Tarih: 18.10.2022 11:42

Gerçekleştirdiği ziyarete dair değerlendirmede bulunan Bakan Bilgin: ″Türk milletinin tarihinde ırkçılık yoktur″

Facebook Twitter Linked-in

“2023’e Doğru Şehir Buluşmaları” programları kapsamında Afyonkarahisar’da bulunan Bakan Bilgin’e, AK Parti Milletvekilleri Veysel Eroğlu, İbrahim Yurdunuseven, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay ve Belediye Başkanı Mehmet Zeybek eşlik etti.

Gerçekleştirdiği ziyarete dair değerlendirmede bulunan Bakan Bilgin, şunları kaydetti:

“Türkiye’de iki temel siyasi akım vardır. Bunlar milliyetçilik ve muhafazakarlıktır. Türk milleti kendi kültür ve değerlerine sahip çıkması açısından muhafazakarlıktır. Yenilik yapmak, milleti ileriye taşımak, milletin birliğini, varlığını Gazi Paşa’nın ifadesiyle ilelebet sürdürmek içinde milliyetçilik gereklidir.”

Bakan Bilgin, milliyetçilik düşüncesinin Türk insanının tabiatında var olduğuna dikkati çekerek, “Bizim milliyetçiliğimizin batıdan farkı şudur; Batılıların milliyetçileri de, ırkçıları da vardır. Ama batıda ırkçılık tahakküm eder hale gelmiştir. Türk milletinin tarihinde ırkçılık yoktur. Geleceğinde de olmayacaktır.” ifadelerini kullandı.

MHP İl Başkanlığı'nın ardından Ülkü Ocakları İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Bakan Bilgin’i; Ülkü Ocakları Başkanı Oğuz Kağan Diler ve gençler karşıladı.

Bakan Bilgin, Başkan Diler’den ocak çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —