Avrupa Hareketlilik Haftası başlıyor

Avrupa Hareketlilik Haftası başlıyor

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, 16-22 Eylül tarihleri arasında, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında insanları, kentleri birbirleriyle etkileşime, birlikte üretmeye, daha çok harekete çağırıyor. Sen de harekete geç, ‘Şehrini Kucakl

 Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, 16-22 Eylül tarihleri arasında, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında insanları, kentleri birbirleriyle etkileşime, birlikte üretmeye, daha çok harekete çağırıyor. Sen de harekete geç, ‘Şehrini Kucakla’!

 

 Her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası ile şehirler, insanlar hareketleniyor. Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu bu yıl Ankara, İzmir ve Kayseri’de hazırladığı neşeli ve ‘harekete geçiren’ etkinlik programı ile kentleri, insanları yeniden bir arada olmaya davet ediyor. Avrupa Hareketlilik Haftası, bir Avrupa Komisyonu Girişimi olarak tüm dünyada sıfır karbon, daha yeşil, daha temiz, sürdürülebilir ulaşım ve sürdürülebilir şehirler yaratmak amacıyla kutlanıyor. Her yıl farklı bir tema ile kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası’nın 2022 yılı teması Şehrini Kucakla”. Türkiye’de Türkiye Belediyeler Birliği’nin ulusal koordinatörlüğü ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonunun desteğiyle düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftası etkinliklerinin bu yılki sloganı ise “Çeşitlendir ve Devam Et” oldu. 

 

 Mikro Davranış Değişiklikleri ile Sürdürülebilir Kentler

Avrupa Hareketlilik Haftası boyunca Ankara, İzmir ve Kayseri’de paneller, söyleşiler, yürüyüş turları, çocuklar ve kadınlar için bisiklet sürüş eğitimleri, yoga dersleri ve oryantiring yarışmaları gibi birbirinden eğlenceli etkinlikler ile daha hareketli bir yaşam için farkındalık oluşturulacak. Ofise yürüyerek gitmek, bireysel araçlar yerine toplu ulaşımı, bisiklet kullanmayı tercih etmek gibi küçük davranış değişiklikleri, sürdürülebilir ulaşım ve kentler için teşvik edilecek. 

 

 Büyükelçi Landrut’tan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ziyareti 

Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında 17 Eylül Cumartesi günü Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyler-Landrut, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaşı makamında ziyaret edecek.  

 

Aynı gün Altındağ Belediyesi’nde “Bisikletli Hareket ile Altındağ’ı Keşfet” etkinliği düzenlenecek. Altındağ Belediyesi ile Türkiye Belediyeler Birliği Avrupa Haraketlilik Haftası Lansman toplantısı, Başkent Millet Bahçesi’nde gerçekleştirilecek.

 

Toplantının açılış konuşmalarını; Dışişleri Bakan Yardımcısı Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyon Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı, Ankara Valisi Vasip Şahin ve Altındağ̆ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı yapacaklar.  

 

 Ankara’da ‘Otomobilsiz Pazar Günü’ Nasıl Olurdu? 

Karbon sıfır hedeflerine ulaşmak, toplu taşıma ve temiz, akıllı ulaşım çözümleri lehine farkındalık oluşturmak için Ankara’da 18 Eylül Pazar günü, “Otomobilsiz Pazar Günü” etkinliği düzenlenecek. Etkinlik Aşkabat Caddesi’nde (Bahçelievler 7. Cadde) hayata geçirilecek. Ankara’da, aynı gün Bahçelievler 7. Cadde trafiğe kapatılacak ve “Büyük Ankara Bisiklet Turu” gerçekleştirilecek. Bisiklet Turunu başlatmak için saat 11:00’de Kızılay AVM’de buluşma var. AB Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Meyer-Landrut ve AB büyükelçileri de bisiklet turuna katılacak. 

 

Ceza’dan Anıtpark’ta Halk Konseri 

Bahçelievler 7. Cadde 18 Eylül Pazar günü, konserler, yoga etkinliği, çocuklar için eğlenceli aktiviteler, dans etkinliği ve DJ performansı gibi birçok farkındalık etkinliğine de ev sahipliği yapacak. Bunlardan en harekete geçiren etkinlik ise ünlü rap şarkıcısı Ceza’nın Anıtpark’ta vereceği halk konseri olacak. Başkentliler Ceza konserinde gönüllerince eğlenecek. Elbette ritimleriyle coşturan Ceza Konseri’ne ve diğer tüm etkinliklere tüm Ankaralılar davetli!

 

İzmir’de hareketli bir program var 

İklim hedeflerine uyum, dijitalleşme, esneklik gibi başlıklarda trendleri yakalayan ve icraata dökebilen bir şehir olarak İzmir, Avrupa Hareketlilik Haftasını ‘hareketli’ bir program ile kutlayacak. 

 

“Kentsel Hareketlilik Planı” Proje Açılışı Yapılacak

İzmir’de de “Otomobilsiz Kent Günü” etkinliği gerçekleştirilecek. Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, İzmir'de düzenlenecek Otomobilsiz Kent Günü’ne katılım gösterecek. Aynı gün Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı (SUMP) Proje’sinin Açılış Etkinliği yapılacak. İzmir’in Avrupa Birliği hibesi ile yürüttüğü iklim ve enerji politikalarını ilgilendiren 4 projesi bir Açıkhava Televizyon programı ile ekranlara gelecek. Programa Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer katılım gösterecekler. 

 

Denizde Karbonsuzlaştırma Tartışılacak

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Türk şehirlerinde hareketliliğin karbondan arındırılmasını tartışan bir dizi çalıştayın ilki İzmir’de gerçekleştirilecek. Bu kapsamda 23 Eylül Cuma günü Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Dünya Bankası tarafından düzenlenen ‘Şehir Limanları ve Denizde Karbonsuzlaştırma’ çalıştayında açılış konuşması gerçekleştirecek. Bu özel etkinliğin teması ise ‘Şehir Limanları’ olacak. 

 

Kayseri’de Cumhuriyet Meydanı’na Tramvay ile Ulaşım

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyler-Landrut, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Kayseri Büyükşehir Belediyesini ziyaret edecek. Büyükelçi ve beraberindeki heyet Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nden toplu ulaşımın en güzel alternatiflerinden ve Avrupa Hareketlilik Haftası temasına uygun olarak giydirilen tramvayı kullanarak Cumhuriyet Meydanı’na ulaşım sağlayacaklar. 

 

Bu yıl 41 ülkeden 2217 şehir ve kasaba katılıyor

Avrupa Komisyonu’nun 2002 yılından bu yana düzenlediği Avrupa Hareketlilik Haftası kentleri ve belediyeleri sürdürülebilir ulaşım tedbirleri almaya ve desteklemeye yönlendiriyor. Bu yıl, Türkiye’de 204 farklı lokasyonda etkinlik düzenlenirken, Türkiye ile toplamda 41 ülkeden 2217 farklı şehir ve kasaba Avrupa Hareketlilik Haftası için kayıt yaptırdı. Tüm katılımcılar tarafından sisteme şu ana kadar 494 yeni hareketlilik etkinliği girildi.  

 

Animasyon filmimizi izleyerek bilgi edinebilirsiniz!

Avrupa Hareketlilik Haftası ile ilgili biri uzun diğeri kısa versiyon olmak üzere    hazırladığımız animasyon filmlerimiz yayında. Kısa versiyon için bu linkin ve uzun versiyon için bu linkin  üzerine tıklayarak bu özel haftaya ilişkin hazırladığımız animasyon filmlerimizi izleyip fikir edinebilirsiniz.


Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

Anamur Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısında Neler Oldu?

Jandarma Uyuşturucu Madde Operasyonunda (7) Kişiyi Yakaladı

Aşıkların Karacaoğlan Atışması Tiyatro Oyunu Seyirciyi Büyüledi

Anamur’da 1 Mayıs Etkinlikleri Devam Ediyor

Başkan Deniz'den 1 Mayıs Mesajı

Muhtarlardan Belediye Başkanlarına Teşekkür Etkinliği

Anamur'da Kepçe Operatörü İş Makinesinin Altında Can Verdi

Gazetecilik Fotoğrafçılık ve Günümüzün Hızlı İletişimi Dijital Ortam

TÜBİTAK Bilim Söyleşisi Şehit İbrahim Armut Fen Lisesinde Yapıldı

Türkiye'yi Kaplayan Çöl Tozu Etkisi Sürüyor: İstanbul ve Diğer İllerde Durum Ne?

Anamur Belediye Seçim Sonuçları

Durmuş Deniz Kimdir?

Durmuş Deniz'den Tıp Bayramı Mesajı

Başkan Tarhan: “Kazanacağım ve CHP’ye döneceğim”

İyi  Parti Anamur’da Tam Kadro Sahada

Kılınç Bahçelievlerde Böyle Karşılandı

Muhtar Adayı Muharrem Garip: 'Kalınören Değişim İstiyor'

CHP'nin Başkan Adayı Durmuş Deniz Örene Böyle Teşekkür Etti

CHP MERSİN MİLLETVEKİLİ GÜLCAN KIŞ: TRT, AKP’NİN PROPAGANDA ARACINA DÖNDÜ

SERDAR SOYDAN ÇARŞI ESNAFINI ZİYARET ETTİ

Hull City, Zorlu Deplasmandan 3 Puanla Döndü

Damar Hamlin Kimdir, Kalp Krizi Hayatını Nasıl Etkiledi?

Knicks-Sixers: New York'un En Merak Eeilen 5 Skoru

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Başladı

Klasik Spor Ayakkabılar: Zamansız Tarzın Vazgeçilmez Parçası

Cumhurbaşkanlığı Dev Organizasyonu Bisiklet Turu

İstanbul'da Sünnet Tahtı Kiralamak

6. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu Kupa Töreni İle sona Erdi

Seçer 6. Tour Of Mersin Uluslararası Bisiklet Turunu Anemurium’dan Başlattı

Otelcilerden Galatasaray Kampına Ziyaret!

Kızılcık Şerbetinde bu Hafta Neler Oldu?

Kızıl Goncalardan Ortalık Toz Duman Meryem’e Ağır Suçlama

Sare Ayça Anamur’un Gururu Oldu

Askan Mühendislik Makina: Güvenilir Çözümler, Dayanıklı Malzemeler

Lara Di Lara’nın Dördüncü Albümü “Eskisi Gibi Değil” Çıktı!

ETS’de Yaza Özel Fırsatlar Devam Ediyor!

Yenişehir Belediyesi, Dünya Barış Günü’nde Sadık Gürbüz’ü Mersinlilerle buluşturacak

Başarılı Sanatçı Ersin Güloğlu yepyeni şarkısı Yalan Değil yayında!

İbrahim Tatlıses, Gülben Ergen Aynı Sahnede

Merve Özbey Yaz Konserleri'nde sahne alıyor

Jandarmadan Öğrencilere Siber Farkındalık Eğitimi

Prof. Dr. Hasan Yıldırım Anamur Ters Laleyi Bilim Dünyasına Tanıttı

Üniversite Soruları Nasıl Hazırlanır?

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Durmuş: ‘Eğitim Sadece Sınıfta Değil Sahada da Olur’

Çözüm Okulları Eğitimde Global Dünya’nın Kapılarını Aralıyor

Başkan Kılınç'tan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Meslek Yüksekokulumuz Anamur’a Gümüş Madalya Getirdi

İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan’dan Ortalama Puan Uyarısı

Yurtdışı Lise Eğitiminin Önemi

Göç Dayı Öykü Yarışması Üçüncülük Ödülünü Aldı

Anamur Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısında Neler Oldu?

Jandarma Uyuşturucu Madde Operasyonunda (7) Kişiyi Yakaladı

Aşıkların Karacaoğlan Atışması Tiyatro Oyunu Seyirciyi Büyüledi

En Güncel Spor Haberlerini Sunan Siteler

Anamur’da 1 Mayıs Etkinlikleri Devam Ediyor

Anadolu Mutfak Kültüründe Anamur’un Yeri

Başkan Deniz'den 1 Mayıs Mesajı

Muhtarlardan Belediye Başkanlarına Teşekkür Etkinliği

Kimlik Kayıp İlanı

Kombi Çeşitleri ve Özellikleri | Türler Arasındaki Farklar

Anamur'da Kepçe Operatörü İş Makinesinin Altında Can Verdi

Gazetecilik Fotoğrafçılık ve Günümüzün Hızlı İletişimi Dijital Ortam

Evrende Dünyamızdan Başka Yaşam Var mı?

TÜBİTAK Bilim Söyleşisi Şehit İbrahim Armut Fen Lisesinde Yapıldı

Türkiye'yi Kaplayan Çöl Tozu Etkisi Sürüyor: İstanbul ve Diğer İllerde Durum Ne?

Hull City, Zorlu Deplasmandan 3 Puanla Döndü

Uyku Apnesi: Günlük Yaşamı Nasıl Etkiliyor ve Tedavisi Nasıl Yapılıyor?

TikTok Yetkilileri Türkiye Büyük Millet Meclisine Tekrar Çağırılıyor

YDS Sonuçları Açıklandı

Çalışma Bakanı Işıkhan’dan Asgari Ücretli ve Memurlara 1 Mayıs Uyarısı

Yatırımcıların Dikkati, Teknoloji ve Değişim Sektörlerine Yöneldi

Damar Hamlin Kimdir, Kalp Krizi Hayatını Nasıl Etkiledi?

Trafik Sigortası Primlerinde Zam Oranları Yüzde 3 ile Sınırlandırılacak

Doların Seyrini Savaş Senaryosu Belirliyor

Fosil Yakıtlı Araçlar Yerini Elektrikli Otomobillere Devrediyor

Şehit İbrahim Armut Fen Lisesi Müdürü Nahit Akalın ve Ekibi Başkan Deniz'i Ziyaret Etti

23 Nisan Anamur’da 104. Kez Coşku ile Kutlandı

Mersin Büyükşehir Çocuk Festivali İle Dünya Çocuklarını Anamurda Buluşturdu

Mersin Büyükşehir Çocuk Festivali İle Dünya Çocuklarını Anamurda Buluşturdu

Aksa Çukurova Doğal Gaz’dan Belediye Başkanı Deniz’e Hayırlı Olsun Ziyareti

Yükleniyor