir. Kaynak: https://www.bilgepakize.com/sultan-papagani/  




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —