Tarih: 08.03.2023 15:01

ETKB'den deprem bölgesindeki elektrik ve doğalgaz arzına ilişkin açıklama

Facebook Twitter Linked-in

ETKB’den yapılan yazılı açıklama şöyle:

“6 Şubat'ta meydana gelen ve 11 şehrimizi etkileyen deprem, şehirlerimizin enerji altyapısına da zarar vermiştir. Yapılan yoğun çalışmalar sonucu elektrik ve doğalgaz iletim hatlarındaki sorunlar hızla giderilmiştir.

Deprem bölgesinde yer alan 11 ilimizde 6 milyon 18 bin 718 elektrik abonesi bulunmaktadır. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın yaptığı incelemeler sonucu yıkık, ağır hasarlı ve orta hasarlı binalar dışında deprem bölgesinde bulunan binaların tamamına yakını enerjilendirilmiştir.

Diğer yandan, deprem bölgesinde toplam 1 milyon 821 bin 52 doğalgaz abonesi bulunmaktadır. Yıkık, ağır hasarlı ve orta hasarlı binalar dışında deprem bölgesindeki binaların yüzde 96,7'sine doğalgaz arzı sağlanmıştır. Elektrik arzından farklı olarak, doğalgaz arzında ekiplerin binaları ve iç tesisatları tek tek kontrol etmesi gerekmektedir. Yapılan bu incelemeler sonrası herhangi bir sorun tespit edilmeyen dairelere doğalgaz verilmektedir.

Ayrıca, yoğun hasarlı bölgelerin içinde bulunan hasarsız binalara doğalgaz arzına ilişkin çalışmalar enkaz kaldırma çalışmalarına paralel olarak devam etmektedir. Teknik olmayan sebeplerden ötürü elektrik ve/veya doğalgaz hizmetinden yararlanamayan vatandaşlarımız elektrik için Alo 186'yi, doğalgaz için Alo 187'yi arayarak, gerekli kontroller sonrası elektrik ve doğalgaz hizmetinden faydalanabilirler.”


Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —