• BIST 100

    10837,30%-0,31
  • DOLAR

    41,97% 0,06
  • EURO

    48,65% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5397,12% 1,84
  • Ç. ALTIN

    9006,14% 0,66

Piyasadan haberler

PNLSN… Şirket ile bir müşteri arasında 1.399.967 USD + KDV tutarında 'cephe ve çatı paneli yapım işi' sözleşmesi imzalanmıştır.

GÜNCEL 20.12.2022 05:57:14 952
Piyasadan haberler
Haberi Sesli Oku

TAVHL… Yönetim Kurulu, Devlet Hava Meydanları İşletmesi tarafından 20 Aralık 2022 tarihinde gerçekleştirileceği duyurulan, Ankara Esenboğa Havalimanının kapasite artırımına yönelik ilave yatırımların yapımı ile iç/dış hatlar, CIP, Genel Havacılık terminalleri ve mütemmimlerinin işletme haklarının kiralanmak suretiyle verilmesi ihalesine katılmaya karar vermiştir.

TUKAS… Şirket Torbalı fabrika yerleşkesinde 3,9 MW gücünde Çatı Güneş Enerji Santrali (GES) projesi yatırımı için T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü'ne yapmış olduğu teşvik müracaatı onaylanmış ve taraflarına 30 milyon TL tutarında Yatırım Teşvik Belgesi düzenlenmiştir. Yatırımın Yararlanacağı Destek Unsurları Destek Oranı - Sigorta Primi İşveren Hissesi 6 YIL - Vergi İndirimi %70, YKO %30 - KDV İstisnası

CCOLA… 2 Şubat 2022 tarihli açıklamasında, Rekabet Kurumu tarafından 27.01.2022 tarih ve 22-06/84-M sayılı kararına istinaden Şirketin bağlı ortaklığı konumunda olan Coca-Cola Satış ve Dağıtım A.Ş. (CCSD) hakkında soruşturma açılmasına ve açılan bu soruşturmanın Kurumun 26.04.2021 tarihli ve 21-23/271-M sayılı kararı uyarınca başlatılan soruşturma ile birleştirilerek yürütülmesine karar verildiği açıklanmıştı. Söz konusu soruşturma neticesinde Rekabet Kurulu tarafından CCSD'ye toplamda 272.159.349,36 TL tutarında idari para cezası verilmesi doğrultusunda karar açıklanmıştır. Bu cezaya ilişkin olarak İdare Mahkemesi nezdinde itiraz yolu açık olup şirket bu karara karşı tüm hukuk yollarına başvuracaktır. CCSD'ye iletilen para cezası, %25 erken ödeme indiriminden faydalanılarak 204.119.512,02 TL olarak yasal süresi içerisinde ödenecektir. Şirketin sermaye piyasası mevzuatına göre düzenlenecek olan 31.12.2022 tarihli mali tablolarında ilgili para cezası tutarında karşılık ayrılacaktır. Cezanın ödenmesi veya Şirket mali tablolarına yansıtılması cezaya konu suçlamaların kabul edildiği anlamına gelmemekte olup, cezanın iptaline ilişkin öncelikle Ankara İdare Mahkemelerinde yasal süre içinde yürütmeyi durdurma talepli iptal davası açılacaktır.

EGEPO… 26 Mayıs 2022 tarihli özel durum açıklaması ile, İzmir'in Ödemiş ilçesinde satın alınan arsalar üzerine, yıllık kurulu gücü yaklaşık 4032 kWp- 3063 kWe olan güneş enerjisi santrali (GES) kurulmasının planlandığı, kurulacak GES'in Şirketin elektrik enerjisi ihtiyacının mevcut kapasitemize ve mevsim şartlarına göre %80'den fazlasını karşılamasının beklendiği kamuya duyurulmuştu. Kamu Kurum ve Kuruluşlarından alınan bütün izinler tamamlandıktan sonra, GDZ EDAŞ firmasına yapmış olduğumuz başvurunun incelenmesi sonucunda, 'Lisanssız Elektrik Üreticileri İçin Dağıtım Sistemine Bağlantı Anlaşması' bugün itibarıyla GDZ EDAŞ tarafından da imzalanarak şirkete teslim edilmiştir. Sözleşme kapsamında kurulacak 4032 kWp- 3063 kWe kurulu güç kapasiteli GES için kurulum çalışmalarına derhal başlanacak olup, 2023 yılı Ocak ayının sonunda devreye alınması planlanmaktadır. GES'in tahmini maliyeti 3,1 milyon ABD Doları'dır.

KORDS… Şirketin bağlı ortaklığı PT Indo Kordsa Tbk'nın bugün gerçekleştirilen Genel Kurul Toplantısı'nda; operasyonel mükemmeliyet çalışmalarını desteklemek amacıyla, Şirketin dolaylı bağlı ortaklığı olan PT Indo Kordsa Polyester'in, Şirketin bağlı ortaklığı olan PT Indo Kordsa tarafından devralınması suretiyle birleşme işleminin gerçekleştirilmesi kararı alınmış ve karara ilişkin yasal izin süreci başlatılmıştır. Sinerjinin oluşturacağı operasyonel mükemmellik etkilerinin haricinde; söz konusu birleşme işleminin, Şirketin konsolide finansal tablolarına etkisi bulunmamaktadır.

SISE… Yönetim Kurulu 19/12/2022 tarihli toplantısında, 20/07/2022'de kamuoyuna duyurulan, 180 Bin ton/yıl üretim kapasiteli buzlu cam fırını ile 20 milyon m2/yıl işleme kapasiteli enerji camı hattı yatırımlarında kapasite artışları kararı alınmıştır. Şişecam'ın hızla büyüyen Türkiye enerji camları pazarında liderlik pozisyonunu desteklemesi, ihracat kabiliyetini artırması, yüksek kapasitenin sağlayacağı maliyet avantajlarıyla yurt içi ve uluslararası pazarlarda rekabetçi pozisyonunu güçlendirmesi hedefleriyle, Mersin/Tarsus'ta hayata geçirilecek buzlu cam fırını yıllık üretim kapasitesinin 244 Bin tona ve enerji camı hattı yıllık işleme kapasitesinin 26,6 milyon m2'ye yükseltilmesi hedeflenmektedir. Bu yatırımlar sonucunda, Şişecam'ın Türkiye'de kurulu buzlu cam üretim kapasitesinin, 2024 yılsonu itibariyle, 324 Bin ton/yıla ulaşacağı, kapasite artışları neticesinde yenilenmiş toplam yatırım bedelinin işletme sermayesi dahil 228 Milyon Euro'ya yükseleceği öngörülmektedir.

DOKTA… 29.07.2022 tarihli açıklamasında belirtilen Orhangazi Demir Döküm Tesisindeki talaşlı imalat yatırımı, planlamalar çerçevesinde tamamlanmıştır. Böylece Güriş devri sonrası, Orhangazi ve Manisa tesislerinde kapasite, modernizasyon, yenileme, verimlilik ve sürdürülebilirlik kapsamında yapılan yatırımlar yaklaşık 84 milyon EURO tutarına ulaşılmıştır.

KONTR… Çin'in önde gelen teknoloji firmasından Bozhon Technology ile Şirket arasında bugün stratejik iş birliği sözleşmesi imzalanmıştır. Bu kapsamda; Tüketici elektroniği ve lityum pil üretimine yönelik makina ekipmanları, takım tezgahları, üretim hatları ve otomasyon sistemlerin Türkiye'de üretilmesi için ortak faaliyet gösterilerek buradan Avrupa ve Amerika pazarına hizmet verilecektir.

PNLSN… Şirket ile bir müşteri arasında 1.399.967 USD + KDV tutarında 'cephe ve çatı paneli yapım işi' sözleşmesi imzalanmıştır.

SKTAS… Aydın ilinin Söke ilçesinde yer alan Şirkete ait fabrika arsasının daha verimli kullanılması ve bu bağlamda kısmen bir gayrimenkul projesi kapsamında değerlendirilmesi amacıyla yapılan imar planı değişikliği başvurusunun 2017 yılında onaylanması sonrasında söz konusu arsa için geliştirme ortaklığı ve/veya satışı alternatifleri araştırılması çerçevesinde ihaleye çıkılmış, akabinde gayrimenkul projesinin satış sürecinde alınan teklif ve öneriler değerlendirilmiş ve uygun görülmemeleri sebebi ile sürecin şimdilik durdurulmasına, daha rekabetçi bir yatırım ortamında tekrar değerlendirilmesine karar verildiği 10.10.2018 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda duyurulmuştu. Şirket Yönetim Kurulu' bugün (19.12.2022) yapmış olduğu toplantısında; *Şirket aktifinde bulunan ve mevcutta kullanılmayan söz konusu sabit varlıklardan Aydın ili, Söke ilçesi, Cumhuriyet Mahallesi, Karasuluk Mevkii, 719 ada, 657 parsel, 51 cilt, 5024 sayfada kayıtlı gayrimenkulün 120.000.000 TL bedelle Saldos Ticaret Anonim Şirketi'ne devredilmesine; *Şirket aktifinde bulunan ve mevcutta kullanılmayan söz konusu sabit varlıklardan Aydın ili, Söke ilçesi, Cumhuriyet Mahallesi, Karasuluk Mevkii, 719 ada, 655 parselden ifraz yoluyla ayrılma sonucu oluşacak 19.252 m2 yüzölçümüne sahip gayrimenkulün toplam 2.500.000 ABD Doları* veya muadili herhangi bir para cinsi bedelle Saldos Ticaret Anonim Şirketi'ne devredilmesine;oybirliğiyle karar vermiştir.

MAKTK… Yönetim kurulunun 19.12.2022 tarihli kararı ile stratejik planları doğrultusunda , gelecek yıllarda ekonomik hedefleri gerçekleştirebilmesi için üretimin çeşitlendirilmesine, verimlilik artışının sağlanmasına ve rekabet gücünün artırılmasına yönelik olarak Azmüsebat Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin (Azmüsebat) ana ortağı olan Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. (Gözde Girişim) portföyünde yer alan %97.61 oranındaki paylarının satın alınması (işlem) amacıyla Gözde Girişim ve Şirketimiz arasında görüşmelerin başlatılmasına, SPK lisanslı bir değerleme kuruluşuna işleme konu paylara ilişkin hisse değerleme raporunun hazırlatılmasına, raporda çıkacak sonuca göre işlemin Yönetim Kurulumuzca değerlendirilmesine karar verilmiştir.

Kaynak A1 Capital
Hibya Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

Rüştü Kazım Yücelen Mesleki Eğitim Merkezi’nde Oy Birliği ile Hüseyin Demir Dönemi

Anamurspor Taraftar Derneği’nden İlçe Emniyet Müdürü Özer’e Ziyaret

Büyükşehir’in Çocuk Kampüsleri Cumhuriyet Coşkusunda Tek Yürek Oldu

Anamur’da Uzun Yıllar Sonra İzcilik Yeniden Başladı

Cumhuriyetimizin 102. Yılı Anamur’da Coşkuyla Kutlandı

Neden Bazı Türk Erkekleri Eskortlara Gidiyor? İşin Aslı.

Mide Balonu Nedir? Kimlere Uygun, Nasıl Uygulanır ve Ne Beklemeli?

Türkiye Beşik Gibi Sallanıyor: Mersin ve Çanakkale Peş Peşe Sarsıldı

ANAMUR BAĞIMLILIKLA MÜCADELE VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ, TROPİKAL VE TARIM FUARI’NDA YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Başkan Deniz'den Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Anamur Kaşdişlende Feci Kaza Öğretmen Yaşamını Yitirdi, Bir kişi Ağır Yaralı

Foto O An Özel Fotoğrafçılık Kursu ile Kadrajın Büyüsüne Yolculuk Başlıyor

Anamur Tarım ve Tropikal Ürünler Fuarı Coşkuyla Sona Erdi

Müftülerden Gazipaşa Müftüsü Başar'a Taziye Ziyareti

HSK Adayları Seçim Süreci Tartışılıyor

Yüzyılın Konut Projesi Açılıyor

Meteorolojiden Sarı Kod Hava Durumu Uyarısı

İmamoğluna Casusluk Soeruşturması

Siber Suçlarla Mücadelede Büyük Başarı: Son 1 Haftada 189 Şüpheli Yakalandı

İstanbul Gaziosmanpaşa’da Uzman Ortopedist

EcoCar İle Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama Deneyimini Yaşayın

Anamur Tarım ve Tropikal Ürünler Fuarı Böyle Açıldı

Mehmet Türe’den Anamur Tarım Fuarı Açıklaması: “8+2=2 Olmaz!”

Bozyazı İlçe Jandarma Komutanı Akgünden Dereköy Muhtarı Gürel Bolluk’a Anlamlı Plaket

MRS Fuar Yetkilisi Bülent Erkul’dan Genel Fuar Değerlendirmesi

Kaymakam Kemal Duru, Karaağa ve Lale Mahallelerinde Vatandaşlarla Buluştu

Başkan Durmuş Deniz, Muhtarlar ve Din Görevlileriyle 82 Sosyal Tesisleri’nde Buluştu

Kaymakam Kemal Duru’dan 19 Ekim Muhtarlar Günü Mesajı

KAÇAK AVCILAR JANDARMADAN KAÇAMADI

Karan Ailesinden Anlamlı Bağış

Yükleniyor

Türkiye Beşik Gibi Sallanıyor: Mersin ve Çanakkale Peş Peşe Sarsıldı

Başkan Deniz'den Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Anamur Tarım ve Tropikal Ürünler Fuarı Coşkuyla Sona Erdi

Müftülerden Gazipaşa Müftüsü Başar'a Taziye Ziyareti

HSK Adayları Seçim Süreci Tartışılıyor

Meteorolojiden Sarı Kod Hava Durumu Uyarısı

İmamoğluna Casusluk Soeruşturması

Siber Suçlarla Mücadelede Büyük Başarı: Son 1 Haftada 189 Şüpheli Yakalandı

Mehmet Türe’den Anamur Tarım Fuarı Açıklaması: “8+2=2 Olmaz!”

MRS Fuar Yetkilisi Bülent Erkul’dan Genel Fuar Değerlendirmesi

İYİ Parti Anamur'da Delege Seçimleri Tamamlandı

MHP'li Uysaldan "Terörsüz Türkiye" Vurgusu

Mutlu Adaylıktan Çekildiğini Duyurdu

İYİ Parti Milletvekili Kocamaz Dereköy’de Halkla Buluştu

Bahar’dan Seçer’e Anlamlı Ziyaret

Kurtulmuş–Kavelaşvili Meclis Görüşmesi

İlçe Başkanlığına Adaylığını açıklayan CHP'li Mutlu “Bu yol Atatürk’ün yolu” Sözleri ile Anlamlandırdı

Cumhur İttifakından Ortak Rauf Denktaş Parkı Açıklaması

CHP Lideri Özel’den Esnaf ve Ümit Özdağ’a Ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal: ‘Orman Vasfını Yitirmiş Araziler Çiftçimize Kiralansın’

Anamurspor Taraftar Derneği’nden İlçe Emniyet Müdürü Özer’e Ziyaret

Anamur’da Uzun Yıllar Sonra İzcilik Yeniden Başladı

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADINLARA ÜCRETSİZ PİLATES DESTEĞİ

ULUSLARARASI TARSUS YARI MARATONU HEYECANI BAŞLIYOR!

Java Motor Tutkunları Anamur’da

İlk Satışınızı İnternetten Yapmanın Püf Noktaları

İlk Hafta Süper Lig Sıralamasında Güncel Tablo

Türkiye Chengdu’da İki Süper Madalya

2027 Akdeniz Oyunları İçin Tesis İnşaatları Hızla Devam Ediyor

FIBA Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye İsviçre İle Karşılaşıyor

Bahar ve Yusuf’un Kına Öncesi Yemekli Düğününde Renkli Sahneler Yaşandı

Gülnar’da Esranur ile Kadir’in Görkemli Kına ve Düğün Merasimi Büyük İlgi Gördü

Özlem ve Halil’in Renkli Düğünü Bozyazı’da Şölene Dönüştü

Dereköy ve Çarıklar, Özlem ile Halil’in Kınasında Tek Yürek Oldu

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

Rüştü Kazım Yücelen Mesleki Eğitim Merkezi’nde Oy Birliği ile Hüseyin Demir Dönemi

Foto O An Özel Fotoğrafçılık Kursu ile Kadrajın Büyüsüne Yolculuk Başlıyor

Kaymakam Kemal Duru Başkanlığında Okul Güvenliği Toplantısı

AKK Kadın Meclisi’nden “Bir Hobim Olsun” Hayata Geçti

Lise Öğrencisinden Tıp Dünyasını Heyecanlandıran Buluş

Bozyazı’da Karne Şenliği Coşkusu: Koruyucu Aileler ve Çocuklar Birlikte Eğlendi

Mersin Üniversitesi'nde Yerli Oyun Teknolojileri Alanında Yeni Bir AR-GE Laboratuvarı Kuruldu

2025 LGS: A Kitapçığına Göre 15.’nci Soruda 3 Doğru Seçenek İddiası Öğrencilerin Kafasını Karıştırdı

Çocuklara Suç ve Güvenlik Eğitimleri Başladı

Durmuş Yılmaz Yeniden Denetim Kurulunda: Özel Eğitim İçin 16 Yıllık Mücadele Sürüyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 10 9 0 1 20 28
2.TRABZONSPOR A.Ş. 10 7 1 2 10 23
3.FENERBAHÇE A.Ş. 10 6 0 4 12 22
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 10 5 3 2 4 17
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 10 4 1 5 4 17
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 10 5 3 2 -3 17
7.GÖZTEPE A.Ş. 10 4 2 4 6 16
8.TÜMOSAN KONYASPOR 10 4 4 2 2 14
9.CORENDON ALANYASPOR 10 3 3 4 0 13
10.KOCAELİSPOR 10 3 5 2 -4 11
11.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 10 2 4 4 2 10
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
13.KASIMPAŞA A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 10 3 6 1 -9 10
15.GENÇLERBİRLİĞİ 10 2 6 2 -5 8
16.İKAS EYÜPSPOR 10 2 6 2 -7 8
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 10 0 4 6 -14 6
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 10 1 8 1 -12 4

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.