Tarih: 29.09.2022 05:24

BİST100 endeksi

Facebook Twitter Linked-in

BİST100 endeksindeki geri çekilme dün de genele yayılan satışlar ile devam etti. Global piyasalardaki risk iştahının yurt içine de yansıması endeksi baskıladı.

BİST100 endeksinin VİOP akşam seansının geçtiğimiz işlem gününde normal seans kapanışının üstünde kapaması ve Asya piyasalarındaki pozitiflikle endeksin güne alıcılı başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

İngiltere’de yeni gelen hükümet yeni paketler açıklarken, İngiltere Maliye Bakanı, son ekonomik pakette İngiltere’de toplam 5 milyar sterlini bulacak vergi indirimlerinin uygulanmasına hazırlanıldığını duyurması sterline değer kaybettirmişti. Bu durumun İngiltere'nin dış boç yükümlülüğünü artıracağı, yüksek enflasyonu devam ettireceği ve talep yönlü sıkıntıların oluşacağı algısı ile sterlin, dolar karşısında sert değer kaybederken, dün İngiltere tarafından açıklanan tahvil piyasalarına müdahale durumu ile sterlin kayıplarının bir kısmını telafi etti. Bu durumla birlikte ABD piyasaları yönünün yukarı çevirirken ve bir çok varlık sınıfında yaşanan geniş çağlı satışlar ile ABD piyasaları da geçtiğimiz günü pozitif tamamladı.

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —