Tarih: 13.09.2022 09:59

Cisco’dan güvenli hibrit çalışmanın ipuçları

Facebook Twitter Linked-in

Cisco uzmanları, tüm dünyada giderek yaygınlaşan uzaktan ve hibrit çalışma ortamında siber tehditlere karşı alınması gereken kritik önlemleri derledi. Bunların başında ise güçlü bir parola ve iki faktörlü kimlik doğrulaması geliyor.



SEYAHAT kısıtlamalarının hafiflemesi ve uzaktan çalışmanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hibrit çalışma modeli, dünya genelindeki giderek standart bir uygulama halini aldı. Bu durum, aynı zamanda sürekli olan artan karmaşıklığı ve güvenlik risklerini de beraberinde getirdi.


Günümüzde siber saldırılardaki yükselme, uzaktan çalışan sayısının giderek arttığı iş yerleri için önemli bir tehdit oluşturuyor. Cisco uzmanları da ekipler ister ofiste ister uzaktan isterse de seyahat halindeyken çalışıyor olsun, sorunsuz bir hibrit deneyimin ipuçlarını paylaştı.



EMEA Hizmet Sağlayıcıları ve MEA Siber Güvelik Direktörü Fady Younes, konu hakkında şunları söyledi: “İş modelleri değiştikçe ve hibrit çalışma standarda dönüştükçe, kuralları ve hiyerarşileriyle geleneksel iş yeri anlayışı yerini hibrit çalışmaya dayalı, çok daha esnek bir yaklaşıma bırakıyor. Ancak, bu büyüme ve esnek çalışmanın temelinde, verilerin ve bu verileri işleyen sistemlerin güvenliğinin sağlanmasının yattığını unutmamız gerekiyor. Uzaktan çalışanların, doğru siber güvenlik uygulamalarını takip etme konusunda sorumluluklarının farkında olmaları gerekiyor. Hibrit çalışmanın özgürlüğü ve gücüyle birlikte, nerede olursak olalım, siber güvenli bir şekilde çalışma sorumluluğu da beraberinde geliyor.”

Güvenli hibrit çalışma ortamı için 5 anahtar


Güvenlik konusunda farkındalığı artırmak, güvenli ve sorunsuz bir kullanıcı deneyimi sağlamak için Cisco, kullanıcıların potansiyel siber tehditlerden korunmak için atabilecekleri birkaç önemli adımın altını çiziyor: 

 

 

 


Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —