• BIST 100

    9108,44%-1,26
  • DOLAR

    38,46% -0,07
  • EURO

    43,84% -0,08
  • GRAM ALTIN

    4076,93% -0,68
  • Ç. ALTIN

    6629,81% 0,33

Piyasadan haberler

ISDMR… 13.02.2023 tarihli özel durum açıklamasında Şirketin üretim tesislerinde durum tespiti çalışmaları nedeniyle üretime ara verildiği belirtilmiştir.

GÜNCEL 20.02.2023 06:26:36 544
Piyasadan haberler
Haberi Sesli Oku

ISDMR… 13.02.2023 tarihli özel durum açıklamasında Şirketin üretim tesislerinde durum tespiti çalışmaları nedeniyle üretime ara verildiği belirtilmiştir. ISDMR.E sırası, şirket ile ilgili özel durum açıklamasının Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) duyurulmuş olmasına istinaden 20/02/2023 Pazartesi seans başından itibaren yeniden işleme açılacaktır.

ISDMR… 13.02.2023 tarihli özel durum açıklamasında Şirketin üretim tesislerinde durum tespiti çalışmaları nedeniyle üretime ara verildiği belirtilmiştir. Söz konusu açıklamasına ilave olarak; Deprem nedeniyle meydana gelen hasarın mali boyutunun tespiti için çalışmalar devam etmekte olup hasar tutarının Şirketin mali tablolarını önemli ölçüde etkileyecek düzeyde olmadığı değerlendirilmektedir. Ayrıca Şirketin deprem kaynaklı oluşacak hasarları sigorta teminatı kapsamındadır. Şirketin yeniden üretime geçebilmesi için tesislerde proses bazında çalışmalar devam etmektedir. Söz konusu çalışmalar tamamlandıktan sonra kademeli ve kontrollü bir şekilde üretime yeniden başlanması planlanmaktadır.

AKMGY… Deprem bölgelerindeki ihtiyaçların teminine yönelik olarak, 2023 yılında yapılacak olan ilk genel kurul onayına sunulmak ve bağış ve yardımlara ilişkin olarak genel kurul onayı ile artırılacak olan 2023 yılına ilişkin yeni limitten düşülmek üzere, Şirketimiz tarafından İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na (AFAD) 200 Bin TL, GYODER'e (Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği) 150 Bin TL ve AYD'ye (Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği) 150 bin TL olmak üzere toplam 500 Bin TL ilave nakdi bağış yapılmasına karar verilmiştir.

GESAN… Şirket, Doğu Avrupa'da yerleşik uluslararası bir yatırımcı firma ile Kuzey Makedonya Cumhuriyeti'nin Probiştip Bölgesi'nde, finansmanı Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) tarafından sağlanan ‘'Anahtar Teslim Güneş Enerjisi Santrali Yapımı İşi'' için anlaşmaya varmıştır. Anlaşma bedeli 59.556.070, -Euro'dur. (Ellidokuzmilyonbeşyüzellialtıbinyetmiş, Euro) (Güncel baz Euro/TL kuru ile sipariş bedeli 1.201.447.630, -TL'dir.) Doğu Avrupa ve Balkanlar'ın en büyük güneş enerjisi santrallerinden biri olacak projenin tamamlanma süresinin 12 ay olması beklenmektedir.

SEGYO… Şirket Yönetim Kurulu 16.02.2023 tarihli toplantısında; Ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle depremden etkilenen vatandaşlarımızın çeşitli ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılmak üzere, Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği'ne (GYODER) 174.000 TL tutarında nakdi yardım yapılmasına karar vermiştir.

LINK… Şirket, Sermaye Piyasası Kurulu Kurumsal Yönetim Tebliği'nde yer alan Kurumsal Yönetim İlkelerinden 4.2.8. maddesine uygun olarak ALLİANZ SİGORTA A.Ş. tarafından, şirket sermayesinin %25'ini aşacak şekilde olmak üzere toplam sorumluluk limiti 2.000.000 USD olan Yönetici Sorumluluk Sigortası poliçesi 1 yıl süreli olarak yenilenmiştir.

DZGYO… Şirket portföyünde bulunan, Ankara ili, Etimesgut ilçesi, Eryaman mahallesi, 48147 ada 1 parsel M Blok'da konumlu, ekli 28.12.2022 tarihli gayrimenkul raporuna göre toplam KDV dahil 649.000 TL ekspertiz değeri olan 59 no'lu bağımsız bölüm, 17.02.2023 tarihinde KDV dahil 755.200 TL tutarında bedel ile satışı yapılmıştır.

TCELL… Şirketin %100 bağlı ortaklığı Turkcell Teknoloji Araştırma ve Geliştirme A.Ş. bünyesinde bulunan Ultia* Platformu'nun ('Ultia'), her türlü yazılım, alan adları, markalar ve patentleri dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere tüm fikri mülkiyet haklarının, Sermaye Piyasası Kurulu lisanslı bir değerleme şirketine yaptırılacak değerleme neticesinde, değerleme raporunda tespit edilecek değerden az olmamak üzere, grubun stratejik odak alanları ile sinerji yaratılabilecek girişimlere yatırım yapmak üzere kurulan Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş. Turkcell Yeni Teknolojiler Girişim Sermayesi Yatırım Fonu tarafından kurulan teknoloji odaklı Ultia Teknoloji Yazılım ve Uygulama Geliştirme Ticaret A.Ş.'ye devrine karar verilmiş olup, iş bu devir ile Ultia'nın daha odaklı bir yapı ile desteklenerek pazarda etkin bir oyuncu haline gelebileceği ve yaratılacak sinerji ile Şirkete stratejik ve finansal fayda sağlaması ve uzun vadeli değer yaratılması hedeflenmiştir.

BANVT… Şirketin 08.06.2022 tarihli duyurusunda belirtildiği üzere; TEK GIDA-İŞ sendikasının yetki yazısına karşı, Banvit ve Banvit'in bağlı olduğu işveren sendikası TÜGİS tarafından dava açılarak hukuki işlemler başlatılmış ve dava neticesinde ilk derece mahkemesi tarafından davanın reddine karar verilmişti. Şirket ve TÜGİS tarafından, söz konusu karara karşı istinaf kanun yoluna başvurulmuştu. Söz konusu istinaf başvurusunun reddine karar verildiği 08.11.2022 tarihli açıklamamız ile kamuya duyurulmuştu. Şirket ve TÜGİS tarafından, İstinaf Mahkemesi'nin vermiş olduğu karara yönelik temyiz talepli dilekçemiz 18 Kasım 2022 tarihinde Yargıtay'a iletilmek üzere sunulmuştu. Temyiz talebimizin, Yargıtay tarafından reddine karar verildiği bugün tarafına tebliğ edilmiştir.

AKCNS… Sermaye Piyasası Kurulu'nun 03 Ocak 2014 tarihli ve 28871 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Kurumsal Yönetim Tebliği (II-17.1)`nin 10. maddesi uyarınca; - Akçansa Çimento`nun Enerjisa Elektrik Enerjisi Toptan Satış A.Ş.' den tedarik ettiği yaygın ve süreklilik arz eden elektrik enerjisi alım işlemlerinin bir hesap dönemi içerisindeki tutarının, kamuya açıkladığımız 2022 yılı finansal tablolarında yer alan satışların maliyeti tutarının %10'unu geçmesi, HC Trading şirketlerinden tedarik ettiği yaygın ve süreklilik arz eden kömür&petrokok alım işlemlerinin 2022 yılı için %10 sınırını aşmamakla birlikte 2023 yılı içinde %10`undan fazlasına ulaşacağının öngörülmesi; - Akçansa Çimento`nun HC Trading şirketlerine yaptığı yaygın ve süreklilik arz eden çimento ve klinker satış işlemlerinin bir hesap dönemi içerisindeki tutarının, kamuya açıkladığımız 2022 yılı finansal tablolarında yer alan satışlar tutarının %10'unu geçmesi ve 2023 yılı içinde %10`undan fazlasına ulaşacağının öngörülmesi; nedeniyle iş bu Raporda; söz konusu işlemlerin koşulları, fiyat belirleme yönetimi ve gerekçeleri açıklanarak, işlemlerin piyasa koşulları karşısındaki durumu hakkında bilgi sunulmuştur. Akçansa Çimento'nun 2022 yılında Enerjisa Elektrik Enerjisi Toptan Satış A.Ş. ile yapmış olduğu elektrik enerjisi alım işlemleri ve HC Trading şirketleri ile yapmış olduğu kömür&petrokok alım işlemleri ile çimento ve klinker satış işlemleri piyasa koşullarına ve emsallerine uygun olarak gerçekleştirilmiştir. Aynı şekilde Akçansa Çimento'nun 2023 yılında Enerjisa Elektrik Enerjisi Toptan Satış A.Ş. ve HC Trading şirketleri ile yapacağı işlemler, Şirket bütçesinde planlanan çerçevede emsallerine ve piyasa koşullarına uygun olarak gerçekleştirilecektir.

Kaynak A1 Capital
Hibya Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

Alden Hotel Cappadocia ile Kapadokya’da Büyüleyici Bir Konaklama Deneyimi Sizi Bekliyor

Anamur’un İçme Suyu İçin Acı Reçete

Anamur Ekspresten Herkese Editör Muhabirlik İmkanı

Kapadokya’nın Büyüleyici Atmosferini Grand Alfa Travel ile Keşfedin

TikTok Üzerinden 1.2 Milyar Liralık Dolandırıcılık: 120 Şüpheli Gözaltında

Yenileme Yapmayanlar Dikkat!

Karadeniz'de Fındık Üreticiler TMO ve Serbest Piyasayı Takip Ediyor

Güncel Akaryakıt Fiyatları Düşündürüyor

Depremler Küçük Çaplı da Olsa Devam Ediyor

İstanbul'un Kadıköy, Üsküdar ve Beşiktaş ilçelerinde elektrikler kesiliyor

Merkezi Kayıt Kuruluşu'nun (MKK) da Yünetmelik Değişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya'da Resmi Temaslarda Bulundu​

Enflasyon ve Döviz Kuru Dalgalanmaları Gündem Oldu

Anamur Ortaokulu Kermes Gelirlerinin 100 Bin Lirasını Kuzeyhan’a Bağışladı

Çözüm Akademi Öğrencisi Miray Batkı, FIRST Robotics Dünya Şampiyonasında Türkiye'yi Gururlandırdı!

Ünal’ın “AN” Kitabı Final Okulları’nda Öğrencilerle Buluşuyor

Otomobil ve konut alımlarında cazip fiyat teklifleri ne anlama geliyor?

Kuzeyhan’ın Hayaline Ortak Ol: Bir Umut, Bir Kalp, Bir Adım!

Nevzat Çağlar,Veli Erdem ve Adil Ünal’dan Onurlandıran Ziyaret

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

Pulluda Doğa ile İç İçe Ücretsiz Mesire Keyfi Başladı

Pelvik Kontüzyon Nedir, Belirtileri, Tedavisi ve İyileşme Süreci​ Nasıldır?

Güneş Patlamaları yüzde 400 Arttı: Jeomanyetik Fırtına Riski Yükseliyor

Jordan Wood’un Senato Adaylığı, Susan Collins’a Karşı Mücadeleyi Kızıştırıyor

ABD’de Hava Alarmı: Şiddetli Fırtına ve Hortum Uyarıları Halkı Tedirgin Ediyor

Indus Sular Antlaşması: Artan Küresel İlgi ve Bölgesel Gerilimler

Anamur'da 23 Nisan Coşkusu: Uçurtmalar Gökyüzünü Renklendirdi​

Ünal AN Kitabını Şehit Yüksel Alçın Anadolu İmamhatip Lisesi Öğrencilerine İmzaladı

Türkiye'de İş Dünyasını Sessizce Değiştiren Yeni Trend Sessiz İstifa

2035'te Parlayacak 10 Yenilikçi Kariyer

Yükleniyor

TikTok Üzerinden 1.2 Milyar Liralık Dolandırıcılık: 120 Şüpheli Gözaltında

Yenileme Yapmayanlar Dikkat!

İstanbul'un Kadıköy, Üsküdar ve Beşiktaş ilçelerinde elektrikler kesiliyor

Merkezi Kayıt Kuruluşu'nun (MKK) da Yünetmelik Değişti

Kuzeyhan’ın Hayaline Ortak Ol: Bir Umut, Bir Kalp, Bir Adım!

Geleceğin Komutanları Jandarma Koltuğunda

Anamurlu Hacı Adayları Kutsal Yolculuğa Hazır

Genç Kız Yapay Zeka ile Gündemi Atatürk’e Sordu Sonra Gözyaşlarını Tutamadı

Anamur'da İnsan Ticareti Operasyonu: 6 Gözaltı, 4 Tutuklama

Anamur’da Uyuşturucudan Yakalanan İki Şüpheliden Birisi Tutuklandı

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda Önemli Konular Ele Alnacak

Alparslan Türkeş'in Anısına Sosyal Medyada Yoğun İlgi

MHP’Lİ UYSAL BRÜKSEL’DEN SESLENDİ: GÖÇMEN MESELESİNE TÜM DÜNYA SAMİMİYETLE YAKLAŞMALI

Balıkesir Üniversitesi ve Uyumsoft arasında iş birliği protokolü imzalandı

MERSİN BELLEK OFİSİ, FAALİYETLERİNİ TÜM HIZIYLA SÜRDÜRÜYOR

İş ve Dinlenme Arasında Denge Nasıl Bulunur? Uzmanlardan İpuçları

Anamur Belediye Seçim Sonuçları

Durmuş Deniz Kimdir?

Durmuş Deniz'den Tıp Bayramı Mesajı

Başkan Tarhan: “Kazanacağım ve CHP’ye döneceğim”

7. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nda Macar Sporcu Feldhoffer'dan Tarihi Başarı

Ümit Milli Takım, Kosova'yı 4-2 Mağlup Etti

Trabzonspor'da Şenol Güneş Dönemi: 2+1 Yıllık Anlaşma Sağlandı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Rangers ile rövanş maçına çıkıyor

Arda Güler'in Yeni Rotası Netleşti

Super Bowl LIX, 9 Şubat 2025'te New Orleans'ta gerçekleşti

NBA'DE LUKA DONČIĆ'İN LAKERS'A GEÇİŞİ OLAY OLDU

NBA’de Sürpriz İlgi: Maxi Kleber İstatistikleri Zirveye Çıktı!

Lakers Fırtınası! Son Günlerde Spor Dünyasının Zirvesinde

Anamur’un Gururu! İbrahim Takmet, Kickboks Türkiye Şampiyonasında Üçüncü Oldu

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

"Aşk Adası Buluşması" ABD'de Zirvede: Hangi Zaman Dilimdesiniz?

Moda endüstriyel, çevre dostu ve sürdürülebilir uygulamalara yöneliyor

İleri Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Stratejileri: Yaşam Ayavefe'nin Çevresel Vizyonu

Kızılcık Şerbeti'nde Büyük Ayrılıklar ve Gerilim Dolu Yeni Bölümler

Anamur Ortaokulu Kermes Gelirlerinin 100 Bin Lirasını Kuzeyhan’a Bağışladı

Çözüm Akademi Öğrencisi Miray Batkı, FIRST Robotics Dünya Şampiyonasında Türkiye'yi Gururlandırdı!

Ünal’ın “AN” Kitabı Final Okulları’nda Öğrencilerle Buluşuyor

Deniz’den Belediye Başkanlığını Devralan Deniz Okullara Sahne İstedi

Denizden Çocuklara Kutlama Mesajı

Mithat Ünal, AN Kitabının Okullardaki İmza Günlerine İmam Hatip Lisesinden Başladı

Anamurlu Minikler Kur’an-ı Kerim’i Öğrenmenin Mutluluğunu Yaşadı

Anamur'da Cami Cemaati Bayramda Çocukları Sevindirdi

Mersin Büyükşehir Kurs Merkezi Anamur’da Yüzlerce Öğrenciye Umut Oluyor

Ünal, “AN” Kitabı İçin İlk İmza Gününü Bu Cuma Yücelen Vakfı’nda Gerçekleştirecek

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 31 25 1 5 48 80
2.Fenerbahçe 31 23 2 6 49 75
3.Samsunspor 32 16 10 6 9 54
4.Beşiktaş 31 14 7 10 16 52
5.Eyüpspor 32 14 10 8 11 50
6.İstanbul Başakşehir 31 14 11 6 7 48
7.Trabzonspor 31 12 10 9 13 45
8.Göztepe 31 11 10 10 12 43
9.Konyaspor 32 12 13 7 -3 43
10.Kasımpaşa 31 10 9 12 -2 42
11.Gazişehir Gaziantep 31 12 13 6 -2 42
12.Kayserispor 31 10 11 10 -10 40
13.Antalyaspor 31 11 13 7 -21 40
14.Rizespor 31 11 16 4 -14 37
15.Sivasspor 32 9 16 7 -10 34
16.Alanyaspor 31 9 15 7 -11 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 31 4 20 7 -29 19
19.Adana Demirspor 31 2 25 4 -50
1.Galatasaray 31 25 1 5 48 80
2.Fenerbahçe 31 23 2 6 49 75
3.Samsunspor 32 16 10 6 9 54
4.Beşiktaş 31 14 7 10 16 52
5.Eyüpspor 32 14 10 8 11 50
6.İstanbul Başakşehir 31 14 11 6 7 48
7.Trabzonspor 31 12 10 9 13 45
8.Göztepe 31 11 10 10 12 43
9.Konyaspor 32 12 13 7 -3 43
10.Kasımpaşa 31 10 9 12 -2 42
11.Gazişehir Gaziantep 31 12 13 6 -2 42
12.Kayserispor 31 10 11 10 -10 40
13.Antalyaspor 31 11 13 7 -21 40
14.Rizespor 31 11 16 4 -14 37
15.Sivasspor 32 9 16 7 -10 34
16.Alanyaspor 31 9 15 7 -11 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 31 4 20 7 -29 19
19.Adana Demirspor 31 2 25 4 -50

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.