• BIST 100

    14144,23%-0,40
  • DOLAR

    42,72% 0,07
  • EURO

    50,24% 0,08
  • GRAM ALTIN

    5948,96% 0,68
  • Ç. ALTIN

    9603,36% 0,88

Saadet Partili Tekir: ″Sorunlarımız mevcut iktidar ile asla çözüme kavuşmaz″

Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Sabri Tekir, düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

GÜNCEL 28.09.2022 10:54:09 853
Saadet Partili Tekir: ″Sorunlarımız mevcut iktidar ile asla çözüme kavuşmaz″
Haberi Sesli Oku

Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Sabri Tekir, düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Mersin’in Mezitli ilçesinde polisevine yapılan saldırısını Saadet Partisi olarak lanetlediklerini ifade eden Tekir, “Bu hain saldırıda şehit olan kahraman polisimiz Sedat Gezer'e Allah'tan rahmet, ailesine sabır ve başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza da acil şifalar niyaz ediyorum. Aziz milletimizin ve polis teşkilatımızın başı sağ olsun.” dedi.

Tekir, 2023 yılı seçimlerinin tarihin en önemli dönüm noktalarından biri olacağının altını çizerek, “Çok hassas bir süreci yaşıyoruz. İçerde ve dışarda her türlü provokasyona karşı azami dikkat göstermemiz, uyanık olmamız gereken bir süreçten geçiyoruz. Bu süreçte bilerek veya bilmeyerek, toplumsal fay hatlarını tetikleyecek söylem ve eylemlere karşı teyakkuz halinde bulunmalıyız.” diye konuştu.

“Biz Saadet Partisi olarak kurulan tuzakların, sergilenmek istenen oyunların farkındayız.” ifadesini kullanan Tekir, “Milletimizin de farkında olmasını istiyoruz. 85 milyon insanımızın huzur, güven, düzen ve kazanç bulacağı ve Cumhuriyetimizin 2. yüz yılına yaraşır müreffeh, demokratik, adil, ve hakkı üstün tutan bir Türkiye'yi hep birlikte inşa etmenin metanet ve kararlılığı içinde olmalıyız.” dedi.

“Yoksulluk, madde bağımlılığını tetikliyor”

Tekir, uyuşturucu bağımlılığı konusuna da değinerek,  “İstanbul'da yaşanan ve hepimizi derinden sarsan bir olaya da temas etmek istiyorum. Bu vahşet, ülkemiz ve insanımız için önemli tehlikelerden birinin uyuşturucu madde bağımlılığı olduğunu gösteriyor.” şeklinde konuştu.

Uyuşturucu madde bağımlılığının, Türkiye’de ciddi bir problem olmaya başladığını belirten Tekir, “Kullanma yaşı çocuk denecek düzeylere kadar düşmüş ve yaygın şekilde kullanılır hale gelmiş bulunmaktadır. Uyuşturucu şebekeleri ise hedef kitle olarak yoksulluğun, işsizliğin, çaresizliğin, ilgisizliğin ve eğitimsizliğin pençesindeki gençlerimizi alıyor.” ifadesinde bulundu.

“Gerçek ‘beka sorunu’ yüksek enflasyondur”

Tekir, Türkiye’deki yüksek enflasyonun toplumun huzurunu yok ettiğini vurgulayarak, “Yüksek enflasyon ne yazık ki, sadece ayda bir değişen istatistiki rakamlardan ibaret değildir. Yüksek enflasyon; derinleşen ve kronik hale gelen yoksulluk demektir; temel ihtiyaçların giderilememesi, toplumsal huzurun tahribata uğraması demektir; böylece ülkenin sosyal, ekonomik ve politik istikrarsızlık anaforuna yakalanması demektir.” diye konuştu.

Yüksek enflasyonun ülke için bir beka sorunu olduğunu söyleyen Tekir, “Yüksek enflasyon; hayatın her alanında kalitenin düşmesidir, insanca yaşama standardının yok olmasıdır, verimliliğin düşmesidir. Bizim, Saadet Partisi olarak ısrarla ‘insanca yaşam’ vurgusu yapmamızın nedeni de budur.” dedi.

“İktidardakilerin tek motivasyonları bir 5 yıl daha o koltuklarda oturabilmek”

Tekir, IMF’nin verilerine göre 2022 yılı sonunda, Türkiye’nin dünyada en yüksek enflasyona sahip dördüncü ülkesi olacağını hatırlatarak, açıklamasına şöyle devam etti:

“Merkez Bankası ise enflasyonla mücadeleyi terk etmiş, enflasyon anketine katılanları yeniden belirlemenin çabası içindedir. İktidar, sorunları etkili şekilde çözmek yerine, sadece görünmez kılmaya çalışıyor; sorunları sis perdesinin arkasına itmeye, hasır altı etmenin telaşı içinde. Tek amaçları, zaman kazanmak. Tek motivasyonları, seçimleri kazanmak. Bir 5 yıl daha o koltuklarda oturabilmek.”

“Sorunlarımız mevcut iktidar ile asla çözüme kavuşmaz”

Türkiye’nin aşırı borçlanmasının uzun vadeli bir tehlike olduğunu belirten Tekir, “Ülkemizde kamu borç stoku hızla büyümeye, faiz yükü de buna paralel olarak hızla artmaya devam ediyor. 2021 aralık ayı sonu itibariyle 2 trilyon 747 milyar TL olan Merkezi Yönetim borç stoku,  ağustos sonu itibariyle 3 trilyon 651 milyar TL’ye yükselmiş bulunuyor. Maalesef bu miktarın 2 trilyon lirası faizlerden oluşmaktadır. Yani, anaparadan daha fazla bir faiz giderimiz var. Sorunlarımız mevcut iktidar ile asla çözüme kavuşmaz.” dedi.

“Seçime kadar ekonomik problemlerimiz daha da derinleşecek”

Tekir, 2023 yılı Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili genel seçimlerine değinerek, “ Bu seçim sürecinde, büyük ihtimalle iktidarın, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik, sosyal sorunları çözmeye ilişkin kararlı ve sonuç alıcı adımları atması söz konusu olmayacaktır. Aslında, bu adımları atma niyetleri olmadığı gibi takatleri de kalmamış durumdadır. İktidar, problemleri çözme yerine, mevcut ekonomik ve sosyal sorunları daha da ağırlaştıracak, daha da çözümsüz hale getirecek gibi görünmektedir. Önümüzdeki seçim döneminde bunları göreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Seçime kadar kamu harcamalarında büyük artışlar yaşanacağı yönünde iddialarda bulunan Tekir, şu ifadeleri kullandı:

“Son alınan kararlarda bunu net olarak görebiliyoruz. Kamu bankaları öncülüğünde ucuz krediler arz edilecektir. Aralık ve ocak aylarında baz etkisiyle enflasyonun artış hızında nispi bir azalma olacak, iktidar da bunu ‘enflasyon düştü’  diye pazarlayacaktır. Sonra da bunu halka başarı olarak takdim edecektir. Maaş ve ücretlere büyük zamlar yapılacak, ama bu zamlar ücret-fiyat artışı sarmalı nedeniyle gün be gün eriyecektir. Seçim öncesinde bazı mal ve hizmet fiyatlarının sabit tutulması ya da çok az artırılmasına yönelik piyasa dışı uygulamalar yapılabilecektir.”

“İktidara ve ülkemizin problemlerine çözüm üretmeye talibiz”

Tekir, iktidara ve Türkiye’nin problemlerine hızlı ve kalıcı çözümler üretmeye talip olduklarını belirterek, “Mevcut ekonomik ve sosyal sorunların çözümü için hem Saadet Partisi olarak gece gündüz gayret ediyor, hem de 6'lı masa etrafında bir araya gelen siyasi partilerle uyum içerisinde çareler üretmeye çabalıyoruz.” diye konuştu.

Hakkı üstün tutan adil bir düzen kurulması gerektiğini söyleyen Tekir, “Her şeyden önce hukukun üstünlüğü hakim kılınmalı, adalet sisteminin bağımsızlığı ve tarafsızlığı tesis edilmelidir. Kurum ve kurallar işler hale getirilmeli ve yapısal reformlar bir bir hayata geçirilmelidir. Sürdürülebilir ve uzun vadeli iktisadi politikalar inşa edilmelidir. Ekonomide öngörülebilirlik sağlanmalı, iş ve siyaset dünyasında güven ortamı tesis edilmelidir.” dedi.

Tekir, Saat Partisi olarak uzlaşı ve istişare kültürünü her alana yayıp büyük uzlaşıyı sağlayacaklarını ifade ederek, “Kamu yönetiminde liyakati yeniden hayata geçireceğiz. Erdemli bir toplum meydana getireceğiz. Para üzerinden para kazananları değil, üretenleri ve alın teri dökenleri destekleyeceğiz. Hakkaniyeti esas alacağız.” şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

Hair Transplant Antalya

Anamur’da “Anadolu’dan Esintiler” Konseri Sanatseverlerle Buluştu

Anamur Belediyesi’nden Elektrik Maliyetini Azaltacak Güneş Enerjisi Projesi Duyurusu

Anamur Limanı Çevre Düzenlemesi İhaleye Çıktı: Tamamlandığında Turizm Potansiyeli Ciddi Olarak Artıyor

Anamur'da Altyapı ve Sel Önleme Çalışmaları Hız Kesmiyor

Anamur Muzunun Marka Değeri Yükseliyor Umudunda Maalesef Başa Dönüldü

İnsan Evrenin Doğuşunu Görüntüledi. James Webb ve İlk Süpernova

Enerjide, Füzyon Reaksiyonu Hedefine Bir Adım Daha Yakın

Kanser Aşısı, mRNA Teknolojisi, Kişiselleştirilmiş Tedavi, Biyoteknoloji, Genetik Kodlama

Dünyanın suyu okyanuslardan mı karşılanacak?

Nakit Para Tarih mi Oluyor?

NASA ve ESA, Kızıl Gezegen Mars'ta, "Yaşamın Kanıtı"nı Bulduğu mu?

Lokman Hekim Hakmlı Çıktı ve Bilim, Yaşlanmayı Bir Hastalık Olarak Tanımladı ve İlk Tedavi Yöntemi Kapıda

Dünyamızın "Gizli Nefesi" Duruyor: Amazon ve Sibirya Ormanları Karbon Tutucu Rolünü Kaybediyor

Yeni Nesil Yapay Zeka Atılımı: Bilim İnsanları 'Bilinçli Makine' Eşiğinde mi?

Anamur Belediyesinin Plastik Atık Toplama Kampanyasında Rekor Katılım

Anamur Yer Fıstığının Coğrafi İşaret Başarısı Pazara İmzasını Attı

Otogar ve Çevre Yolunda Trafik Düzenlemesi

Anamur Ören Antik Kenti'nde Yeni Mozaik Keşfi Heyecan Kattı

Muz Üreticisine Yeni Sertifikasyon Programı İhracat Kapılarını Aralıyor

KKTC’de Emlak Yatırımı Yapmanın Cazip Fırsatları

Cilt Bakımında Hangi Ürünler Kullanılmalı?

Anamur Teknolojiye Koşuyor

Anamur'da Su Kaynakları Yönetimi

Anemurium Antik Kenti'nde Yeni Keşifler

Anamur Çevre Yolu Projesinde Son Durum

Muz Üretiminde "Akdeniz Rüzgarı"

Mersin Asayiş Raporu: Silahlı Saldırı, Hırsızlık ve Kaza Olayları Gündemde

Mersin'de Korkutan Yangınlar: İki Ayrı Evde Maddi Hasar Meydana Geldi

MESKİ Su Kesintisi Duyurusu: 10 Aralık'ta Birden Fazla İlçede Planlı Çalışma

Yükleniyor

Anamur Belediyesi’nden Elektrik Maliyetini Azaltacak Güneş Enerjisi Projesi Duyurusu

Anamur'da Altyapı ve Sel Önleme Çalışmaları Hız Kesmiyor

Anamur Belediyesinin Plastik Atık Toplama Kampanyasında Rekor Katılım

Otogar ve Çevre Yolunda Trafik Düzenlemesi

Anamur Çevre Yolu Projesinde Son Durum

Mersin Asayiş Raporu: Silahlı Saldırı, Hırsızlık ve Kaza Olayları Gündemde

Mersin'de Korkutan Yangınlar: İki Ayrı Evde Maddi Hasar Meydana Geldi

MESKİ Su Kesintisi Duyurusu: 10 Aralık'ta Birden Fazla İlçede Planlı Çalışma

Türkiye, Orman Varlığını En Çok Artıran Ülkeler Arasında Zirveye Tırmanıyor: Küresel İklim Mücadelesinde Kritik Başarı

Anamur-Gazipaşa Tünelleri İnşaatında Son Viraj: Turizm ve Ticaret Ufku Açılıyor

Başkan Seçer'den Yerel Yönetimlere Demokrasi Vurgusu: "Halk Çözümü En İyi Bilendir"

Akdeniz'de Yeni Diploması Dalgası: Enerji Güvenliği İçin Çok Taraflı Zirve

Uysal: “Mersin Ekonomisi Türkiye’nin Lokomotifidir

HP’de İmamoğlu Sonrası Ankette Dikkat Çeken İsim: Vahap Seçer Yükselişte

İYİ Parti Anamur'da Delege Seçimleri Tamamlandı

MHP'li Uysaldan "Terörsüz Türkiye" Vurgusu

Mutlu Adaylıktan Çekildiğini Duyurdu

İYİ Parti Milletvekili Kocamaz Dereköy’de Halkla Buluştu

Bahar’dan Seçer’e Anlamlı Ziyaret

Kurtulmuş–Kavelaşvili Meclis Görüşmesi

Türk Futbolunda Tarihi Reform: Altyapı ve Mali Şeffaflık Dönemi

U-16lı Sporcularımızdan 20 Şehidimiz için Anlamlı Pankart

Anamurspor Taraftar Derneği’nden İlçe Emniyet Müdürü Özer’e Ziyaret

Anamur’da Uzun Yıllar Sonra İzcilik Yeniden Başladı

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADINLARA ÜCRETSİZ PİLATES DESTEĞİ

ULUSLARARASI TARSUS YARI MARATONU HEYECANI BAŞLIYOR!

Java Motor Tutkunları Anamur’da

İlk Satışınızı İnternetten Yapmanın Püf Noktaları

İlk Hafta Süper Lig Sıralamasında Güncel Tablo

Türkiye Chengdu’da İki Süper Madalya

Bahar ve Yusuf’un Kına Öncesi Yemekli Düğününde Renkli Sahneler Yaşandı

Gülnar’da Esranur ile Kadir’in Görkemli Kına ve Düğün Merasimi Büyük İlgi Gördü

Özlem ve Halil’in Renkli Düğünü Bozyazı’da Şölene Dönüştü

Dereköy ve Çarıklar, Özlem ile Halil’in Kınasında Tek Yürek Oldu

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

Kaymakam Duru'dan Öğretmenler Gününü Mesajı

BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ

Rüştü Kazım Yücelen Mesleki Eğitim Merkezi’nde Oy Birliği ile Hüseyin Demir Dönemi

Foto O An Özel Fotoğrafçılık Kursu ile Kadrajın Büyüsüne Yolculuk Başlıyor

Kaymakam Kemal Duru Başkanlığında Okul Güvenliği Toplantısı

AKK Kadın Meclisi’nden “Bir Hobim Olsun” Hayata Geçti

Lise Öğrencisinden Tıp Dünyasını Heyecanlandıran Buluş

Bozyazı’da Karne Şenliği Coşkusu: Koruyucu Aileler ve Çocuklar Birlikte Eğlendi

Mersin Üniversitesi'nde Yerli Oyun Teknolojileri Alanında Yeni Bir AR-GE Laboratuvarı Kuruldu

2025 LGS: A Kitapçığına Göre 15.’nci Soruda 3 Doğru Seçenek İddiası Öğrencilerin Kafasını Karıştırdı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.