• BIST 100

    9311,88%-2,19
  • DOLAR

    38,85% -0,32
  • EURO

    44,87% -0,99
  • GRAM ALTIN

    4344,50% 1,44
  • Ç. ALTIN

    6989,75% 1,74

Piyasadan haberler

ALCAR… Şirket aktifinde kayıtlı, İstanbul ili Ümraniye ilçesi Yukarı Dudullu mahallesinde bulunan, tapunun 30 pafta ve 6432 parselinde kayıtlı, 18.328 m² yüzölçümlü arsası ve üzerindeki taşınmazlarının 372.251.300 Türk Lirası bede

GÜNCEL 7.12.2022 06:14:38 1032
Piyasadan haberler
Haberi Sesli Oku

KNFRT… Uçtan uca dijital bir tarımsal tedarik zinciri oluşturma hedefi ile faaliyet gösteren Şirketin %100 iştiraki Konfrut AG Tarım A.Ş. (Konfrut AG), yeşil dönüşüme öncülük etme ve sıfır atık hedefi kapsamında, Yenilenebilir Biyokütle Enerji Tedariki alanında da faaliyet göstermeye başlamıştır. Konfrut AG'nin temel üç iş biriminden 'Endüstri' alanında gerçekleştirilecek faaliyet ile şirketin kapsamlı tedarik zinciri üzerinden Türkiye genelindeki yüksek kalori değeri olan tarım ve orman atıkları toplanacaktır. Biyokütle Enerji Santrallerine yıllık 100 bin ton çevreci ve yenilenebilir yakıt tedarik edilerek Şirketimizin cirosuna yıllık %6 büyüme katkısı sağlanması hedeflenmektedir. Konfrut AG'nin yenilenebilir enerji alanında tedarik sağlaması, Şirket hedefleri doğrultusunda sürdürülebilir tedarik zinciri oluşturmasını mümkün kılarken, tarım sektöründe toplanan atıkların katma değerli şekilde kullanılarak ekonomiye geri kazandırılması da amaçlanmaktadır.

DAPGM… Şirketin %100 hissedarı olduğu Dap Nişantaşı Koru İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Dap Ormanköy Çekmeköy İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-23.2 sayılı Birleşme ve Bölünme Tebliği, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu'nun ilgili hükümleri ve 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu'nun 19 ve 20. maddelerinde düzenlenen kolaylaştırılmış birleşme hükümleri uyarınca düzenlenen devralma suretiyle kolaylaştırılmış usulde birleşmesine Sermaye Piyasası Kurulu'nun 02.12.2022 tarih ve 70/1711 sayılı kararı ile onay verilmiştir.

ALCAR… Şirket aktifinde kayıtlı, İstanbul ili Ümraniye ilçesi Yukarı Dudullu mahallesinde bulunan, tapunun 30 pafta ve 6432 parselinde kayıtlı, 18.328 m² yüzölçümlü arsası ve üzerindeki taşınmazlarının 372.251.300 Türk Lirası bedel karşılığı satışı konusunda potansiyel bir alıcı ile ön anlaşmaya varıldığı daha önce kamuoyuna duyurulmuştu. Yönetim Kurulu tarafından , söz konusu arsa ve üzerindeki taşınmazların 401.443.700 Türk Lirası satış bedeli karşılığında İstanbul Silah ve Savunma Sanayi A.Ş.'ye satılmasına ve satış bedelinin tapu devri sırasında peşin olarak tahsil edilmesine, bu satış sonucunda oluşacak satış karının %50 lik kısmının pasifte özel fon hesabına aktarılmasına, karar verilmiştir.

ERCB… Şirket yaklaşık 119.400.000 USD tutarında sipariş almıştır. Şirketin 19.10.2022 tarihli özel durum açıklamasında; Yurtdışından fazlar halinde gerçekleştirilecek boru hatları projelerinin yaklaşık 55.200.000 USD tutarındaki ilk fazlarının boru üretimi ve ihracatına ilişkin siparişlerin alındığı belirtilmiştir. Projenin ilk fazına yönelik üretim ve sevkiyatlara başlanmıştır. İlaveten, projenin devamı niteliğinde diğer bir faza ilişkin yaklaşık 119.400.000 USD tutarındaki sipariş sözleşmesi 06/12/2022 tarihinde imzalanmıştır. Yeni faza ilişkin alınan siparişle birlikte toplam sipariş tutarı yaklaşık 174.600.000 USD'ye ulaşmıştır. Boru hatları projelerinin diğer fazlarının alım süreci halen devam etmektedir. Projenin 2023 yılı içerisinde tamamlanması hedeflenmektedir.

AYGAZ… Sermayesinde %55 oranında pay sahibi olduğu bağlı ortaklığı Sendeo Dağıtım Hizmetleri A.Ş. (‘Sendeo')'nin sermayesinin 250.000.000,00-TL geçmiş yıllar zararları ve cari dönem zararından mahsup edilmek suretiyle ilk önce 253.500.000,00-TL'ye tenzil edilmesi ve eş zamanlı olarak 250.000.000,00-TL artırım ile 503.500.000,00-TL'ye yükseltilmesi amacıyla yapılacak sermaye artırımına payı oranında iştirak edilmesine ve şirket payına isabet eden 137.500.000 TL'lik rüçhan hakkının 31.12.2022'ye kadar ödenmesine karar verilmiştir.

TURSG… Şirket iştiraki Vakıf Enerji ve Madencilik A.Ş.'nin sermayesinin %1,77'sini temsil eden hisselerin tamamının 2.494.349 TL bedelle tüm hak ve yükümlülükleri ile Türkiye Vakıflar Bankası TAO'ya devri amacıyla, alıcı sıfatıyla Türkiye Vakıflar Bankası TAO ve satıcı sıfatıyla Şirket arasında 06.12.2022 tarihinde hisse devir sözleşmesi imzalanmış olup hisse devirleri yine aynı tarih itibarıyla tamamlanmıştır.

CELHA… Ana Ortakları Artaş İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Betatrans Lojistik İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.tarafından KAP'ta yayınlanmak üzere Şirkete gönderilen açıklama aşağıdadır: 'Daha önce de açıklandığı üzere, Artaş İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ('Artaş') ve Betatrans Lojistik İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ('Beta') ile Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş. arasında imzalanan 12 Ekim 2022 tarihli Pay Devir Sözleşmesi tahtında öngörülen işlem kapsamında pay devri 29 Kasım 2022 tarihinde tamamlanmıştır. İşlem sonucunda Artaş ve Beta, Çelik Halat ve Tel Sanayii A.Ş.'nin %69,83 oranında paylarının sırasıyla %75 ve %25 oranlarına isabet eden kısımlarının pay sahibi olmuş, Artaş hakim ortak konumuna gelmiştir. Böylelikle, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun 26. maddesi ve Pay Alım Teklifi Tebliği (II-26.1) hükümleri uyarınca beraber hareket edenler olarak Artaş ve Beta tarafından zorunlu pay alım teklifi yapılması yükümlülüğü doğmuştur. Söz konusu zorunlu pay alım teklifi yükümlülüğünü yerine getirmek amacıyla, Artaş ve Beta tarafından İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılığıyla bugün (6 Aralık 2022) Sermaye Piyasası Kurulu'na gerekli başvuru yapılmıştır. Zorunlu pay alım teklifi sürecine yönelik gelişmeler ilgili mevzuat kapsamında kamuya duyurulacaktır.'

MMCAS… Şirket aleyhine, Ercan GÜZEL tarafından 680.540,25 TL tutarında ilamsız İcra Takibi başlatılmıştır. Takip konusu alacak miktarı ve diğer feri'leri yönünden ihtilaflı olup, Şirket yasal süresi içerisinde gerekli itirazlarda bulunacaktır.

TURSG… Şirket iştiraki Taksim Otelcilik A.Ş.'in sermayesinin %1,43'ünü temsil eden hisselerin tamamının 11.695.229 TL bedelle tüm hak ve yükümlülükleri ile Türkiye Vakıflar Bankası TAO'ya devri amacıyla, alıcı sıfatıyla Türkiye Vakıflar Bankası TAO ve satıcı sıfatıyla Şirket arasında 06.12.2022 tarihinde hisse devir sözleşmesi imzalanmış olup hisse devirleri yine aynı tarih itibarıyla tamamlanmıştır. TURSG… Şirket iştiraki Vakıf Finans Faktoring A.Ş.'nin sermayesinin %13,71'ini temsil eden A ve B grubu hisselerin tamamının tüm hak ve yükümlülükleri ile Türkiye Vakıflar Bankası TAO'ya devri amacıyla, görüşmelere başlanmıştır.

KRDMA, KRDMB, KRDMD…Şirket bağlı ortaklıkları Kardökmak Kardemir Döküm Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin şirket sermayesi içinde yer alan 31.999.559,50 TL nominal değere sahip A grubu payları ile; Karçel Kardemir Çelik Yapı İmalat Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin şirketimiz sermayesi içinde yer alan 18.294.787,26 TL nominal değere sahip A Grubu paylarının, 05 Aralık 2022 tarihindeki borsa kapanış fiyatı olan pay başına 13.05 TL bedel üzerinden borsa dışında satışına yönelik bağlı ortaklıkları ve Türkiye Varlık Fonu arasında anlaşmaya varılmıştır.

OZKGY… Şirketimiz adına tahsisli bulunan Aydın İli, Didim ilçesindeki arsamızın '5 Yıldızlı Otel' olan tesis türünün '5 Yıldızlı Tatil Köyü'ne dönüştürülmesi üzerine yaptığımız başvuru Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca kabul edilmiştir

KRDMA… TÜRKİYE VARLIK FONU… Kardökmak Kardemir Döküm Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin Kardemir Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin sermayesi içinde yer alan 31.999.559,50TL nominal değere sahip A grubu payları ile Karçel Karabük Çelik Yapı İmalat Montaj İnşaat Nakliyat Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin Kardemir Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin sermayesi içinde yer alan 18.294.787,26Tl nominal değere sahip A Grubu paylarının 05 Aralık 2022 tarihinde borsa kapanış fiyatı olan pay başına 13.05 Tl bedel üzerinden borsa dışında satın alınmasına yönelik anlaşmaya varmıştır.

KONTR… Kontrolmatik Teknoloji Enerji ve Mühendislik A.Ş. olarak Yönetim Kurulu 06 Aralık 2022 tarihli toplantısında, Şirket Borsa İstanbul A.Ş. ('Borsa İstanbul') nezdinde işlem gören paylarındaki fiyat hareketlerinin yatırımcılarımız üzerinde kısa vadede yaratabileceği olumsuz etkilerin giderilmesi, tüm pay sahiplerimizin yatırımlarının değerinin korunması ve Şirket pay değerinde fiyat istikrarının desteklenmesi ve ayrıca Şirket yönetimince uygun ve gerekli görüldüğünde çalışanların hisse senedi edindirme planları çerçevesinde de kullanmak amaçlarıyla; Sermaye Piyasası Kurulu'nun ('Kurul') II-22.1 sayılı Geri Alınan Paylar Tebliği ve 21 Temmuz 2016 ve 25 Temmuz 2016 tarihli açıklamaları doğrultusunda, (i) Şirketin çıkarılmış sermayesinin %4'ünü temsil eden 8.000.000 (Sekiz Milyon) TL nominal değere sahip, azami 8.000.000 (Sekiz Milyon) adet paya kadar kendi paylarının geri alımını gerçekleştirmesini, (ii) geri alım için ayrılacak fonun Şirket kaynaklarından karşılanmak üzere azami 1.000.000.000 (Bir Milyar) Türk Lirası olarak belirlenmesini ve (iii) Yönetim Kurulu kararı ile yürütülecek geri alım işleminin yapılacak ilk genel kurul toplantısı gündemine alınarak, Genel Kurul'un bilgisine sunulmasına karara bağlamıştır.

ALFAS… Şirket, Tekirdağ merkezli bir tekstil firmasıyla güneş enerjisi santralinde kullanılacak olan güneş enerjisi paneli satımına ilişkin KDV hariç toplam yaklaşık 5.300.000,00 USD (Beşmilyonüçyüzbin Amerikan Doları) bedel tutarında sipariş alınmış olup, ilgili siparişin avans ödemesi bugün (06.12.2022) şirketimiz hesaplarına gelmiştir.

TURSG… Şirket iştiraki Vakıf Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin sermayesinin %9,76'sını temsil eden hisselerimizin tamamının 17.634.837 TL bedelle tüm hak ve yükümlülükleri ile Türkiye Vakıflar Bankası TAO'ya devri amacıyla, alıcı sıfatıyla Türkiye Vakıflar Bankası TAO ve satıcı sıfatıyla Şirket arasında 06.12.2022 tarihinde hisse devir sözleşmesi imzalanmış olup hisse devirleri yine aynı tarih itibarıyla tamamlanmıştır. TVB,

VAKBN… Banka Yönetim Kurulu'nun kararı doğrultusunda; Bağlı Ortaklığı Vakıf Pazarlama Sanayi ve Ticaret AŞ'de Türkiye Sigorta AŞ'nin sahibi olduğu %9,76 oranındaki paylarının tamamı 17.634.837-TL bedelle tüm hak ve yükümlülükleri ile beraber Bankaca satın alınmıştır. TVB, VAKBN… Banka Yönetim Kurulu'nun kararı doğrultusunda; Bağlı Ortaklığı Taksim Otelcilik AŞ'de Türkiye Sigorta AŞ'nin sahibi olduğu %1,43 oranındaki paylarının tamamı 11.695.229-TL bedelle tüm hak ve yükümlülükleri ile beraber Bankaca satın alınmıştır.

TVB, VAKBN… Banka Yönetim Kurulu'nun kararı doğrultusunda; Bağlı Ortaklığı Vakıf Yatırım Menkul Değerler AŞ'de Türkiye Sigorta AŞ'nin sahibi olduğu %0,25 oranındaki B grubu paylarının tamamı 2.097.500-TL bedelle tüm hak ve yükümlülükleri ile beraber Bankaca satın alınmıştır.

Kaynak A1 Capital
Hibya Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

Türkiye'nin Yükselen Hosting Markası Verigom

Air India'ya Ait Boeing 787 Dreamliner Ahmedabad'da Düştü: 240'tan Fazla Kişi Hayatını Kaybetti

İsrail’den İran’a "Rising Lion" Operasyonu: Nükleer ve Askeri Hedeflere Hava Saldırısı 6 Karar Komutanı Öldürüldü

Anamur TSO’dan Mersin Ekonomi Zirvesi'ne Katılım: Anamur'un Sorunları Gündeme Taşındı

Air India Boeing 787 Kazası—En Az 30 Ölü

San Antonio’daki Aşırı Yağış ve Sel: 4 Kişi Hayatını Kaybetti

Graz, Avusturya’daki Okul Saldırısı—Milli Yasa Devam Ediyor

ABD—İran Nükleer Görüşmeleri Yeniden Başlıyor

ABD Ordusunun 250. Kuruluş Yıldönümü Geçit Töreni Planlanıyor

Meteoroloji Uyarısı: Britanya’da Altıncı Fırtına Alarmı

Amerika Borsalarında Soft Düşüş, Boeing Kaybı

ABD’den Taliban’a Maruz Kalan Afganlara Göçmen Belirlemesi

NYT Connections Bulmacasında #732 Çözümü Açıklandı

2025 Film Festivalleri Takvimi Açıklandı

Türkiye–Azerbaycan “Atatürk 2025” Tatbikatı Nahçıvan'da Başladı

Marmara’da Sismik Hareketlilik Tedirgin Ediyor

Resmi Gazete'de Yapı Denetimi Yönetmeliğinde Yenilik

IAEA İran’a Cevap Niteliğinde Sert Bildiri Yayımladı

Orta Doğu’daki Tansiyon Piyasalara Yansıdı

Air India Uçağı Ahmedabad'da Düştü: Bilanço Ağır

Graz, Avusturya’daki Okul Katliamı Milli Yas İlan Edildi

NATO Zirvesi Roma’da Toplandı: “Savunma Harcamaları Artmalı”

Dünya Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü: Küresel Bilinç

Dünya Kupası Dart Turnuvası Frankfurt’ta Başladı

Air India Uçağı Ahmedabad’da Binaya Çarptı

Los Angeles’ta Göçmen Karşıtı Protestolar Tırmanıyor

ESA’nın Solar Orbiter Misyonu Güney Güneş Kutbunu İlk Kez Gördü

Japonya’nın Tottori Karpuzu Başkent’te Tanıtıldı

Osaka Expo’sunda Finlandiya Günü Kutlamaları

Çin Uçak Gemisi Fujian Sarı Deniz’de Tatbikata Çıktı

Yükleniyor

Air India'ya Ait Boeing 787 Dreamliner Ahmedabad'da Düştü: 240'tan Fazla Kişi Hayatını Kaybetti

Air India Boeing 787 Kazası—En Az 30 Ölü

Başkan Durmuş Deniz: "Bayram Kültürünü Yaşatmaya Kararlıyız"

Başkan Deniz; "Memurumuzu Enflasyona Ezdirmedik"

Kurban Bayramınız Kutlu Olsun

Büyükşehir Belediyesi Anamur ve Bozyazı’da Yol Konforunu Artırıyor

Z Kuşağı Argo Terimleri ve TikTok Trendleri Sosyal Medyada Gündemi Sarstı!

Müftü Fidan, Engelli Bireylerle Buluştu

AGC, AGF’nin 12. Üyesi Oldu 

AGF’li Gazeteciler Anamur’a Hayran Kaldı 

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal: ‘Orman Vasfını Yitirmiş Araziler Çiftçimize Kiralansın’

MHP’li Vekil Dr. Levent Uysal: 'Kadınlara Finansal Okuryazarlık Sertifika Programı Müjdesi'

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda Önemli Konular Ele Alnacak

Alparslan Türkeş'in Anısına Sosyal Medyada Yoğun İlgi

MHP’Lİ UYSAL BRÜKSEL’DEN SESLENDİ: GÖÇMEN MESELESİNE TÜM DÜNYA SAMİMİYETLE YAKLAŞMALI

Balıkesir Üniversitesi ve Uyumsoft arasında iş birliği protokolü imzalandı

MERSİN BELLEK OFİSİ, FAALİYETLERİNİ TÜM HIZIYLA SÜRDÜRÜYOR

İş ve Dinlenme Arasında Denge Nasıl Bulunur? Uzmanlardan İpuçları

Anamur Belediye Seçim Sonuçları

Durmuş Deniz Kimdir?

Anamurda 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları Renkli Geçti

ANTİSK İlkbahar Tenis Turnuvaları Coşkuyla Sona Erdi

7. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nda Macar Sporcu Feldhoffer'dan Tarihi Başarı

Ümit Milli Takım, Kosova'yı 4-2 Mağlup Etti

Trabzonspor'da Şenol Güneş Dönemi: 2+1 Yıllık Anlaşma Sağlandı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Rangers ile rövanş maçına çıkıyor

Arda Güler'in Yeni Rotası Netleşti

Super Bowl LIX, 9 Şubat 2025'te New Orleans'ta gerçekleşti

NBA'DE LUKA DONČIĆ'İN LAKERS'A GEÇİŞİ OLAY OLDU

NBA’de Sürpriz İlgi: Maxi Kleber İstatistikleri Zirveye Çıktı!

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

"Aşk Adası Buluşması" ABD'de Zirvede: Hangi Zaman Dilimdesiniz?

Moda endüstriyel, çevre dostu ve sürdürülebilir uygulamalara yöneliyor

İleri Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Stratejileri: Yaşam Ayavefe'nin Çevresel Vizyonu

Kızılcık Şerbeti'nde Büyük Ayrılıklar ve Gerilim Dolu Yeni Bölümler

Türkiye’nin ilk Astronotu Şehit Yüksel Alçın Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri İle Birarada

Yücelen Akademi İlk Mezunlarını Verdi

YÜCELEN EĞİTİM VAKFI AKKUYU NÜKLEER SANTRAL EĞİTİM PROTOKOLÜ DEVREYE GİRDİ

Gençlik ve Spor Bayramını Uluslararası Robot Yazılım Ödülü İle Taçlandırdı

muz üreticisi, fiyat adaletsizliği, kooperatifleşme

Anamur’da Minik Yürekler Kur’an ile Buluştu

Ünal AN Kitabını, Yarın Anamur Çözüm Anadolu Lisesi Öğrencilerine İmzalıyor

Ünal AN Kitabını Anamur Final Anadolu Lisesi Öğrencilerine İmzaladı

Anamur Ortaokulu Kermes Gelirlerinin 100 Bin Lirasını Kuzeyhan’a Bağışladı

Çözüm Akademi Öğrencisi Miray Batkı, FIRST Robotics Dünya Şampiyonasında Türkiye'yi Gururlandırdı!

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.