Tarih: 20.10.2022 12:58

Pakistan Başbakanı’ndan Çinli uzman grubuna teşekkür

Facebook Twitter Linked-in

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, ülkenin selle mücadele çalışmalarına destek veren Çinli uzman grubuna şükranlarını iletti.

Şerif bugün başkent İslamabad’daki başbakanlıkta Çinli uzman grubunu kabul ederek, ülkede sel felaketini önleme ve afet zararlarını azaltma çalışmalarına yardım sağlayan Çinli uzmanlara teşekkür ettiğini belirtti.

Şerif, “Bu yıl Pakistan çok ciddi sel felaketine uğradı. Çin hükümeti ve halkı Pakistan’a büyük destek verdi. Çin, selle mücadele konusunda zengin deneyimlere sahip bir ülke. Çinli uzman grubunun Pakistan’ın selle mücadele çalışmaları hakkında kısa, orta ve uzun vadeli plan önerilerini sunmasını bekliyoruz.” dedi.

Görüşmeye katılan Çin’in İslamabad Büyükelçisi Nong Rong, Çin hükümetinin Pakistan’a selle mücadele için destek ve yardım sağlamaya devam edeceğini söyledi.

Çin hükümetinin talimatıyla 11 Ekim’de Pakistan’a ulaşan uzman grubun, öngörülen plana göre Pakistan’daki çalışmaları yarın sona erecek.

Pakistan Ulusal Afet Yönetim Kurumu’ndan edinilen bilgiye göre, haziran ortasından bu yana, şiddetli yağışlar ülkede sel felaketine yol açtı. Felaketten 33 milyon kişi etkilendi. Afetzedelere yardım ve felaket sonrası yeniden yapılanma çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —