Tarih: 28.09.2022 06:13

Piyasa gelişmeleri

Facebook Twitter Linked-in

Bugün 10:15’te AMB Başkanı Lagarde, 17:10’da FED Başkanı Powell ile Fed üyesi Bullard katılacakları konferanslarda konuşma gerçekleştirecek. ABD 10 yıllık tahvil faizi %4 seviyesinin hemen altına işlem görürken, DXY bugün de yükselişini koruyor. Bugün Asya piyasalarında %2 düzeyinde kayıplar görülürken, ABD ve Avrupa vadeli endekslerinde ise düşüşler %1’e yaklaşmış durumda. BIST ise dün gün biterken kazançlarını büyük oranda sildi ve günü sınırlı alımlarla 3265 seviyesinde tamamladı. XBANK %2.12 yükselirken; kamu bankaları ve sanayi hisselerinde ise satış ön plandaydı. Endeksin güne küresel piyasalara benzer şekilde negatif tarafta başlamasını bekliyoruz. Gün içerisinde olası yukarı yönlü tepki hareketlerinde temkinli olunması tarafındayız.

ŞİRKET HABERLERİ

—ABD Anayasa Mahkemesi hakimleri, HALKB’nın temyiz talebiyle yaptığı başvuruyu ve başsavcılığın yaptığı itirazı değerlendirmek üzere toplantı yapacak.

—ECILC, iş ortaklığı Eczacıbaşı Monrol’ün yurtdışı pazarlarda genişleme hedefi doğrultusunda Almanya’da €25bin sermayeli şirket kurulmasına ve ilaç ürün geliştirmeye yönelik şirkette yapılması planlanan üretim tesisinin yaklaşık €30mn bedel ile 2026 yılında faaliyete geçilmesinin öngörüldüğü paylaşıldı.

—EGSER üretim hatlarının geçici olarak kapatılmasına yönelik ek açıklama yaptı. Kapatılacak olan tesislerin yılın son üç aylık üretim kapasitesine göre %25, yıllık kapasitesine göre ise %6 azalış gerçekleşeceği öngörüldü.

—HTTBT Endonezya menşeili havayolu firması TransNusa ile yolcu hizmet sistemleri anlaşmasının 10 yıl süreyle imzalandığını duyurdu.

—KONTR, Kuzey Marmara Yeraltı Gaz Depolama projesi kapsamında TL64.5mn tutarında sipariş aldığını paylaştı.

 

Kaynak Tera Yatırım
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —