Tarih: 22.03.2023 08:41

Özgüven Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezinin Down Sunumu Büyük Takdir Topladı

Facebook Twitter Linked-in

Mithat ÜNAL- Anamur Özel Özgüven Rehabilitasyon Merkezi, 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü nedeni ile farkındalık günü programı düzenlediler. Anamur Yalı Evleri Mahallesinde bulunan rehabilitasyon merkezi  önünde gerçekleşen programa Anamur Kaymakamı Bilal Bozdemir’in yanında, Başkan Vekili Nilgün Ayhan,  Anamur Engelliler Ve Engelli Aileleri Dayanışma Derneği(ANED) Başkanı hikmet Narcı, okul müdürleri öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldılar. Preogramda sunumu Özel Eğitim Öğretmeni Yasemin Rüzgar Yaptı.  

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından  Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Selda Yılmaz bir konuşma yaptı. İnsan vücudunda 23'ü anneden, 23'ü babadan gelmek üzere 46 kromozom bulunur. Hücre bölünmesi sırasında oluşan bir anomali sonucunda 21. kromozomun fazla olması sebebiyle, Down sendromlu bireylerde 47 kromozom olduğunu kaydetti ve bunun doğum öncesinde tesbit edilebildiğini söyledi.  Konuşmasında Özel Özgüven Rahabilitasyon Merkezi hakkında da kısa bilgi veren Kurum Müdürü Selda Yılmaz; “Özgüven Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi olarak, 2010 yılında 5580 sayılı  Özel Eğitim Kanunu çerçevesinde eğitime başladıklarını ve Anamur merkez ve çevre mahallelerinden 126, Bozyazı’dan 40 ve Aydıncık’tan 5 olmak üzere toplamda 171 özel gereksinimli bireye ücretsiz servis hizmeti sağlayarak 4 katlı Müstakil binamızda, Özel Eğitim ve  Rehabilitasyon Hizmeti vermekteyiz.”  Dedi.

1 yaş üzeri, zihinsel yetersizliği,  bedensel yetersizliği, işitme yetersizliği, otizm spektrum bozukluğu,öğrenme güçlüğü (disleksi) olan bireylerin hizmeti için kurumda  bir müdür,  8 özel eğitim öğretmeni, 2 fizyoterapist, 1 rehberlik ve psikolojik danışman, 1 psikolog 3 şoför, 3 hostes,  2 yardımcı personel  olmak lmak üzere , toplam 21  kişi görev yapmakta olduğunu söyledi.
Kurum velilerinden Down Sendomlu Enes Zeybek’in annesi Fadine(Şadiye Zeybek’in konuşması programa katılanlara duygulu anlar yaşattı. Selda Yılmaz’ın rökportaj tarzındaki söyleşisine cevap veren Şadiye Zeybek, Enes’in dünyaya gelmesi ile hayatlarının tamamen değiştiğini söyledi. Öz Güven Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinin vermiş olduğu eğitimin Enes’e çok şeyler kattığını kaydeden Zeybek, oğlunun 5 yaşına kadar yürüyemediğini, ancak 5 yaşında elektrikli süpürgeye ulaşmak için istem dışı iki adım atarak yürümeye başladığını ve o günden bu yana o süpürgeyi anı olarak sakladığını ifade etti. Down sendromlu bireylerimize toplumun ayrı bir birey olarak bakmamaları gerektiğini kaydeden anne Şadiye Zeybek, çevresinin Enes’e farklı baktığını belirterek bunun rahatsızlık verici bir durum olduğunun altını çizdi. Zeybek, çocuğunun gelişimine sunduğu katkılardan dolayı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi sahipleri Durmuş Yılmaz, Müdürü Selda Yılmaz başta olmak üzere idarecilerine ve öğretmenlerine teşekkür etti.
 


Bugünün Down Sendromu Farkındalık günü olduğunu ve anlamının büyük olduğunu kaydeden Kaymakam Bilal Bozdemir, öğretmen ve velilerin yanında güzel gösterileri için öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum.” Dedi.
Özel Özgüven Rehabilitasyon Merkezi’nin  günün anlam ve önemini belirten güzel bir program hazırladıklarını kaydeden Anamur Engelliler Ve Engelli Aileleri Dayanışma Derneği(ANED) Başkanı Hikmet Narcı da bu özverili sunumlarından dolayı kurum yetkililerine, öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti. Program öğrencilerin birbirinden güzel gösterileri ile son buldu.
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —