Tarih: 12.09.2022 06:04

Piyasa gelişmeleri

Facebook Twitter Linked-in

Bu haftanın takip edilecek ana gündem maddesi yarın ABD tarafından açıklanacak olan enflasyon verileri olacak. Yarın ayrıca içeride konut kampanyasına ilişkin detayların duyurulması bekleniyor. Haftanın devamında ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşmesi bekleniyor. Bugün Temmuz ayına ilişkin ödemeler dengesi ve istihdam verileri takip edilecek. Haftaya başlarken küresel piyasalarda görünüm pozitif. BIST ise Cuma günü Bankacılık Endeksi öncülüğündeki yükselişini korudu ve haftayı %2.44 yükselişle 3521 seviyesinde tamamladı (XBANK %7.49 arttı). Endeksin güne pozitif tarafta başlamasını bekliyoruz.

İZLENECEKLER

—Temmuz’22 Ödemeler Dengesi (bekl: -$3.70mr)

—Temmuz’22 İşsizlik Oranı

—Hazine 10 yıllık tahvil ihalesi

ŞİRKET HABERLERİ

—BSOKE aktifinde bulunan iştiraki Batıçim Enerji Elektrik Üretim AŞ’nin %30.02’sine tekabül eden payların ana ortağı Batıçım Batı Anadolu Çimento AŞ’ye devri amacıyla sözleşme imzalandığını açıkladı. Pay devir bedeli ise $8.69mn olarak belirlendi.

—GZNMI hisse geri alım programı kapsamında Cuma günü TL31.34 fiyat ile toplam 10bin adet pay alımı yapıldığını bildirdi. Şirket ayrıca Ege Bölgesi’nde faaliyet gösteren bir otelin satın alınması amacıyla TL120mn bedel ile teklif verdiğini açıkladı.

—TURSG hisse geri alım programı kapsamında Cuma günü TL6.95 fiyat ortalamasıyla toplam 600bin adet pay alımı yapıldığını bildirdi.

Kaynak Tera Yatırım
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —