Tarih: 24.01.2023 19:25

Seri İlan

Facebook Twitter Linked-in

 

Seri ilan vermek isteyen kişilerin öncelikli olarak yapması gereken bir şey vardır. Bu konuda öncelikli olarak gazeteye mi ilan verip verilmeyeceğine karar vermek olacaktır. Gazeteye ilan vermek için pek çok farklı site içerisinde ilan oluşturma imkanı bulunmaktadır. Bunun dışında yalnızca gazetelerin web sitesi değil pek çok farklı web sitesi içerisinde ilan verme imkanı bulunmaktadır. Verilmiş olan gazete ilanları genel itibariyle ertesi gün gazetede yayınlanmış olacaktır.

Seri ilanları genel olarak açıklamak gerekirse ulusal gazetelerde yayınlanmak üzere günlük, haftalık veya aylık olarak yayınlama küçük ilanlara ismini vermektedir. Minimum olarak 3 kelimeden oluşarak gazetelerde yerini almaktadır. Gazeteler zaman zaman belirlemiş oldukları kampanyalar dahilinde ilan sayfalarında çeşitli ilanları yayınlayabilmektedir. Böylece firmalar şirketlerine eleman bulma konusunda çok daha kolay bir hale getirmiş olur. Aynı zamanda daire, araç ve arsa gibi mülklerin de satılmasını kolaylaştıracak türden ilanlara ismini vermektedir. Üç kelimeden oluşan ilanlara seri ilan denmektedir. Ancak 3 kelimeden daha fazla da seri ilan da verilebilmektedir.

Seri ilan verme

İnsanlar son zamanlarda ücretsiz ilan ver şeklinde araştırma yaparak bir cevap beklemektedir. Yerel gazetelere ilan verebilmek mümkün hale gelmiştir. Yerel gazeteler öncelikli olarak Türkiye'de bulunan tüm il ve ilçelerde bulundukları bölgelerde yayın yapan haber ve kültür sanat etkinliklerini gerçekleştirerek bölge halkına bunun bilgilendirmesini yapan kamu hizmeti gerçekleştiren medya kuruluşlarına dönmektedir. Bunun için istenen herhangi bir bölgeden yerel gazeteye ilan vermek mümkündür.

Yerel gazetede yapılacak olan ilan türleri kongre, genel kurul, toplantı ilanları, dernek, vakıf, kooperatif, tüzük ilanları, adres, tüzük değişikliği ilanları, çet raporu ilanları, bilanço, gelir gider tablosu, kâr zarar cetveli ilanları bir gün her türlü ihale ilanları, kamuoyuna duyuru ilanları, kamulaştırma ilanları, personel alım duyuru ilanları ve 3. Şahıs duyuru ilanları şeklinde yapılmaktadır. Aynı zamanda yerel gazeteye kayıp ilanları da verildiği bilinmektedir. Kayıp ilanları genel itibariyle kimlik, diploma, ehliyet, araç veya Cihaz ruhsatı, fatura, irsaliye gibi evrak ve belgeler olmaktadır.

Kayıp ilanı nasıl verilir?

Kayıp ilanları yüksek tirajlı gazetelerin yerel olan baskılarında seri ilan sayfalarında kelime fiyatı üzerinden hesaplanarak verilmektedir. Böylece kelime fiyatı üzerinden düşük maliyetle birlikte ilan yayınlatmak mümkündür. Ancak bu tür bir yöntem her zaman ilan sahipleri için oldukça maliyetli olacaktır. Bunun yerine internet siteleri yayınlamış olduğu ücretsiz ilanlar ile çok daha hızlı ve etkili bir süreci sizlere sunmaktadır. İstenen her an gazetelere başvurarak sarı sayfalar hakkında bilgi edinebiliyor olsanız da internet sitelerine erişiminiz ve ulaşımınız her zaman çok daha kolay olacaktır.

Seri Pano internet sitesi kayıp ilanı verebileceğiniz ve bu ilanları ücretsiz bir şekilde yayına aldı olabileceğiniz en kapsamlı platformların başında gelmektedir.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —