• BIST 100

    16675,83%-3,15
  • DOLAR

    43,75% 0,00
  • EURO

    51,56% -0,06
  • GRAM ALTIN

    7030,07% 0,24
  • Ç. ALTIN

    11672,32% 0,25

Piyasadan haberler

ASUZU… Şirket, uluslararası pazarlarda büyüme hedefi doğrultusunda, Portekiz pazarında faaliyet göstermek üzere Nors Group bünyesindeki Auto Sueco ile distribütörlük anlaşması imzalamıştır.

GÜNCEL 24.01.2023 06:39:06 855
Piyasadan haberler
Haberi Sesli Oku

BMSCH… BMSCH Pazarlama Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketinin %100 iştiraki olması sebebiyle mali tabloları 31.12.2022 tarihili raporlardan itibaren solo ve konsolide olarak düzenlenecek olup, Finansal Rapor ve Bağımsız Denetim Raporlarının Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) gönderme yükümlülüğü, Konsolide Finansal Rapor düzenleyen şirketler kategorisine uygun olarak yerine getirilecektir.

ASUZU… Şirket, uluslararası pazarlarda büyüme hedefi doğrultusunda, Portekiz pazarında faaliyet göstermek üzere Nors Group bünyesindeki Auto Sueco ile distribütörlük anlaşması imzalamıştır. Auto Sueco firması Portekiz dışında Afrika pazarında da güçlü satış ağına sahip olup, bu işbirliği çerçevesinde Afrika pazarındaki fırsatların da değerlendirilmesi hedeflenmektedir.

ISSEN… Türkiye'de ve dünyada değişen konjektürel gerekçelerden dolayı, Hindistan Udaipur şehrinde yer alan %100 iştiraki ISBIR MEWAR PRIVATE LTD. şirketin önümüzdeki dönemlerde yapmayı planladığı kapasite arttırımı ihtiyacına istinaden, mevcut fabrikasından Hindistan içerisinde %100 kapasite arttırımına uygun daha büyük bir fabrikaya taşınması için kiralık veya satılık fabrika binası için araştırma çalışmaları yapmaya başlanmıştır.

GLCVY… Denizbank A.Ş.'nin 16.12.2022 tarihinde gerçekleştirdiği tahsili gecikmiş alacak satışında perakende segmentinde yer alan toplam 96,2 milyon TL anaparaya sahip 1 portföyün ihalesini şirketin kazandığı duyurulmuştu. Bu ihaleye konu alacakların devir ve temlik işlemleri 23.01.2023 tarihi itibarıyla tamamlanmıştır.

RYGYO… Sermaye Piyasası Kurulu'nun Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği (III-48.1) 40. maddesinin 3.fıkrasının (ç) bendi uyarınca; 2022 yılı içerisinde kamuya açıklanan son finansal tablolarında yer alan aktif toplamının %2'sini geçmeyen gayrimenkul alım işlemi 131.392.279 TL olup, satım işlemi bulunmamaktadır. Reysas GYO aktifindeki gayrimenkul kiralama sözleşmelerimizin toplamı ise KDV dahil 736.134.000,68 TL olarak gerçekleşmiştir.

ESEN… 15.04.2022 tarihli KAP açıklamasında belirttiği üzere, Şirketin Güneş Enerji Santralleri müteahhitlik faaliyetleri kapsamında, Esenboğa Elektrik Üretim A.Ş. ile MEFA Endüstri A.Ş. arasında Ankara, Bolu ve Tekirdağ illerinde gerçekleşmek üzere 'Çatı Öztüketim Güneş Santrali' kurulumu için KDV hariç 2.204.510,84 USD bedelle sözleşme imzalanmıştı. Sözleşmeye konu Tekirdağ ili için ÇATI GÜNEŞ SANTRALİ tamamlanmış ve TEDAŞ (Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş.) kabulü yapılmıştır.

AYX… AHGAZ… Ahlatcı Doğal Gaz Dağıtım Enerji ve Yatırım A.Ş.'nin 14-15-16 Aralık 2022 tarihlerinde talep toplanarak halka arz edilen payları, 22 Aralık 2022 tarihinden itibaren BİST Yıldız Pazar'da sürekli işlem yöntemiyle işlem görmeye başlamıştır. İzahnamede belirtilen ve Kurum tarafından yapılması planlanan fiyat istikrarı işlemleri için ilan edilen 30 günlük süre 21 Ocak 2023 tarihinde sona ermiştir. Şirket paylarının işlem görmeye başlamasını takiben geçen 30 günlük süre içerisinde Şirket payları 66,00 TL olan halka arz fiyatının altına düşmemesi nedeniyle fiyat istikrarı işlemi gerçekleştirilmemiştir.

VBTYZ… Şirketin İnsan Kaynakları alındaki faaliyetinin artırılması amacıyla Vizyon Teknik Bilgi Sistemleri ve İnsan Kaynakları AŞ. (Vizyon Teknik) paylarının bir kısmının satın alınması suretiyle Vizyon Teknik Bilgi Sistemleri ve İnsan Kaynakları AŞ.'ye iştirak edilmesi görüşmeleri tamamlanmış ve 23.01.2023 tarihinde Vizyon Teknik Bilgi Sistemleri ve İnsan Kaynakları AŞ.'nin % 50,00 oranındaki paylarının 5.500.000,00 TL satın alınması sözleşmesinin imzalanmıştır.

GOODY… Goodyear Lastikleri T.A.Ş. Yönetim Kurulu'nun 23.01.2023 tarihli kararıyla; 25.10.2022 tarihli özel durum açıklaması ile kamuya duyurulmuş olan, Şirketin hakim ortağı olan Lüksemburg'ta mukim Goodyear S.A. ile imzalamış olduğu, vadesi 23.01.2023 olan 450 milyon TL tutarlı kredi anlaşmasının vadesinin üç ay uzatılmasına; Şirketin işletme sermayesinin güçlendirilmesi için, Şirketin hakim ortağı olan Lüksemburg'ta mukim Goodyear S.A. unvanlı grup şirketinden 06.02.2023 tarihinde 600 milyon TL tutarında üç ay vadeli kredi kullanılmasına; ilgili işlemlerde uygulanacak faiz oranının Kuzey YMM ve Bağımsız Denetim A.Ş. tarafından bu işlemlere istinaden hazırlanan 20.01.2023 tarihli değerleme raporuna uygun olarak belirlenmesine karar verilmiştir. Değerlemede kullanılan varsayımlar ile değerleme sonuçlarını içeren değerleme raporunun özet kısmı aşağıda pay sahiplerimizin dikkatine sunulmaktadır: 2023 yılı Ocak ayında benzer 3 ay vadeli ticari krediler için uygulanan faiz oranlarına ilişkin bilgiler çeşitli bankalardan talep edilerek aşağıdaki emsal fiyat aralığı elde edilmiştir: Minimum: %13,68 Alt Çeyrek: %13,69 Medyan: %13,70 Üst çeyrek: %13,78 Maksimum: %13,86 Bu açıklamalar kapsamında, Goodyear Lastikleri'nin Lüksemburg'da mukim grup şirketi olan Goodyear S.A. şirketinden rapor tarihi itibarıyla temin edeceği TRY cinsinden krediye ilişkin olarak uygulanacak faiz oranı, yukarıdaki yer verilen bankalarca TRY cinsinden ticari kredilere uygulanan faiz oranlarına ilişkin çeyrekler arası istatistik yöntemi ile hesaplanan emsal fiyat aralığı (%13,69-%13,78) ile benzer doğrultuda olduğu ve piyasa koşullarında kayda değer bir değişim yaşanmadığı müddetçe transfer fiyatlandırması uygulamaları açısından emsale uygun olarak değerlendirilecektir.

ROYAL… 23/01/2023 tarih 17:03:23 saatinde yayımlanan Özel Durum Açıklamasının Özet Bilgisinin ''Royal Halı iplik Tekstil Mobilya San.ve Tic.A.Ş. hakkında'' şeklinde düzeltmesidir. Bilindiği üzere, Gaziantep 3. Sulh Ceza Hâkimliğinin 02 Eylül 2016 tarih ve 2016/5555 D.İş ve muhtelif sayılı kararlarıyla Royal Halı İplik Tekstil Mobilya San.ve Tic.AŞ'nin (Royal Halı) aralarında bulunduğu Naksan Grubu şirketlerinde Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) kayyım olarak görevlendirilmiştir. Bu durum 14 Ekim 2016 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) duyurulmuştur. Gaziantep 9. Ağır Ceza Mahkemesinin 2017/193 E., 2018/300 K. sayılı müsadereye dair karar'ı, Şirketlerin TCK 54/1 maddesi uyarınca müsaderesi ve iyiniyetli üçüncü kişilerin haklarının saklı tutulması denilmek suretiyle Yargıtay 3.Ceza Dairesinin 2021/1375 E., 2022/3727 K. sayılı kararıyla kesinleşmiştir. Bu husus 23 Eylül 2022 tarihinde Royal Halı tarafından KAP'ta duyurulmuştur. Yargılama süreci devam ederken; Royal Halı'nın mal, hak ve alacaklarından oluşturulan ‘Royal Halı Ticari ve İktisadi Bütünlüğü' 06 Ekim 2020 ve 18 Aralık 2020 tarihlerinde iki kez satışa çıkarılmış, alıcı çıkmadığından satış gerçekleşmemiştir. Şirketin mali durumuna ilişkin raporlar mevzuat gereği KAP'ta duyurulmuş, bu raporlarda Şirket varlıklarının ticari ve iktisadi bütünlük kapsamında satılacağı da belirtilmiştir. Yargılama neticesinde müsadere kararı kesinleşen Royal Halı'nın 7076 sayılı Kanunun 1. maddesi uyarınca satış veya tasfiyesine Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından onay verilmesi halinde, Royal Halı mal, hak ve varlıkları ticari ve iktisadi bütünlük kapsamında satılacak ve akabinde Şirketin tasfiye işlemleri başlatılacaktır.

Kaynak A1 Capital
Hibya Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

Ay'a Büyük Çarpışma Kapıda: 2032 Yılında 60 Metrelik Asteroid Alarmı!

2026 Emekli Bayram İkramiyesi Ne Kadar Oldu? Ödeme Tarihleri ve Zamlı Liste Açıklandı!

Anamur’da Spor Rüzgarı

Anamur'da Haftalık Hava Durumu

Anamur Ekonomisinde 2026 Rüzgarı: Muz, Çilek ve Konut Üçgeninde Son Durum

Kaymakam Kemal Duru'dan Ramazan Ayı Mesajı

Ören Halk Kafe Ramazan Bayramı’nda Açılıyor.

Side Otelleri

Anamur’da Basın ve Esnaf El Ele: Başkan Özkan Poçulu’ya Hayırlı Olsun Ziyareti

Altın Fiyatlarında Rekor: Gram Altın 7.000 TL Sınırında!

Çiftçiye Dev Müjde: SGK ve Vergi Borcu Şartı Kalktı! Tarımsal Kredide Yeni Dönem

2026 Ekonomi Gündeminde Bugün İçin Borsa İstanbul'da Rekor Seviyeler ve Altın Piyasasında Son Durum

Güncel Hurda Fiyatları İle Bakır Satışında Yeni Dönem: KabloHurdaFiyatlari.com

Kaymakam Kemal Duru, Kükür Mahallelerine Vatandaşın Sesini Yerinde Dinledi

Murat Kemal Gökyar için Gazetemizin Yazarı Mustafa Kaya Hoca’dan Bir Nostalji Yazı

TCG Anamur, NATO Görevi İçin Yunanistan Sularında

Anamur’da Bağımlılıkla Mücadele İçin Güç Birliği: “Ben Feryat Ederken Hepiniz Sağırdınız”

Doktor Murat Kemal Gökyar Son Yolculuğuna Dualarla Uğurlandı

ANAMUR’DA BAĞIMLILIKLA MÜCADELE İÇİN TEK YÜREK BULUŞMA

İşletmenizin Atık Çözüm Ortağı: En Yüksek Hurda Fiyatları Garantisiyle Hurdacı CeysanGeriKazanim.com

JANDARMA HIRSIZLIK ŞÜPHELİSİNİ YAKALADI

Piyasalarda Denge Arayışı: Borsa ve Altın Yükselirken Dövizde Sınırlı Hareket

Kaymakam Duru Vefat Eden Doktor Gökyar İçin Bir Taziye Mesajı Yayınladı

ACI KAYBIMIZ: ANAMUR’UN SEVİLEN DOKTORU MURAT KEMAL GÖKYAR VEFAT ETTİ

MSK Seriyi Üçlemek İstiyor: Hedef Aliağa Petkim

Anamur’un Yeni İkonu: SKY PARK ile Lüks ve Konforun Zirvesinde

MERSİN’İN BATISI İÇİN TURUNCU ALARM: BAŞKAN DURMUŞ DENİZ’DEN HAYATİ UYARI

​MHP’li Uysal Maden Atık Tesisi Yeniden İncelenmeli

CHP Ormancık ve Sarıağaç’ta Halkın Sesini Dinledi

Mersin Roman Yarışması’nda Ödüller Sahiplerini Buldu

Yükleniyor

Anamur’da Basın ve Esnaf El Ele: Başkan Özkan Poçulu’ya Hayırlı Olsun Ziyareti

Kaymakam Kemal Duru, Kükür Mahallelerine Vatandaşın Sesini Yerinde Dinledi

Murat Kemal Gökyar için Gazetemizin Yazarı Mustafa Kaya Hoca’dan Bir Nostalji Yazı

TCG Anamur, NATO Görevi İçin Yunanistan Sularında

Doktor Murat Kemal Gökyar Son Yolculuğuna Dualarla Uğurlandı

JANDARMA HIRSIZLIK ŞÜPHELİSİNİ YAKALADI

Kaymakam Duru Vefat Eden Doktor Gökyar İçin Bir Taziye Mesajı Yayınladı

Yayladağı'nda 30 Düzensiz Göçmen Yakalandı

Anamur'da Korkutan Ev Yangını: 2 Kişi Dumandan Etkilendi

Anamur, Bozyazı ve Aydıncık’ta Sel Riski

​MHP’li Uysal Maden Atık Tesisi Yeniden İncelenmeli

CHP Ormancık ve Sarıağaç’ta Halkın Sesini Dinledi

Saadet Partisi Mersin İl Başkanı Bilal Oğuz Kongre Süreçlerini Değerlendirdi!

Saadet Partisi’nde Kongre Heyecanı: Anamur ve Bozyazı’da Yeni Dönem!

Anamur Ak Parti Ocak Ayı İstişare Toplantısında Vatandaşla El Ele

Aziz Özen, Anamur Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanlığına Adaylığını Resmen Açıkladı

MHP Anamur KAÇEP Teşkilatından Gazeteci Mithat Ünal’a Anlamlı Ziyaret

İlker Özen “Protesto” Diyerek CHP'den AK Parti’ye Geçti!

Öğrenci Okul Müdürünü Vurdu!

Başkan Seçer'den Yerel Yönetimlere Demokrasi Vurgusu: "Halk Çözümü En İyi Bilendir"

Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Birlik Ruhu: Bayrak Temalı Dostluk Maçında Öğrenciler Galip Geldi!

Mersin’de Ortega Dönemi Fırtına Gibi Başladı: MSK, Merkezefendi’yi 110 Sayıyla Geçti!

Türk Futbolunda Tarihi Reform: Altyapı ve Mali Şeffaflık Dönemi

U-16lı Sporcularımızdan 20 Şehidimiz için Anlamlı Pankart

Anamurspor Taraftar Derneği’nden İlçe Emniyet Müdürü Özer’e Ziyaret

Anamur’da Uzun Yıllar Sonra İzcilik Yeniden Başladı

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADINLARA ÜCRETSİZ PİLATES DESTEĞİ

ULUSLARARASI TARSUS YARI MARATONU HEYECANI BAŞLIYOR!

Java Motor Tutkunları Anamur’da

İlk Satışınızı İnternetten Yapmanın Püf Noktaları

Bahar ve Yusuf’un Kına Öncesi Yemekli Düğününde Renkli Sahneler Yaşandı

Gülnar’da Esranur ile Kadir’in Görkemli Kına ve Düğün Merasimi Büyük İlgi Gördü

Özlem ve Halil’in Renkli Düğünü Bozyazı’da Şölene Dönüştü

Dereköy ve Çarıklar, Özlem ile Halil’in Kınasında Tek Yürek Oldu

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

Anamur MYO ‘da “Etkili İletişim Becerileri” Söyleşisi

Kaymakam Duru'dan Öğretmenler Gününü Mesajı

BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ

Rüştü Kazım Yücelen Mesleki Eğitim Merkezi’nde Oy Birliği ile Hüseyin Demir Dönemi

Foto O An Özel Fotoğrafçılık Kursu ile Kadrajın Büyüsüne Yolculuk Başlıyor

Kaymakam Kemal Duru Başkanlığında Okul Güvenliği Toplantısı

AKK Kadın Meclisi’nden “Bir Hobim Olsun” Hayata Geçti

Lise Öğrencisinden Tıp Dünyasını Heyecanlandıran Buluş

Bozyazı’da Karne Şenliği Coşkusu: Koruyucu Aileler ve Çocuklar Birlikte Eğlendi

Mersin Üniversitesi'nde Yerli Oyun Teknolojileri Alanında Yeni Bir AR-GE Laboratuvarı Kuruldu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 22 17 1 4 40 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 22 15 0 7 31 52
3.TRABZONSPOR A.Ş. 22 13 3 6 17 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 22 11 3 8 15 41
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 22 11 4 7 11 40
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 22 9 7 6 13 33
7.KOCAELİSPOR 22 8 8 6 -1 30
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 22 7 6 9 -2 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 22 7 8 7 -9 28
10.CORENDON ALANYASPOR 22 5 6 11 -1 26
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 22 6 11 5 -5 23
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 22 6 11 5 -13 23
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 22 4 9 9 -9 21
14.TÜMOSAN KONYASPOR 22 4 10 8 -10 20
15.KASIMPAŞA A.Ş. 22 4 11 7 -12 19
16.İKAS EYÜPSPOR 22 4 12 6 -17 18
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 22 2 10 10 -26 16
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 22 3 16 3 -22 12

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.