• BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00

Çocuklar İçin Kullanılan En Önemli Yardımcı Eşyalar Nelerdir ?

GÜNCEL 1.03.2023 06:39:38
Çocuklar İçin Kullanılan En Önemli Yardımcı Eşyalar Nelerdir ?

Tüm teknolojik gelişim ve çocuklar için üretilen eşyalara rağmen çocuk yetiştirmek bi hayli zordur. Anne baba olmanın en önemli özelliği yetiştirdikleri çocuğa ayna olmaktan geçer. Günümüzde aile olmak giderek daha çok anne, baba, çocuktan oluşan çekirdek aile olarak geçmektedir. Anne babalar hem çalışmak hem de aile içinde olan sorumlulukları yerine getirmekle yükümlüdür. Artık günümüzde klasik anne babalar yerine, iş hayatının yanı sıra genç, dinamik, enerjik ve sosyal yaşantısı olan anne babalar vardır. Aile büyüklerimiz her zaman biz çocuk yetiştirirken imdadımıza yetişse de bu belirli zamanlarda olabilecek şeylerdir. Yeni nesil de eskisi gibi komşuluk gibi insanı güvende hissettiren, artık başımız sıkıştığında imdat diyebileceğimiz sıcak bir ortam çoğunlukla var diyemeyiz. Bu gibi durumlarda anne babalar olarak çocuklarımızı belli bir süre sonra çoğunlukla aile büyüklerimize yada çok güvendiğimiz, emin olduğumuz bakıcı adı altında çalışan kişilere emanet etmek durumunda kalıyoruz. Aile büyüklerimiz yeni çocuk sahibi olduğumuzda bizi tecrübesiz ve sabırsız bulabilirler. Bu durumda da torunlarını bir bakıcıya bırakmak değilde güçleri yetiyorsa eğer kendileri bakmak isterler. Yine bu süreçte biz anne babalara düşen işler eve yorgun gelmeler, ev işleri bahanesi ile kendimizi haklı çıkarıp, az olan zamanımızı kaliteli bir şekilde baş başa çocuğumuza ayıramama tuzağına düşmemek olmalıdır. Tabiki baş başa olan bu saatlerde çocuğun eline teknolojik aletler olan akıllı telefon yada tablet vermemeliyiz. Çocuğumuz ile el ele,sarmaş dolaş beraber diz dize çocuk odasında oyunlar oynamalıyız. Çocuk yetiştirmek eskiye nazaran daha bi zorlaştı fakat çocuk yetiştirirken kullanacağımız yardımcı ürünler bi o kadar da arttı. Örneğin bir çocuğa yemek yedirirken en çok zorlandığımız şey çocuğun sürekli hareket halinde olmasıdır. Hem çocuğa yemek yedirip hem de çocuğu zaptetmek bizim için bi hayli zor olur. Bu durumda ebeveynlerin hayatını kolaylaştıran önemli bir icat gelir aklımıza bu da mama sandalyesi olur.

 

Mama Sandalyesinin Görevi Nedir?

Tanımlamak olursak bebeklerin ilk altıncı aydan sonra kullanabilecekleri, yemek vakitlerinde, oturup yemek yiyebilecekleri, diğer vakitlerde de üzerinde oyun oynayabilecekleri ev eşyası olarak tanımlanmaktadır. Bebek gelişiminde ek gıdaya geçtikleri sırada hayatımıza girip hayatımızı kolaylaştıran bir ev ürünüdür. Anne sütünü bırakan bir bebek ek gıdaya geçiş yaptığı zaman bebeğin beslenmesi artık eskisi kadar kolay olmayacaktır. Sürekli yeni birşeyler öğrenme merakında olan bebeğinizi bir yere sabitlemek ve yemek yediği sürece sabit tutmak çok zordur. Annenin, bebeğini güvenli bir şekilde beslemesi için bebeğini dik tutması, yemeğin ısısını kontrol etmesi, yemeği dökmemesi gibi bir sürü şartı sağlaması gerekir. Bebekler doğduktan altıncı aydan sonra artık anne babalarını taklit etmeye başlarlar. Taklit davranışlarında ise yemek yeme öğreniminde de kullanmak için bebeklerin bu zamandan itibaren anne babaları ile birlikte yemek yemeleri tavsiye edilir. Bebekle aynı masada yemek yemek için bebeği anne babasıyla aynı masada sabit tutmak oldukça zordur. Bebeklerin anne ve babalarının yemek yemelerini taklit etmesi, onları gözlemleyebilmesi, motor gelişimi için çatal, kaşık, bıçak tutmasını öğrenmesi gerekir. Daha sonrasında bebek, tıpkı anne babası gibi yemek yemeğe başlayacaktır. Bu süreç içerisinde, bebeği dış çevreden uzaklaştıran ve öğrenimini uygun şartlar altında sağlayan sandalye sayesinde bebeğinize ve size büyük bir kolaylık sağlanacaktır. Bebekler 4-8 aylıkken henüz tam olarak üst bedenlerini dik tutmayı öğrenmemiştir. Bebeklerin bu zamanda kas gelişimi tam olarak yeterli değildir. Henüz kalçaları kendi ağırlıklarını taşıyacak kadar güçlü değildir bu sebepten dolayı anne ve babalara bebekleri için 8. aydan sonra yürüteç kullanılması önerilmektedir. Peki çocuğumuz için bu ürünü kullanmak ne kadar faydalıdır?

 

Yürüteç Kullanmak Çocuk Sağlığı İçin Faydalı Mıdır?

Bebeklerde genelde yürüme aşamalarını hızlandırmak amacıyla kullanılmaktadır. Birçoğumuz bebekliğimizde bu ürünü kullanmış olsakta, bebekler için artık faydalı olmadığı söylenmektedir. Bu ürünü bebeğimiz için kullanmamızda ki en yaygın neden bebeğin daha erken ve daha hızlı yürümesine inanmaktır. Maalesef bu bilgi doğru değildir. Bebekler yürümeyi öğrenirken bu süreçte kazalardan koruduğu inancı da bildiğimiz diğer bir nedendir. Bebekler yürümeyi öğrenirken dengelerini kurma, düşerken dengelerini sağlamak için bazı belirli refleksler gösterme, üst bölge vücudu dengede tutabilme gibi becerileri öğrenir. Bu eşyayı kullandıkları zaman bu becerilerin öğrenilmesi önünde bir engel olur. Destek olmadan yürüme sürecinin en büyük katkılarından olan karın ve sırt kaslarının gelişimini engeller. Bu gibi kasları desteklediği için bebek sadece o an için kolay yürüyebilir. Bu kullanım sonucunda bebeklerde kalça sorunlarına, omurilik eğriliğine ve fiziksel gelişim yavaşlığına neden olabilir. Bebekler sağlık açısından yürümeyi kendi başlarına desteksiz olarak öğrenmelidir. Bu gibi eşyaların araştırmalar sonucunda daha büyük kazalara neden olduğu söylenebilir. Bu eşyaya eklenen oyuncaklar, oyunlar vb. ailelerin, bebeğin aynı zamanda bilişsel gelişimini de desteklediği algısı yaratır. Tabiki bu eğitici oyuncakların bebeklere birçok faydası vardır. Ancak bu eşya olmadan da bebekler için birçok eğitici oyuncakla etkileşimde olabilirler. Oyuncaklar, çocukların gelişim süreci boyunca çocuğun hal ve hareketlerine düzen getiren zihin, beden ve sosyal gelişim açısından çocuğa yardımcı olan hayal gücünü ve yaratıcı yeteneklerini geliştiren tüm oyun malzemeleridir. Gelişen bir çok ürün gibi oyuncaklarda da gelişim ve değişim sağlanmıştır. Son zamanlarda en popüler olan bu oyuncaklar arasında, kız çocukları için ilk sırada gelen oyuncakların başında barbie evi gelir.

 

Barbie Evi Nedir?

Genellikle oyuncaklar, çocuklar tarafından oyun oynarken kullanılan nesnelerdir. Sayamayacağımız kadar hem erkek çocukları için hem de kız çocukları için birçok oyuncak çeşidi vardır. Bu oyuncaklar genelde gerçek bir varlığın taklidi şeklindedir. Mesela bir çocuk üzerine bindiği bir değneği hayali olarak bir ata, elindeki taşı bir otomobile çevirebilir. Bunların yanı sıra günümüz teknolojisiyle gelişen birçok elektronik oyuncaklarda artık mevcut durumdadır. Oyuncakların amacı çocuklar için eğitici oyuncaklar seçilmesi durumunda, farklı alanlarda gelişimleri için çok önemlidir. Oyuncaklar çocukları eğlendirirken aynı zamanda da onların hayal gücünü geliştirir ve fiziksel beceri kazanmasını sağlar. Son zamanlarda sürekli değişen ve gelişen oyuncaklar arasında kız çocukları için dikkat çeken barbie bebeklerin evleri gelir. Taşınabilir olan bu oyun seti açıldığında dönüştürebilir büyük bir oyun alanı meydana çıkar. Bu tek katli bebek evleri, sunduğu iç ve dış mekanlar, mobilyalar, birçok aksesuar ve su ile doldurulan havuz gibi eğlenceli olan özellikle hayalleri gerçeğe dönüştüren masallar yaratmayı sağlar. Bu evler Barbie firması tarafından üretilen ve özenle geliştirilen, küçükten büyüğe her yaş grubuna hitap etmeyi başarır. Gerçek hayatta okyanus manzaralı bu muhteşem ev, ABD’nin Kaliforniya eyaletine bağlı olan Malibu şehrinde yer almaktadır. Barbie Dreamhouse’da iki yatak odalı, iki banyolu, kaydıraklı bir havuz, tam donanımlı bir mutfağa sahip ve aynı zamanda bir sinema odası ve Barbie’nin inanılmaz güzel tasarımlara sahip olan renk renk kıyafetleriyle dolu gömme bir dolap bulunmaktadır. Erkek çocuklarının vazgeçilmez oyuncağı akülü arabalar, kız çocuklarının ise vazgeçilmez oyuncağı olan bu bebek evleridir.

 

 


Anahtar Kelimeler:

Mersin Büyükşehir Çocuk Festivali İle Dünya Çocuklarını Anamurda Buluşturdu

Mersin Büyükşehir Çocuk Festivali İle Dünya Çocuklarını Anamurda Buluşturdu

Aksa Çukurova Doğal Gaz’dan Belediye Başkanı Deniz’e Hayırlı Olsun Ziyareti

Kaymakam Bilal Bozdemir Koltuğunu Minik Kılınç’a Devretti

Kaymakam Bozdemir’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

Milli Eğitim Müdürümüz Temsilen Uğur Okulundan Nefes Toklu Oldu

Başkanlık Koltuğunu Durmuş Deniz’den Çilek Devraldı

Anamur’un Temsili Garnizon Komutanı Saydam Oldu

Yasa Dışı Bahis Operasyonuna Jandarma Operasyonu: (5) Gözaltı

Define Arayan Şahıslar Jandarmaya Yakalandı

Haydi Çocuklar Mersin Büyükşehirin Anamur Dragon Parkındaki Çocuk Festivaline

Knicks-Sixers: New York'un En Merak Eeilen 5 Skoru

Hafta Sonu Altın Fiyatları Değişken Seyretti

Yayla Muzu, Anamur Muzunu 3’e Katladı

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Başladı

Başkan Deniz “Anamur’un Uluslararası Tanınırlığını Arttıracağız”

Belediye Eski Başkanı Hidayet Kılınç Basın Toplantısında Kendi Dönemini Değerlendirdi

Türkiye'nin İyilik Gemisi Mısır'a Ulaştı, Yardımlar Gazze Yolunda

Cumhurbaşkanlığı Türkiye 59. Bisiklet Turu Antalya-Alanya Turu İle Başlıyor

Aranan Kazakistanlı Dolandırıcı Yakalandı

Gençler En Çok Neyle İlgilenir?

Esnaf Odası Başkanı Özkan Poçulu Ve Yönetiminden Başkan Deniz'e Nezaket Ziyareti

Özdemir Ve Yönetiminden Başkan Deniz'e Nezaket Ziyareti

Komutanlar ve Emniyet Müdüründen Başkana Nezaket Ziyareti

Başkan Deniz'den Dikyader'e Teşekkür Ziyareti

Jandarma'dan Dolandırıcılık Operasyonu: 392 Bin Tl'lik Dolandırıcılık Engellendi

Çöl Tozu Anamur'u İstila Etti: Normal İnsanlarda Bile Nefes Almayı Zorlaştırıyor

Belediye Başkanı Deniz, Mahallelerde Teşekkür Ziyaretlerini Sürdürüyor

Türkiye de Konut fiyatları Ortalama Fiyat 3 Milyon 264 Bin 430 Tl Oldu

Bisikletin Yaşayan Efsanesi Türkiye’ye Rekor İçin Geliyor

Yükleniyor

Mersin Büyükşehir Çocuk Festivali İle Dünya Çocuklarını Anamurda Buluşturdu

Mersin Büyükşehir Çocuk Festivali İle Dünya Çocuklarını Anamurda Buluşturdu

Aksa Çukurova Doğal Gaz’dan Belediye Başkanı Deniz’e Hayırlı Olsun Ziyareti

Kaymakam Bilal Bozdemir Koltuğunu Minik Kılınç’a Devretti

Kaymakam Bozdemir’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

Milli Eğitim Müdürümüz Temsilen Uğur Okulundan Nefes Toklu Oldu

Başkanlık Koltuğunu Durmuş Deniz’den Çilek Devraldı

Anamur’un Temsili Garnizon Komutanı Saydam Oldu

Yasa Dışı Bahis Operasyonuna Jandarma Operasyonu: (5) Gözaltı

Define Arayan Şahıslar Jandarmaya Yakalandı

Anamur Belediye Seçim Sonuçları

Durmuş Deniz Kimdir?

Durmuş Deniz'den Tıp Bayramı Mesajı

Başkan Tarhan: “Kazanacağım ve CHP’ye döneceğim”

İyi  Parti Anamur’da Tam Kadro Sahada

Kılınç Bahçelievlerde Böyle Karşılandı

Muhtar Adayı Muharrem Garip: 'Kalınören Değişim İstiyor'

CHP'nin Başkan Adayı Durmuş Deniz Örene Böyle Teşekkür Etti

CHP MERSİN MİLLETVEKİLİ GÜLCAN KIŞ: TRT, AKP’NİN PROPAGANDA ARACINA DÖNDÜ

SERDAR SOYDAN ÇARŞI ESNAFINI ZİYARET ETTİ

Knicks-Sixers: New York'un En Merak Eeilen 5 Skoru

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Başladı

Bisikletin Yaşayan Efsanesi Türkiye’ye Rekor İçin Geliyor

Cumhurbaşkanlığı Dev Organizasyonu Bisiklet Turu

EA SPORTS ve LaLiga, FC FUTURES Girişimi ile Topluluk Futboluna Yenilikçi Yatırımlar Yapıyor

6. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu Kupa Töreni İle sona Erdi

Seçer 6. Tour Of Mersin Uluslararası Bisiklet Turunu Anemurium’dan Başlattı

Otelcilerden Galatasaray Kampına Ziyaret!

Trabzonspor-Fenerbahçe Süper Lig maçı sonrası çıkan olaylarla ilgili 12 kişi gözaltına alındı.

8 Mart Kadınlar Voleybol Turnuvası Sonuçlandı

Kızılcık Şerbetinde bu Hafta Neler Oldu?

Kızıl Goncalardan Ortalık Toz Duman Meryem’e Ağır Suçlama

Sare Ayça Anamur’un Gururu Oldu

Askan Mühendislik Makina: Güvenilir Çözümler, Dayanıklı Malzemeler

Lara Di Lara’nın Dördüncü Albümü “Eskisi Gibi Değil” Çıktı!

ETS’de Yaza Özel Fırsatlar Devam Ediyor!

Yenişehir Belediyesi, Dünya Barış Günü’nde Sadık Gürbüz’ü Mersinlilerle buluşturacak

Başarılı Sanatçı Ersin Güloğlu yepyeni şarkısı Yalan Değil yayında!

İbrahim Tatlıses, Gülben Ergen Aynı Sahnede

Merve Özbey Yaz Konserleri'nde sahne alıyor

Jandarmadan Öğrencilere Siber Farkındalık Eğitimi

Prof. Dr. Hasan Yıldırım Anamur Ters Laleyi Bilim Dünyasına Tanıttı

Üniversite Soruları Nasıl Hazırlanır?

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Durmuş: ‘Eğitim Sadece Sınıfta Değil Sahada da Olur’

Çözüm Okulları Eğitimde Global Dünya’nın Kapılarını Aralıyor

Başkan Kılınç'tan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Meslek Yüksekokulumuz Anamur’a Gümüş Madalya Getirdi

İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan’dan Ortalama Puan Uyarısı

Yurtdışı Lise Eğitiminin Önemi

Göç Dayı Öykü Yarışması Üçüncülük Ödülünü Aldı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16