Tarih: 06.10.2022 07:06

Piyasa gündemi

Facebook Twitter Linked-in

Bu hafta zayıf gelen ekonomik verilerin etkisiyle merkez bankalarına yönelik agresif sıkılaşma endişelerinin yatışması küresel risk iştahını destekleyen bir gelişme olmasına karşın bu taraftaki iyimserliğin oldukça kırılgan olduğunu ve piyasalarda volatilitenin yüksek seyredebileceği görüşümüzü koruyoruz. Fed üyeleri şahin duruşlarını sürdürürken, ekonomik veriler ve merkez bankalarına yönelik değişen beklentiler risk iştahı ve fiyatlamaları şekillendirecektir. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler       
•    12:00 Euro Bölgesi – Perakende Satışlar Önem: Orta
•    15:30 ABD – Haftalık İşsizlik Başvuruları Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Agresif sıkılaşma endişelerinin yatışmasıyla bu hafta küresel hisse piyasalarında güçlü bir toparlanma gözlenmesine karşın dün ABD’de açıklanan verilerin beklentilerin bir miktar üzerinde gelmesi hisse piyasalarında kâr satışlarını beraberinde getirdi. Gün içerisinde dalgalı bir görünüm ortaya koyan BIST-100 Endeksi dün günü %0,76 oranında yükselişle 3.484,42 puandan tamamladı. ABD borsaları günü sınırlı düşüşlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif alıcılı bir seyir etkili oluyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 18,58 – 18,59 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:45 itibariyle 18,57’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne pozitif bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Yurt dışında kâr satışlarının yaşandığı günde BIST-100 Endeksi dalgalı bir görünüm ortaya koydu. Kapanışa doğru etkili olan alımlarla endeks günü yükselişle tamamlarken, hisse ve sektörel bazlı ayrışmalar ön planda kalmaya devam ediyor. Endeks cephesinde gün içinde gözlenen volatilite ve hisse bazlı ayrışmalar yakından takip edilmelidir. Endekste yükselişlerin devamında 3.508 ve 3.545 seviyeleri kısa vadeli direnç olarak izlenebilir. 3.545 seviyesinin aşılması durumunda alımların ivme kazandığı görülebilir ve ilk olarak 3.600 devamında 3.700’lü seviyelere doğru bir hareket başlayabilir. Geri çekilmelerde ise fibo düzeltme seviyelerinin %23,6’lık kısmına denk gelen 3.399 seviyesi ilk önemli destek noktasıdır. Bu seviye altında hız kazanan satışlarla 3.330 – 3.280 bölgesi test edilebilir. 

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —