Tarih: 26.09.2022 05:51

Piyasadan haberler

Facebook Twitter Linked-in

DOKTA…Şirket, parça üretiminden mühendislik ve yüksek Know-How gerektiren ürünlere geçişe ilişkin Ar-Ge çalışmaları kapsamında, Grup Şirketimiz Parsan ile birlikte başlattığı Arka Aks Kovanı projesinde numune üretimi öncesi önemli aşamalar tamamlanmıştır. Projenin test ve buna paralel pazarlama faaliyetleri devam etmekte olup, tamamlandıkça sayın yatırımcılarımızın bilgisine sunulacaktır.

PARSN.. Şirket, parça üretiminden mühendislik ve yüksek Know-How gerektiren ürünlere geçişe ilişkin Ar-Ge çalışmaları kapsamında, Grup Şirketimiz Döktaş ile birlikte başlattığı Arka Aks Kovanı projesinde numune üretimi öncesi önemli aşamalar tamamlanmıştır. Projenin test ve buna paralel pazarlama faaliyetleri devam etmekte olup; tamamlandıkça sayın yatırımcılarımızın bilgisine sunulacaktır.

MPARK…MLP Sağlık Hizmetleri A.Ş., Sermaye Piyasası Kurulu Kurumsal Yönetim Tebliği'nde yer alan Kurumsal Yönetim İlkelerinden 4.2.8. maddesinin 'Yönetim kurulu üyelerinin görevleri esnasındaki kusurları ile şirkette sebep olacakları zarar, şirket sermayesinin %25'ini aşan bir bedelle sigorta edilir ve bu husus KAP'ta açıklanır.' hükmü gereği, yönetici sorumluluk sigorta poliçesi kapsamındadır. Söz konusu poliçe 10.000.000 ABD doları tutarında olup 23 Eylül 2022 ile 23 Eylül 2023 tarihleri arasını kapsamaktadır.

DOHOL…Şirket doğrudan bağlı ortaklığı konumundaki Öncü Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. (Öncü GSYO) Yönetim Kurulu'nun 23.09.2022 (bugün) tarihli toplantısında, diğer hususların yanı sıra, özetle;Öncü GSYO bağlı ortaklığı Karel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Karel Elektronik) Yönetim Kurulu'nun 23.09.2022 tarihli Kararı'na istinaden; Karel Elektronik sermayesinin; yeni pay alma hakları kısıtlanmaksızın ve tamamı nakden (bedelli) karşılanmak suretiyle 402.942.765,175 Türk Lirası'na yükseltilmesinde yeni pay alma haklarının tamamen kullanılmasına,Mevcut ortakların yeni pay alma haklarını kullanmasından sonra kalan payların halka arz edilmesi neticesinde satılmayan pay kalması halinde; söz konusu payların, ilgili düzenlemelerde belirtilen usule göre satın alınacağının Karel Elektronik'e karşı taahhüt edilmesine, Öncü GSYO tarafından nakit ve herhangi bir vadeye bağlı olmaksızın, mezkûr sermaye artırımında ortaya çıkacak nakit sermaye koyma borcundan mahsup edilmek ve Karel Elektronik faaliyetlerinde kullanılmak üzere; Öncü GSYO adına ve hesabına 81.177.106,07 Türk Lirası ve Şakir Yaman TUNAOĞLU, Serdar Nuri TUNAOĞLU ile Ali Sinan TUNAOĞLU adına ve hesabına toplam 58.822.893,93 Türk Lirası olmak üzere; Karel Elektronik hesaplarına intikal ettirilen toplam 140.000.000- Türk Lirası tutarındaki ‘sermaye avansı'nın tamamının söz konusu sermaye artırımında kullanılmasına,karar verilmiştir.

ALARK…Bağlı Ortak Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.Ş., Kazakistan Cumhuriyeti'nde henüz yapımı devam eden Büyük Almaata Çevre Yolu Projesi'nin inşaat işleri tamamlandıktan sonra başlanacak otoyol bakım ve işletme faaliyetleri için yeni kurulan 23.000.000 KZT (yaklaşık 48.500 USD) sermayeli Barr Operation and Maintenance Limited Liability Partnership şirketine %25 oranında 5.750.000 KZT sermaye ile iştirak etmiştir. Bahse konu şirket Kazakistan Ticaret Siciline 23.09.2022 tarihinde tescil olmuştur.

GESAN…Şirket, MUĞLA ÇİMENTO SANAYİ VE TİCARET A.Ş. proje için toplam 11.000.000, -Euro (Onbirmilyon, Euro) tutarında anlaşmaya varmıştır. (Güncel baz Euro/TL kuru ile anlaşma bedeli toplamı 197.120.000, -TL)

Kaynak A1 Capital
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —