Tarih: 03.02.2023 06:08

Piyasalarda bugün

Facebook Twitter Linked-in

Ne Oldu?

 

Borsa İstanbul: BİST100’ün %3 veya üzerinde düşmesi durumunda açığa satış yapılabilen işlem sıralarında yukarı adım kuralı seans sonuna kadar otomatik uygulanacak.

SPK tarafından Borsa İstanbul Pay Senedi Repo Pazarı’nda işlem gören ters repo sözleşmelerinin sona erdirilmesi için 28.04.2023 tarihine kadar belirlenmiş olan sürenin, 30.09.2023’e uzatılmasına karar verildiği açıklandı.

IMF: Merkez bankaları faizlerin daha uzun süre daha yüksek kalması yaklaşımına bağlı kalmalılar.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye Yüzyılı Zirvesi ve Para Sohbetleri isimli programda yaptığı konuşmada enflasyona dair ‘’Milletimiz ve ekonomideki tüm paydaşlarımızla birlikte mücadele vererek, enflasyondaki artış eğilimini aşağı yönlü çevirmeyi hep birlikte başardık. Enflasyonu inşallah çok daha aşağılara da indireceğiz.” yorumunu yaptı.

Türkiye'de terör eylemi tehdidi bahanesiyle konsolosluklarının çalışmalarına ara veren ülkelerin de aralarında olduğu 9 ülkenin Ankara büyükelçisinin Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

ABD'de senatörler, Biden'a mektup yazarak Türkiye'ye F – 16 satışının, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılımı onaylanana kadar geciktirilmesi çağrısında bulundu.

Pentagon, ABD üzerinde Çin istihbarat balonu tespit ettiklerini açıkladı.

ECB'nin faiz oranlarını belirleyen Yönetim Konseyi'nin iki üyesi Reuters'e, ECB politika yapıcılarının dün yapılan toplantıdan en az iki faiz artırımı daha bekleyerek ayrıldıklarını bildirdi, ancak hızları ve nihai varış noktalarıyla ilgili farklılıklar devam ediyor.

Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüşmesi sonrasında yaptığı açıklamada, Romanya'nın Azerbaycan'dan doğal gaz almak için yeni bir yıllık sözleşme imzalamaya hazır olduğunu bildirdi.

Suudi Arabistan ile Fransa, enerji alanında işbirliği mutabakat zaptı imzaladı.

Ne Olacak?

 

Yurt içinde Ocak ayına ilişkin enflasyon verileri bugün açıklanacak.

ABD’de Tarım Dışı İstihdam verileri açıklanacak.

Yurt dışında PMI verileri açıklanacak.

AB – Ukrayna zirvesi bugün toplanacak.

ABD Maliye Bakanlığı'nın Terörizm ve Mali İstihbarat'tan Sorumlu Müsteşarı Nelson bugün Türkiye'de temaslarda bulunacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —