-
BIST 100
17946,70%0,33
-
DOLAR
47,84% 0,10
-
EURO
55,38% 0,31
-
GRAM ALTIN
6736,33% 0,68
-
Ç. ALTIN
10756,50% 0,30
Ovacık’ta festival heyecanı başlıyor!
Çeşme’nin ‘En İyi Kavunu’ ve ‘En İyi Sakız Koyunu’nun seçileceği Ovacık Sakız Koyunu ve Kavunu Festivali’nin 7’incisi bu yıl 10-11 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Başkan Oran, “Birbirinden renkli görüntülerin
Çeşme’nin ‘En İyi Kavunu’ ve ‘En İyi Sakız Koyunu’nun seçileceği Ovacık Sakız Koyunu ve Kavunu Festivali’nin 7’incisi bu yıl 10-11 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Başkan Oran, “Birbirinden renkli görüntülerin olacağı Ovacık Tarım ve Sakız Koyunu Festivalimize tüm İzmirli hemşerilerimizi bekliyoruz” dedi.
10-11 Eylül’de Ovacık’ta gerçekleştirilecek festivalde karakteristik bir tür olan Sakız ve Kaçeli Koyununu yaşatmak, yetiştirici sayısını arttırmanın yanı sıra endemik türler olan kavun, sakız ağacı, beyaz soğanı, karakılçık buğdayı, kekik gibi yerli tohumların korunması ve gelecek kuşaklara sağlıklı gıdanın ulaşması amaçlanıyor.
Çeşme Belediyesi tarafından düzenlenen 7. Ovacık Tarım ve Sakız Koyunu Festivali bu yıl 10-11 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek. Tarıma en uygun alanların ve üretimin gerçekleştirildiği Ovacık’ta, Çeşme Kavunu ile bölgeye has nesli tükenmekte olan Sakız ve Kaçeli Koyunu cinslerini yaşatmak amacıyla düzenlenen festivalde Çeşme’nin yöresel değerlerinin öne çıkarılması hedefleniyor.
“En iyi Çeşme kavunu” seçilecek
10 Eylül Cumartesi günü halk oyunları gösterisi ile başlayacak festivalde lezzeti ve kendine has aroması ile ünlü, coğrafi işaretli ürün olarak tescillenen ‘En İyi Çeşme Kavunu’ yarışması yapılacak. Kadın efeler zeybek gösterisinin ardından Ovacık köy halkının Zeybek gösterisi ile devam edecek festivalde Ovacık Kavunu, Ovacık Ekmeği ve Ovacık Kelle Peyniri ikram edilecek.
Sakız Koyunu yarışması yapılacak
11 Eylül Pazar günü gerçekleşecek Kortejin ardından Halk Oyunları gösterisi ve Ovacık köy halkının oynayacağı Ovacık Zeybeği gösterisi yer alacak.
Festivalin ikinci gününde karakteristik bir tür olan Sakız Koyununu yaşatmak amacıyla “En İyi Sakız Koyunu” yarışması düzenlenecek. ‘En İyi Sakız Koçu’, ‘En İyi Sakız Koyunu’, ‘En İyi Erkek Toklu’, ‘En İyi Dişi Toklu’ olmak üzere 4 kategori altında düzenlenen yarışmada dereceye girenlere ödül verecek.
“Mavi ve yeşili birleştiren Ovacık’ı dünyaya tanıtacağız”
Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, Çeşme’nin sadece denizi, güneşi ve kumu ile değil, aynı zamanda tarım kenti olma özelliği ile de dünya turizminde yer alacağına vurgu yaparak “Ovacık verimli toprakları ve tarım yapılan ovaları ile Çeşmemizin kıymetlisi. Üzüm bağları, enginarı, kavun tarlaları ile mavi ile yeşili birleştiren Ovacık’ta bu sene Tarım ve Sakız Koyunu Festivali’nin 7’incisini düzenliyoruz. Coğrafi işaretli ürünümüz olan kavunumuzu, karakteristik bir değer olan, “Padişah adaklığı” olarak da bilinen Sakız Koyunu’nun en çok yetiştiği bölgemiz Ovacık’ı dünyaya tanıtacağız. Birbirinden renkli görüntülerin olacağı Ovacık Tarım ve Sakız Koyunu Festivalimize tüm İzmirli hemşerilerimizi bekliyoruz” dedi.
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı
Somali Kedisi: Tilki Kuyruklu Uzun Tüylü Habeş
Toptan Mantı ile Geleneksel Lezzeti İşletmenize Taşıyın
18 işçinin ölümünden 21 Yıl hüküm giyen Şüpheli 8 yıl sonra JASAT Operasyonu ile Silifkede Yakalandı
Kesilen Okaliptüs Ağaçlarının Gövdesi Kıpkırmızı Olmuştu
Maslak'ta 7 Gün 24 Saat Kesintisiz Çilingir Hizmeti
Üretici Şah, 2 Yıldır Bir Türlü Yapılmayan Yolu Cimer’e Taşıdı
YENİ Parti Anamur Kurucu İlçe Başkanı Çetin Mutlu Oldu
Bayındır: ‘Marka Kent Anamur’a Bu Manzara Yakışmıyor ’
Telegram Grupları ve Topluluk Keşfi: Telegram Grup Listeleri Ne İşe Yarar?
Hayatımın Mucize Anı O Orman Yangını Haberi
Baget Çanta Günlük Hayatta ve Gece Hangi Kıyafetlerle Kombinlenir? Stilinizi Yükseltecek Öneriler
MHP’li Dr. Levent Uysal: "Çiftçimiz Tapusunu Bekliyor"
MHP Anamur İlçe Yönetiminde Görev Dağılımı
Dereköy de Bu Yılın Aşuresi İle Misafirhane Açıldı
ANKA-DER33 OLAĞAN GENEL KURUL İLANI
Başkan Deniz CHP'den İstifa Etti.
BU CUMA DEREKÖY’DE ÇİFTE HEYECAN: MUHTAR BOLLUK'TAN AŞURE ETKİNLİĞİ VE MİSAFİRHANE AÇILIŞI İÇİN AÇIK DAVET
YKS Sonuçlarına Göre Nasıl Tercih Yapmalısınız?
Korku Sinemasında "Other Mommy" Rüzgarı
Bütçemi Zorlamadan Nasıl Araba Alırım?
"ANAMURDA MUZ İÇİN 25 YILLIK ÇAĞIRI: İTHAL MUZ YERİNE YERLİ MUZ TÜKETİN"
Emine ve Ali Çiftinin Eskişehir Ve Anamur’u Buluşturan Görkemli Düğünü
Anamur'da Gözler Durmuş Deniz'de! CHP'de Kalacak mı, Yeni Parti'ye mi Geçecek?
İkinci El Rolex Saat Satışı
Güneş Paneli Ölçüleri Ve Kurulum Alanı Hesabı
Etiyopya Kahvesi Tadım Rehberi
Özgür Özel Yeni Parti Kuracağını Açıkladı! Gözler 27 Temmuz'da, TBMM Dengesi Değişebilir
Kırmızı Et Fiyatlarında Son Durum! Dana ve Kuzu Eti Fiyatları Geriledi
Anamur Plajlarında Temizlik Tartışması Büyüyor! Vatandaşlardan Hijyen ve Hizmet Şikayetleri
Emeklilere Müjde! SGK Maaş Farkı Ödemelerinin Tarihini Açıkladı: Hesaplara Yatacağı Gün Netleşti
Yükleniyor


