• BIST 100

    11224,00%0,37
  • DOLAR

    41,30% 0,15
  • EURO

    48,96% -0,05
  • GRAM ALTIN

    4867,66% -0,50
  • Ç. ALTIN

    8025,91% 0,00

Karşıyaka'da 8 Mart'a Özel Kadın Söyleşisi

Karşıyaka Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen etkinliklerden biri de “Kadın Söyleşisi” oldu.

GÜNCEL 8.03.2023 17:44:49 756
Karşıyaka'da 8 Mart'a Özel Kadın Söyleşisi
Haberi Sesli Oku

Karşıyaka Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen etkinliklerden biri de “Kadın Söyleşisi” oldu. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Zübeyde Hanım Nikah Sarayı’nda düzenlenen söyleşiye; Kadın Hakları Koruma Derneği İzmir Şubesi Genel Sekreteri Avukat N. Ece Uncu Danyıldız, Ege Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Gamze Bilir Seyhan ve Yaşam Kolaylaştırıcı Asuman Sarıgöl konuşmacı olarak katıldı. 

“GÜZEL GÜNLERİ BİRLİKTE KURACAĞIZ”

Vatandaşların da yoğun bir katılım göstererek ilgiyle takip ettiği söyleşide kadın hakları, kadının sosyal yaşamdaki yeri, evlat edinme, koruyucu ailelik ve konuya olan toplumsal farkındalık konuşuldu. Programın başlangıcında konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın eşi Öznur Tugay, “Böyle bir günde, böyle bir kalabalıkla bir arada olduğumuz için çok mutluyum çünkü biz kadınlar birleşirsek karşımızda hiçbir şey duramaz. Son günlerde geleceğe umutla bakıyorum, burada sizlerle birlikte olmak umudumu daha da artırdı. Çünkü geleceği ancak birlikte olursak güzelleştiririz, güzel günleri birlikte yaratabiliriz” dedi. 

DÖNÜŞÜM İÇİN BERABERLİK VURGUSU

Söyleşinin ilk konuşmacısı Kadın Hakları Koruma Derneği İzmir Şubesi Genel Sekreteri Avukat N. Ece Uncu Danyıldız, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün tarihsel arka planını ve çıkış noktasını anlatarak önemine değindi. 8 Mart’ın kutlama değil bir anma günü olduğunu da vurgulayan Danyıldız konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bu 8 Mart’ta deprem nedeniyle hüzün içindeyiz, hayatını kaybeden vatandaşlarımızı bir kez daha rahmetle anıyorum. Çok zor bir süreçten geçiyoruz ama bu sürecin belki de en ağır yükleri yine kadınların omzunda. Her devletin kalkınmasını kadınlar sağlamış, toplum bize bunu böyle gösterdi. Bu bilinçle hareket etmemiz gerektiğini düşünüyorum.”

Evlat edinme ve koruyucu ailelik konusunu da hukuksal boyutta ele alan Danyıldız, “Evlat edinme ve koruyucu ailelik arasında belli farklar var. Eğer evlat edindiğiniz şahıs sizden önce vefat ederse mirasçısı olamıyorsunuz. Evet dava açıldıktan sonra gerekli koşulları sağlarsanız velayetini alabiliyorsunuz, soyadınızı verebiliyorsunuz ama az önceki örnek gibi kıstaslar var. Koruyucu ailelikte ise zaten velayetini alamıyorsunuz.”

Türkiye’de kadınların sahip oldukları haklar çerçevesinde insanca bir yaşam sürmesi için ortak bir mücadele yürütülmesi gerektiğini belirten Danyıldız, “Toplum olarak bazı şeyleri unutmamalı, hatırlamalı ve hatırlatmalıyız; yaşanan olayların sonuçlarını da takip etmeliyiz. Artık kolektif olarak tavır göstermeliyiz, elimizi taşın altına koymadan bir dönüşümün gerçekleşmesi mümkün değil” dedi.

“BU YOLCULUĞU BÜYÜTECEĞİZ”

‘Bir evlat edinilme hikayesi’ isimli sosyal medya hesaplarından koruyucu ailelik ve evlat edinme konularında farkındalık çalışmaları yürüten Ege Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Gamze Bilir Seyhan, paylaştığı önemli bilgiler ile söyleşiye katkı sağladı. Kendi evlat edinilme hikayesini de katılımcılar ile paylaşan Seyhan, prosedürleri ve işleyişi anlattı. Özellikle Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından koruyucu ailelik ve evlat edinme konusunda Türkiye’de bir farkındalık oluştuğunu söyledi. Seyhan koruyucu ailelik ile evlat edinme arasındaki farkları da aktardı. 

Farkındalık çalışmalarının önemine de değinen Seyhan, konuşmasında şunları kaydetti: “2023 için her ay bir konu çerçevesinde toplantılar yapabilmek hayalimdi. Koruyucu ailelik ve evlat edinme de bunlardan biri. İnsanların benim de koruyucu ailem var demesi, ben de evlat edinildim demesi aynı zamanda sosyal bir destek. Yani benim gibi insanların olması ve bunu söylemesi de bir kolektif bilinç. Ben büyürken yetişkinlerin ‘Bu o çocuk mu, bu aldığınız çocuk mu’ gibi sorularına maruz kaldım. Benim en büyük travmalarımdan biridir bu. Ben bunlar yaşanmasın diye, bir çocuğun daha yaşamına dokunabilmek için bu yolculuğa çıktım. O nedenle olabildiğince kişide bu farkındalığı oluşturmak için çalışıyorum; yeniden ayağa kalkmak, beraber olmak için birbirimize ihtiyacımız var. Ben ‘Benim gibi başka birileri de varmış’ dedikten sonra iyileşmeye başladım. Umarım bu konuda konuşmaya, farkındalık yaratmaya, bu yolculuğu büyütmeye devam edeceğiz.” 

“SEVGİ VE ŞEFKATİ KENDİMİZE GÖSTERMELİYİZ”

“Evet Kadınlar Günü’nü kutlayalım da acaba kadını, kendimizi tanıyor muyuz?” diyerek konuşmasına başlayan Yaşam Kolaylaştırıcı Asuman Sarıgöl ise katılımcılar ile diyaloglar kurarak interaktif bir program gerçekleştirdi. Sarıgöl, “Bir taraftan hüzünlüyüz ama kendi varlığımızla huzurluyuz, huzurlu olmalıyız; kendimiz için şükretmeli, mutlu olmalıyız. Başkalarına verdiğimiz, başkalarından beklediğimiz sevgi ve şefkati önce kendimize göstermeliyiz; bu farkındalığa ulaşmalıyız. Her şeyden önce insanız, bazı şeyleri bazı anlarda yapamayız çünkü insanız, bunlar bizi aciz göstermez” şeklinde konuştu. Programda Asuman Sarıgöl önderliğinde meditasyon uygulamaları da gerçekleştirildi. Programın ikinci kısmında ise konuşmacılar, katılımcılardan gelen soruları yanıtladı. Programın sonunda Öznur Tugay konuşmacılara günün anısına zeytin fidanı takdim etti. Ayrıca söyleşiye katılan vatandaşlara, içinde tohum olan küçük paketler hediye edildi.

 

Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

NASA: Ay Dünya’dan Yılda Yaklaşık 3,8 cm Uzaklaşıyor

İsrail Gazze’de Kara Harekâtı ile Ortadoğunun Kaderine İlerliyor

Ozon Tabakası Koruma Gününde Viyana Sözleşmesi Gündemde

Fed Toplantısında Bağımsızlık Tartışması Gerginlik Yarattı

Anamur’da 28 Bin 500 Kaçak Tütün Ele Geçirildi

Bozyazıda Önünde 4,5 Dönüm Bahçesi İle Satılık Lux Ev

Anamur’da 4-6 Yaş Kur’an Kurslarında Yeni Dönem Coşkusu Mersin

Bahar ve Yusuf’un Kına Öncesi Yemekli Düğününde Renkli Sahneler Yaşandı

Anamur’da Yeni Adli Yıl Törenle Açıldı: "Adalet, Milletin Teminatıdır"

Türkiye'nin güvenilir insan kaynakları ve işe alım platformu olan Secret CV

Tartıştığı Gelinini 5 Yaşındaki Kızının Güzü Önünde Bıçakla Öldürdü

Lokman Hekimin Çırağı Sinema Yolculuğu Başlıyor

Kurtsan Robot Kol Kapatma: Esneklik ve Üstün Performans

Ankara Botoks Merkezi Profesyonelleriyle Kırışıklıklara Elveda

Kaymakam Duru’dan Öğrencilere Emniyet Kemeri Uyarısı

Bozyazı’da Mutluluğa İlk Adım: Zeynep Uysal ile Gökhan Kurt Nişanlandı

​Gezegenimizdeki Gerçek Su Miktarı Geleceğe Dair Endişeleri Artırıyor

Jandarmadan Kaçak Makaron Operasyonu: 3 Şüpheli Yakalandı

Endüstriyel Temizlikte Yeni Nesil Yaklaşımın Öncüsü Tahawash ile Fark Yaratın

Motorcu Küçük Dayı Yeni Yerinde

Java Motor Tutkunları Anamur’da

Başkan Deniz, Bingen TH Bingen Üniversitesi Tarım ve Hayvancılık Fakültesi’ni Gezdi

Kardeş Kent Bingen, Ekim ayında Anamur Belediyesi’ne Hasta Nakil Ambulansı Hibe Edecek.

Kanlı Ay Gecesi Anamurda Deprem

Gökyüzünde Nadir Bir Şölen: Bozyazıdan Gözlemlenen Kanlı Ay Tutulması

Kaymakam Kemal Duru Başkanlığında Okul Güvenliği Toplantısı

Kaymakamlıktan Su Kaplumbağalarına Can Suyu

Bozyazı Gölevezi ve Kavutu Gülnar 8. Ekonomi Sempozyumunda

Gökyüzünde Gizemli Işıklar Anamurda da Dikkatli Gözlemcilerin Takibindeydi

Bez Kalemlik ile Doğal ve Sağlıklı Seçenekler

Yükleniyor

İsrail Gazze’de Kara Harekâtı ile Ortadoğunun Kaderine İlerliyor

Anamur’da 28 Bin 500 Kaçak Tütün Ele Geçirildi

Anamur’da Yeni Adli Yıl Törenle Açıldı: "Adalet, Milletin Teminatıdır"

Tartıştığı Gelinini 5 Yaşındaki Kızının Güzü Önünde Bıçakla Öldürdü

Jandarmadan Kaçak Makaron Operasyonu: 3 Şüpheli Yakalandı

Başkan Deniz, Bingen TH Bingen Üniversitesi Tarım ve Hayvancılık Fakültesi’ni Gezdi

Kanlı Ay Gecesi Anamurda Deprem

Gökyüzünde Nadir Bir Şölen: Bozyazıdan Gözlemlenen Kanlı Ay Tutulması

Anamur’da 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkkulu Kutlandı

Şahinden Kimlik Kartı Değişimi İçin Son Çağrı

MHP'li Uysaldan "Terörsüz Türkiye" Vurgusu

Mutlu Adaylıktan Çekildiğini Duyurdu

İYİ Parti Milletvekili Kocamaz Dereköy’de Halkla Buluştu

Bahar’dan Seçer’e Anlamlı Ziyaret

Kurtulmuş–Kavelaşvili Meclis Görüşmesi

İlçe Başkanlığına Adaylığını açıklayan CHP'li Mutlu “Bu yol Atatürk’ün yolu” Sözleri ile Anlamlandırdı

Cumhur İttifakından Ortak Rauf Denktaş Parkı Açıklaması

CHP Lideri Özel’den Esnaf ve Ümit Özdağ’a Ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal: ‘Orman Vasfını Yitirmiş Araziler Çiftçimize Kiralansın’

MHP’li Vekil Dr. Levent Uysal: 'Kadınlara Finansal Okuryazarlık Sertifika Programı Müjdesi'

Java Motor Tutkunları Anamur’da

Süper Lig'de Sürpriz Lider: Konyaspor Zirvede!

İlk Hafta Süper Lig Sıralamasında Güncel Tablo

Türkiye Chengdu’da İki Süper Madalya

2027 Akdeniz Oyunları İçin Tesis İnşaatları Hızla Devam Ediyor

FIBA Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye İsviçre İle Karşılaşıyor

Anamurda 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları Renkli Geçti

ANTİSK İlkbahar Tenis Turnuvaları Coşkuyla Sona Erdi

7. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nda Macar Sporcu Feldhoffer'dan Tarihi Başarı

Ümit Milli Takım, Kosova'yı 4-2 Mağlup Etti

Bahar ve Yusuf’un Kına Öncesi Yemekli Düğününde Renkli Sahneler Yaşandı

Gülnar’da Esranur ile Kadir’in Görkemli Kına ve Düğün Merasimi Büyük İlgi Gördü

Özlem ve Halil’in Renkli Düğünü Bozyazı’da Şölene Dönüştü

Dereköy ve Çarıklar, Özlem ile Halil’in Kınasında Tek Yürek Oldu

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

Kaymakam Kemal Duru Başkanlığında Okul Güvenliği Toplantısı

AKK Kadın Meclisi’nden “Bir Hobim Olsun” Hayata Geçti

Lise Öğrencisinden Tıp Dünyasını Heyecanlandıran Buluş

Bozyazı’da Karne Şenliği Coşkusu: Koruyucu Aileler ve Çocuklar Birlikte Eğlendi

Mersin Üniversitesi'nde Yerli Oyun Teknolojileri Alanında Yeni Bir AR-GE Laboratuvarı Kuruldu

2025 LGS: A Kitapçığına Göre 15.’nci Soruda 3 Doğru Seçenek İddiası Öğrencilerin Kafasını Karıştırdı

Çocuklara Suç ve Güvenlik Eğitimleri Başladı

Durmuş Yılmaz Yeniden Denetim Kurulunda: Özel Eğitim İçin 16 Yıllık Mücadele Sürüyor

Türkiye’nin ilk Astronotu Şehit Yüksel Alçın Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri İle Birarada

Yücelen Akademi İlk Mezunlarını Verdi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 14 15
2.Fenerbahçe 4 3 0 1 5 10
3.Trabzonspor 5 3 1 1 2 10
4.Göztepe 5 2 0 3 5 9
5.Antalyaspor 5 3 2 0 1 9
6.Gazişehir Gaziantep 5 3 2 0 -2 9
7.Konyaspor 4 2 1 1 5 7
8.Alanyaspor 4 2 1 1 2 7
9.Samsunspor 4 2 1 1 1 7
10.Beşiktaş 3 2 1 0 0 6
11.Rizespor 4 1 2 1 -4 4
12.Eyüpspor 5 1 3 1 -5 4
13.Kasımpaşa 4 1 3 0 -2 3
14.Kayserispor 4 0 1 3 -4 3
15.Fatih Karagümrük 4 1 3 0 -5 3
16.İstanbul Başakşehir 3 0 1 2 -1 2
17.Kocaelispor 5 0 4 1 -6 1
18.Gençlerbirliği 5 0 5 0 -6 0

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.