Tarih: 22.12.2022 05:44

Piyasadan haberler

Facebook Twitter Linked-in

OTTO.. 1) Şirketin bağlı iştiraki OTTO Entertainment Yapım Yatırım A.Ş.'nin yayın haklarının sahibi olduğu; ' Randıman ' ve ' Vay Babam Vay ' filmlerinin Türk Hava Yolları uçak içi eğlence sisteminde 1 yıllık yayın haklarının satışı ile olarak Türk Havayolları A.O ile 2) Yine OTTO Entertainment Yapım Yatırım A.Ş.'nin yayın haklarının sahibi olduğu 378 adet Yeşilçam filminden ; a) 15 adedinin 2 yıllık yayın haklarının gayri münhasıran satışı içini Sinema TV kanalı ile b) 40 adedinin 1 yıllık yayın haklarının gayri münhasıran satışı için yerel TİVİ 6 kanalı ile anlaşma sağlanmıştır.

HKTM… Hidromekanik ve Robotik Sistemler üzerine proje ve imalat yapan firmamız Çin'de kurulacak yeni bir demir çelik tesisine makine imalatı yapacaktır. Avrupa da mukim müşterimizden 419.760 € değerinde sipariş almıştır. Proje teslim vadesi Mayıs 2023 de planlanmaktadır.

QNBFB… 21.10.2022 tarihli açıklamamız ile sermayesinin % 49'una iştirak etmiş olduğumuz Cigna Sağlık Hayat ve Emeklilik A.Ş. sermayesinin %51'ine karşılık gelen toplam 22.950,000.-TL nominal bedelli, toplam 22.950,000 hissenin Bankaca satın alınmasına karar verildiği ve bu kapsamda Cigna Nederland Gamma B.V. ile bir Hisse Alım Sözleşmesi imzalandığı ifade edilmişti. Söz konusu hisse devir işlemi, gerekli izinlerin alınmasını müteakip, 21 Aralık 2022 tarihinde tamamlanmıştır.

BRYAT… Şirket Yönetim Kurulu'nun 21.12.2022 tarihinde yapmış olduğu toplantı sonucunda, Şirketin %15,21 hisse oranında ortak olduğu Borusan Teknolojik Yatırımlar Holding A.Ş'deki paylarımızın tamamının Borusan İstikbal Ticaret T.A.Ş.'ye satılmasına, hisse satış ve devir sözleşmesinin yapılmasına ve yasal işlemlerin tamamlanmasına karar verilmiştir.

INVEO, GEDIK… Bağlı ortaklığı Inveo Yatırım Bankası A.Ş. unvanının Misyon Yatırım Bankası A.Ş. olarak değiştirilmesi amacıyla başta Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu olmak üzere gerekli tüm onaylar alınmış ve Şirketin unvanının Misyon Yatırım Bankası A.Ş. olarak değiştirilmesine karar verilmiştir.

AKYHO… Şirket Akdeniz Yatırım Holding A.Ş., bağlı ortaklığı olan MAİ OTOMOTİV VE TEKNOLOJİ SAVUNMA A.Ş.'nde bulunan % 50 hissesini (500.000 adet nominal)1.200.000,00 TL bedel ile şirket ortaklarından Bülent Özkan'a devrederek ortaklıktan ayrılmıştır.

GENIL… Bir önceki duyuruda sehven 09/01/2023 yerine 09/11/2023 tarihi girilmiş olup üretim tesisimiz faaliyetlerine 09/01/2023 tarihine başlayacaktır. Şirketin Ankara'daki üretim tesisin yapılacak planlı bakım çalışmaları nedeniyle üretime ara verilmiştir. Üretim planları ve faaliyetler bakım onarım çalışmaları göz önünde bulundurularak planlandığı için Şirket faaliyetlerinde olumsuz bir durum öngörülmemektedir.

MGROS… Rekabet Kurumu'nun resmi internet sitesinde yayınlanan duyuruda ve Şirketimize iletilen nihai karar bildiriminde, Rekabet Kurulu'nun ('Kurul') 22-55/863-357 sayılı 15.12.2022 tarihli kararında özetle; Bazı tedarikçi firmaların yanı sıra, Şirketimizin de dahil olduğu beş perakende şirketinin 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un ('Kanun') 4. maddesini ihlal ettiğine ve ilgili soruşturma tarafları hakkında idari para cezası uygulanması gerektiğine, bununla birlikte 28.10.2021 tarihli Kurul kararı ile şirketimizin de dahil olduğu beş perakende şirketi hakkında aynı kapsamda idari para cezası uygulandığından, işbu soruşturma kapsamında yeni bir idari para cezasına hükmedilmesine yer olmadığına yargı yolu açık olmak üzere karar verildiği belirtilmiştir. Her ne kadar Kurul tarafından Şirketimiz hakkında bir idari para cezası uygulanmamasına karar verilmiş olsa da, Kanun'un 4. maddesinin ihlal edildiğine ilişkin hükmün iptali istemiyle yasal süresi içinde idari yargı yoluna başvurulacaktır. Migros Ticaret A.Ş., faaliyetlerini dürüstlük ve güvenilirlik ilkelerine bağlı olarak her zaman kanunlara ve yasal düzenlemelere uygun şekilde sürdürmektedir. 68 yıldır koruduğumuz, müşterilerimize en kaliteli ürün ve hizmetleri en uygun fiyatlarla sunma irademiz kesintisiz devam edecektir.

Kaynak A1 Capital
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —