• BIST 100

    9046,92%2,73
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,11% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2295,54% 0,81
  • Ç. ALTIN

    3843,36% -0,29

Piyasadan haberler

ULUUN… Şirketin ürün çeşitliliğinin artırılması amacıyla Samsun Gıda Organize Sanayi Bölgesi'nde 37.200Ton/Yıl kapasiteli makarna üretim hattı için proje çalışmalarına başlanmış ve teşvik belgesi çıkarılmıştır.

GÜNCEL 31.01.2023 06:01:16
Piyasadan haberler

AHGAZ… Şirketin %99,7 oranında bağlı ortaklığı olan Enerya Enerji Anonim Şirketi'nin halka arz çalışmalarının başlatılması kapsamında, Şirket Yönetim Kurulu 30.01.2023 tarihinde Şirket merkezinde toplanarak aşağıda belirtilen kararları almıştır. 1. Şirketin %99,7 oranında paylarına sahip olduğu, İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü nezdinde '598378' sicil numarası ile kayıtlı Enerya Enerji Anonim Şirketi (Enerya Enerji) paylarının halka arz edilmesine ilişkin çalışmaların başlatılmasına, 2. Enerya Enerji'nin halka arz işlemleri kapsamında, Sermaye Piyasası Kurulu, Borsa İstanbul A.Ş., Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş., İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş., ticaret sicil müdürlüğü, noterler ve diğer tüm kamu ile özel kurum ve kuruluşlar nezdinde yapılması gerekli tüm iş ve işlemlerin gerçekleştirilmesi için gerekli hazırlıkların, bildirim, başvuru ve diğer iş ve işlemlerin yapılması, vekaletname, başvuru belgeleri, beyan, dilekçe ve sair evrakların imzalanması da dahil bu karar kapsamında yürütülecek tüm iş ve işlemlerin yapılmasına oy birliği ile karar verilmiştir.

AGYO… Şirket Yönetim Kurulu'nun 30.01.2023 tarihinde yapmış olduğu toplantıda; Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: III, 48.1 Sayılı Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği'nin 'Gayrimenkul Değerleme Kuruluşunun Seçimi' başlıklı 35. maddesi gereği, 2023 yılında portföyde değerleme yaptırılması gereken her bir varlık için değerleme hizmeti alınacak şirket olarak TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş.'nin, portföye 2023 yılı içerisinde alınabilecek ve değerleme gerektirecek varlıklar için değerleme hizmeti alınacak şirketler olarak TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. ve REEL Gayrimenkul Değerleme A.Ş.'nin belirlenmesine oy birliği ile karar verilmiştir.

ULUUN… Şirketin ürün çeşitliliğinin artırılması amacıyla Samsun Gıda Organize Sanayi Bölgesi'nde 37.200Ton/Yıl kapasiteli makarna üretim hattı için proje çalışmalarına başlanmış ve teşvik belgesi çıkarılmıştır.

KOZAL… 19.08.2022 tarihli KAP açıklamasında, çeşitli bankalarda toplam 1.109.006.730 TL'lik kur korumalı mevduat hesabı açıldığı bildirilmişti. Vadesi dolan bu mevduatları, vade dönüş tutarları olan toplam 1.201.520.616,81 TL üzerinden 6 ay uzatılmıştır. Elde edilen gelir için, Stopaj ve Kurumlar vergisi ödenmeyecektir.

TSGYO… Yönetim Kurulu 30.01.2023 tarihinde yapılan toplantısında; Sermaye Piyasası Kurulu'nun Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği (III-48.1) uyarınca, -Portföyde yer alan Fındıklı Bina I, Fındıklı Bina II, Tahir Han, Pendorya Alışveriş Merkezi ve Divan Adana Oteli için değerleme hizmetlerinin Reel Gayrimenkul Değerleme A.Ş.'den alınmasına, -2023 yılı içerisinde portföye alınabilecek ve değerleme gerektirecek varlıklar için ise Aden Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. ve Reel Gayrimenkul Değerleme A.Ş. ile çalışılmasına karar verilmiştir.

TSGYO… Yönetim Kurulu 30 Ocak 2023 tarihinde yapılan toplantısında; Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri III48.1 Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği'nin 'Gayrimenkul Değerleme Şirketi Seçimi' başlıklı 35.maddesi uyarınca; portföyde mevcut bulunan her bir varlık için 2023 yıl sonunda YETKİN GAYRİMENKUL DEĞERLEME VE DANIŞMANLIK A.Ş'den değerleme hizmeti alınmasına ve 2023 yılı içerisinde portföyümüze alınabilecek ve değerleme gerektirecek varlıklar içinse YETKİN GAYRİMENKUL DEĞERLEME VE DANIŞMANLIK A.Ş' veya GALATA TAŞINMAZ DEĞERLEME VE DANIŞMANLIK A.Ş'den değerleme hizmeti alınmasına toplantıya katılanların oy çokluğu ile karar verilmiştir.

TSGYO… Sermaye Piyasası Kanunu'nun III.48.1 Sayılı Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği'nin 37. Maddesi uyarınca Şirket portföyünde bulunan gayrimenkullerden elde edilen kira gelirlerinin ekspertiz değeri ile karşılaştırılması sonucunda, Pendorya Alışveriş Merkezi 2022 yılı kira geliri toplamı, ekspertiz raporunda takdir edilen kira gelirinin altında gerçekleşmiştir. Reel Gayrimenkul Değerleme A.Ş. tarafından Pendorya Alışveriş Merkezi için takdir edilen 2022 yılı ekspertiz kira bedeli üzerinden hesaplanan ortalama doluluğa göre düzeltilmiş ekspertiz kira bedeli KDV hariç yıllık 15,8 milyon TL olup 2022 yılı sonunda elde edilen kira gelirleri toplamı KDV hariç 12,2 milyon TL'dir. 2023 yılı başı itibarıyla AVM yönetim şirketi değişikliği yapılmış olup söz konusu değişikliğin etkisiyle gelecek dönemlerde kira gelirlerinde iyileşme olması beklenmektedir.

GRM… PSGYO… Sermaye Piyasası Kurulu'nun 19.01.2023 tarihli 2023/3 sayılı bülteninde; Pasifik Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'nin (‘‘Şirket'') 5.000.000.000 TL kayıtlı sermaye tavanı içerisinde 1.000.000.000 TL olan çıkarılmış sermayesinin mevcut hissedarların rüçhan hakları tamamen kısıtlanarak Borsa İstanbul AŞ'nin (‘‘Borsa'') 'Toptan Alış Satış İşlemlerine İlişkin Prosedür'ü (TSP Prosedürü) çerçevesinde belirlenecek pay satış fiyatı esas alınmak suretiyle 533.890.515 TL satış bedeli karşılığı hesaplanacak nominal tutarda artırılması ve sermaye artırımı sonucunda ihraç edilecek B grubu payların tamamının halka arz edilmeksizin, tahsisli satış yöntemi ile Fatih ERDOĞAN, Abdulkerim FIRAT ve Mehmet ERDOĞAN'a satılması amacıyla düzenlenecek ihraç belgesinin onaylanması talebinin, a) Tahsisli sermaye artırımına konu payların satış fiyatının, TSP Prosedürü çerçevesinde belirlenecek baz fiyattan ve Fatih ERDOĞAN, Abdulkerim FIRAT ve Mehmet ERDOĞAN tarafından 11.11.2022 tarihinde gerçekleştirilen pay satış fiyatı olan 5,35 TL'den aşağı olmamak üzere belirlenmesi, b) Fatih ERDOĞAN, Abdulkerim FIRAT ve Mehmet ERDOĞAN tarafından satın alınan payların aynı fiyattan Kurulumuz Karar tarihi itibarıyla Şirket paylarına sahip olan yatırımcılara talep etmeleri halinde kendi payları oranında satılması zorunluluğu getirilmesi ve bahse konu şahıslar tarafından konuya ilişkin bir duyurunun Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayımlanması ve duyuruda Fatih ERDOĞAN, Abdulkerim FIRAT ve Mehmet ERDOĞAN tarafından belirlenen iki iş günü süreyle yatırımcıların ilgili şahıslardan talepte bulunabileceklerinin belirtilmesine karar verilmiştir.

Kaynak A1 Capital
Hibya Haber Ajansı


Anahtar Kelimeler:

Mustafa Güngör Vefat Etti

CHP İlçe Başkanı Arif Çakırcı: ‘Mahallelerimiz Durmuş Deniz Diyor’

Anamur Orman İşletmesi Vatandaşa 63 bin Fide Dağıttı

Çeltikçi İlk-Ortaokulunda Öğrenci ve Veliler Birlikte Kitap Okudular

Jandarmadan Kaçak sigara Operasyonu 2 Şüpheli Yakalandı

CHP'nin Adayı Durmuş Deniz:’Değişim İçin Son Dört Gün’

İnsanlar Kendi Varlıkları ve İç Dünyalarında Ne Yaşarlar?

Doğa ve Evren Varlığını Nasıl sürdürür?

Teknoloji ve İnovasyon Nedir ?

Toplum ve İnsan İlişkileri Nasıldır?

Nasıl Sağlıklı ve Genç Kalınır?

Gelecek Merakımız Nereden Gelir?

İnsan İçin Sanat ve Kültür Neden Önemlidir?

Neden Kimlik Arayışına Gireriz?

Karşı cinsler Arasında Duygusal İyileşme ve Bütünleşme Nasıl Olur?

Eşimize Değer Verme ve Destekleme Hayatın Anlamıdır

İnsanların En Çok Neyi Merak Ettiğini Merak Ediyor musunuz?

Dr. Özdeniz:  Kötü Gidişe Dur Demek İçin Oylarınıza Talibim

Günde Tüm İnsanlığın İhtiyacı Kadar Ekmek Çöpe Gidiyor, Ama Yarımız Aç

Dünya Silahlanmaya Ne Kadar Harcama Yapıyor?

Kıtalar Kaç Yıldır Hareket Ediyor?

Soğan'ın Gözümüzü Yakmasını Nasıl Önleriz?

Cep Telefonlarının Teknolojik Özellikleri Nasıldır?

Cübbeli Ahmet Hoca’dan Kötü Haber

Seçim Süreçlerinde Medya Gücünü Doğru Kullanmalı

Gece Terlemesi Neyin Habercisi?

Çoğumuzun En Titiz Olduğu Şey, Modern Toplumun Görünmeyen Düşmanı

Mersin Büyükşehir Belediyesinden, Vatandaşlara Dijital Mersin Tanıtımı

Dünya E-Ticaret Pazarının Büyüklüğü 2023’de 6 Trilyon Doları Geçti

Türkiye'nin Muz Üretimi Bir Milyon Tona Ulaştı, İthalat Azaldı

Yükleniyor

Mustafa Güngör Vefat Etti

CHP İlçe Başkanı Arif Çakırcı: ‘Mahallelerimiz Durmuş Deniz Diyor’

Anamur Orman İşletmesi Vatandaşa 63 bin Fide Dağıttı

Çeltikçi İlk-Ortaokulunda Öğrenci ve Veliler Birlikte Kitap Okudular

Jandarmadan Kaçak sigara Operasyonu 2 Şüpheli Yakalandı

Dr. Özdeniz:  Kötü Gidişe Dur Demek İçin Oylarınıza Talibim

Günde Tüm İnsanlığın İhtiyacı Kadar Ekmek Çöpe Gidiyor, Ama Yarımız Aç

Seçim Süreçlerinde Medya Gücünü Doğru Kullanmalı

Mersin Büyükşehir Belediyesinden, Vatandaşlara Dijital Mersin Tanıtımı

Türkiye'nin Muz Üretimi Bir Milyon Tona Ulaştı, İthalat Azaldı

Durmuş Deniz Kimdir?

Durmuş Deniz'den Tıp Bayramı Mesajı

Başkan Tarhan: “Kazanacağım ve CHP’ye döneceğim”

İyi  Parti Anamur’da Tam Kadro Sahada

Kılınç Bahçelievlerde Böyle Karşılandı

Muhtar Adayı Muharrem Garip: 'Kalınören Değişim İstiyor'

CHP'nin Başkan Adayı Durmuş Deniz Örene Böyle Teşekkür Etti

CHP MERSİN MİLLETVEKİLİ GÜLCAN KIŞ: TRT, AKP’NİN PROPAGANDA ARACINA DÖNDÜ

SERDAR SOYDAN ÇARŞI ESNAFINI ZİYARET ETTİ

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Muğla Fethiye’de basın açıklamasında bulundu.

Trabzonspor-Fenerbahçe Süper Lig maçı sonrası çıkan olaylarla ilgili 12 kişi gözaltına alındı.

8 Mart Kadınlar Voleybol Turnuvası Sonuçlandı

RAGBİ Sporu Ne Kadar Faydalı?

Anamur Bin Kişilik RAGMİ Öğrenci Sporcuları Ağırlıyor

Bu  Voleybol Turnuvası Kadınlarımız İçin

Şampiyon Takım Garip AVM'nin Sponsorluğunda Yarı Finale Gidiyor

Gümüş Okulları Kaymakam Bozdemir’i Kupa İle Ziyaret Etti

Trabzonspor Futbolcularından Epilepsi Farkındalık Kampanyasına Destek

Toplum Destekli Polisten Sporda Ahlak Vurgusu

Sporun Ruh Hali Üzerine Etkileri!

Sare Ayça Anamur’un Gururu Oldu

Askan Mühendislik Makina: Güvenilir Çözümler, Dayanıklı Malzemeler

Lara Di Lara’nın Dördüncü Albümü “Eskisi Gibi Değil” Çıktı!

ETS’de Yaza Özel Fırsatlar Devam Ediyor!

Yenişehir Belediyesi, Dünya Barış Günü’nde Sadık Gürbüz’ü Mersinlilerle buluşturacak

Başarılı Sanatçı Ersin Güloğlu yepyeni şarkısı Yalan Değil yayında!

İbrahim Tatlıses, Gülben Ergen Aynı Sahnede

Merve Özbey Yaz Konserleri'nde sahne alıyor

Sevgilisi konserine gelemedi, şampanya gönderdi

Zeynep Bastık'tan yaz konserleri

Jandarmadan Öğrencilere Siber Farkındalık Eğitimi

Prof. Dr. Hasan Yıldırım Anamur Ters Laleyi Bilim Dünyasına Tanıttı

Üniversite Soruları Nasıl Hazırlanır?

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Durmuş: ‘Eğitim Sadece Sınıfta Değil Sahada da Olur’

Çözüm Okulları Eğitimde Global Dünya’nın Kapılarını Aralıyor

Başkan Kılınç'tan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Meslek Yüksekokulumuz Anamur’a Gümüş Madalya Getirdi

İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan’dan Ortalama Puan Uyarısı

Yurtdışı Lise Eğitiminin Önemi

Göç Dayı Öykü Yarışması Üçüncülük Ödülünü Aldı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13