Tarih: 29.09.2022 05:44

Piyasa gelişmeleri

Facebook Twitter Linked-in

Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’nın Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefon konuşması gerçekleştireceği paylaşıldı. Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, Ekonomik Dönüşüm ve Yeni Paradigmalar Zirvesi’nde saat 10:00’da konuşacak. Gün içerisinde Ekonomik Güven Endeksi ve geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen PPK Toplantısı’nın özeti yayımlanacak.

Dün BoE’nin tahvil alımına yönelik açıklaması küresel piyasalarda risk iştahını yükseltti, USD ve US 10 yıllık tahvil faizleri geri çekildi. ABD borsaları ise günü %2 düzeyinde kazançla tamamladı. Bugün Asya genelinde pozitif görünüm devam ediyor, DXY ise dünkü geri çekilmesini telafi sürecinde. BIST dün küresel piyasalardan negatif ayrışarak XBANK öncülüğünde düşüş sergiledi. Güne tepki alımlarıyla başlamasını beklediğimiz endekste kısa vade için yukarı potansiyeli sınırlı görüyoruz; 3250-3270 bölgesi ara direnç konumunda izlenebilir.

İZLENECEKLER

—Eylül’22 TÜİK Ekonomik Güven Endeksi

—PPK Toplantı Özeti

ŞİRKET HABERLERİ

—YKBNK tahsili geçmiş alacak tutarı TL564.8mn olan alacağın toplam TL113mn bedel ile muhtelif varlık yönetim şirketlerine satıldığını paylaştı.

—NTGAZ, üç adet oto CNG tesisinin faaliyetine son verileceğini, ciro içerisindeki toplam payının ise binde bir düzeyinde olduğunu bildirdi.

—SAHOL hisse geri alım programı kapsamında dün TL26.33 fiyat ortalamasıyla toplam 750bin adet pay alımı yapıldığını bildirdi.

—TURSG hisse geri alım programı kapsamında dün TL6.22 fiyat ortalamasıyla toplam 300bin adet pay alımı yapıldığını bildirdi.

 

Kaynak Tera Yatırım
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —