Tarih: 19.09.2022 08:25

Ankara'da “Avrupa Hareketlilik Haftası” etkinlikleri başladı

Facebook Twitter Linked-in

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin(ABB) 16-22 Eylül tarihleri arasında tüm dünyada kutlanan “Avrupa Hareketlilik Haftası” etkinlikleri “İklim Değişikliğinde Bisikletin Rolü” konulu söyleşi ile başladı.

ABB, Avrupa Türkiye Delegasyonunun destekleriyle tüm dünyada 16-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen “Avrupa Hareketlilik Haftası” kapsamında;  bisikletin etkin ve sağlıklı bir ulaşım aracı olduğu konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenliyor.

 “İklim Değişikliğinde Bisikletin Rolü” konulu söyleşi ile başlayan etkinlikler hafta sonu boyunca devam etti. ABB, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında; yürüyüş, çocuklar için bisiklet sürüşü, yoga, dans gösterisi, konserler gibi birçok etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Gazi Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Bahar Yenigül’ün “İklim Değişikliğinde Bisikletin Rolü” konulu söyleşisi ABB TV üzerinden canlı olarak yayınlandı.

30 Ağustos Zafer Parkı’nda düzenlenen “Gençler ve Genç Kalanlar Birlikte Yürüyor” adlı etkinlikte; Toplumsal Duyarlılık Projesi’ni yürüten 20 kişilik Bilkent Üniversitesi öğrencileri ile ABB’ye bağlı Yaşlılar Bilgi Erişim Merkezi üyeleri EGO otobüsü ile etkinlik alanına getirildi. Vatandaşlar, yaklaşık 30 dakika parkın içinde yürüyüş yaptı.

Başkentlilere Ceza konseri

Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında rapçi Ceza, Anıtpark’ta düzenlenen konserde Başkentlilerle buluştu.

Sevilen şarkılarını Başkentliler için seslendiren Ceza’nın konserini dinlemeye gelen vatandaşlar Ankara Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederek, şunları söyledi:

-Göktuğ Kaya: “Çok heyecanlıyım. Mansur Başkan’a teşekkür ediyorum.”

-Ali Atabek: “Benim dördüncü Ceza konserim. Eskişehir’den geldim.”

-Nazım Güldoğan: “Çok heyecanlı ve mutluyum. 5 kişi geldik. Mansur Başkan’a selamlar.”

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —