Tarih: 16.09.2022 14:57

Kübra Türer, Wushu Dünya Kupası’nda yarışacak

Facebook Twitter Linked-in

Wushu Türkiye şampiyonu milli sporcu Esenlerli Kübra Türer, Üniversitelerarası Wushu Dünya Kupası’nda ay yıldızlı bayrak için yarışacak.

Türkiye, 43 ülkeden binlerce sporcunun katılacağı ve güreş, wushu, sambo, muay thai, boks, karete olmak üzere 6 branşı içeren Dünya Üniversiteler Combat Kupası’na ev sahipliği yapıyor. 19-25 Eylül 2022 tarihleri arasında Samsun’da yapılacak olan dünya kupasına 60 kilogram kadınlar kategorisinde 'Üniversitelerarası Wushu Türkiye Şampiyonası'nda Türkiye şampiyonu olan Esenlerli milli sporcu Kübra Türer katılacak.

Ay yıldızlı formayla ülkemizi ve eğitim gördüğü Marmara Üniversitesi’ni temsil edecek olan milli sporcu, hazırlıklarını Esenler Belediyesi tesislerinde yapıyor. Aynı zamanda da Esenler Mehmet Öcalan Spor Tesisleri’nde antrenör olarak çalışıyor. Esenlerli milli sporcu Kübra Türer’in Wushu Kungfu branşında; 8 Türkiye Şampiyonluğu, 2 Balkan Şampiyonluğu, Avrupa ikinciliği ve bir de üçüncülüğü bulunuyor.

İlk hedefinin dünya şampiyonluğu olduğunu söyleyen Kübra Türer, “Bu şampiyonada ülkemi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. Üstlendiğim sorumluğun farkındayım. Turnuvaya çok iyi hazırlandım. Dövüşürken Esenlerli hemşehrilerimizin ve tüm milletimizin desteğinin benimle olacağını biliyorum. Samsun’dan dünya şampiyonu olarak dönmek istiyorum. Sevenlerimin duaları ile inşallah bunu da başaracağım” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —