Tarih: 04.10.2022 09:36

Portakal Vadisi Projesi'nin yüzde 80’i tamamlandı

Facebook Twitter Linked-in

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Buca’nın Tınaztepe mahallesindeki 200 bin metrekarelik alanda yapımına başlanan Portakal Vadisi Projesi'nin yüzde 80’i tamamlandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Yapı İşleri Dairesi Başkanı Murat Yenigül, Portakal Vadisi’ni 26,6 milyon yatırımla hayata geçirdiklerini belirterek, “Projemizin asıl amacı mevcut arazinin ve dere yatağının topografik yapısını bozmadan sürdürülebilir bir ekolojik alan yaratmak. Alanda mevcut bitki örtüsünü koruyarak bitki çeşitliliğini destekleyecek bitki türleri ilave ettik.” ifadelerini kullandı.

Rekreasyon alanında oluşturulacak eğitim bahçeleri ile vatandaşların toprakla, tarımla ve üretim kültürüyle tanışmasının sağlanacağını vurgulayan Yenigül, “Buca’da büyük bir hipodromun yer almasıyla alanı da destekleyeceği öngörülerek projeye padok alanı dahil edildi. Su kanalları, padok alanı ve seyir teraslarıyla kentin en güzel noktalarından biri haline gelecek olan ekolojik park, kentin cennetten bir köşesi olacak.” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı süren vadide; 23 ahşap teras, 2 kilometrelik bisiklet ve koşu yolu, yaklaşık yüz bin metrekarelik çayır alanı, 2,8 kilometre uzunluğunda patika yol, 5 bin metrekarelik çim alan, gölet, 218 araçlık otopark, piknik ve çocuk oyun alanları, restoran yer alıyor. Vadiye 45 türde 57 bin çalı ve 28 türde 3 bin 105 fidan dikilecek.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —