Tarih: 07.10.2022 11:38

Barkod Nedir?

Facebook Twitter Linked-in

 

İnsanların kayıtlı olduğu yerlerde bilgilerine ulaşabilmek için ülkemizde T.C kimlik numarası bulunmaktadır. Bunun gibi ürünlerin kayıtlı olduğu yerlerle ilgili bilgilere ve diğer ayrıntılara ulaşabilmek ve kaybolmasını sağlayabilmek için barkoddan destek alınmaktadır. Barkod adı üzerinde bir ürünün üzerine verilmiş olan kod numarasına verilen isimdir. Bu kod numarası sayesinde ürünle ilgili birçok bilgiye ulaşılabilir ve ürünün kaydı kolaylıkla gerçekleştirilebilir. Barkod etiket olarak adlandırılan etiketler pek çok ürünün üzerinde yer almaktadır.

Gerek elektronik gerek market alışverişi gerek tekstil ürünleri veya farklı alanlardaki bütün ürünlerin satışı sırasında ülkemizde ve tüm dünyada barkoda yer verildiğini söyleyebiliriz.  Barkod sayesinde ürünlerin üretildiği firmalar ürünlerle ilgili bilgiler gibi birçok ayrıntıya kolaylıkla ulaşılabilir ve işlemler pratik ve hızlı bir şekilde yapılabilir. Barkodu olmayan bir ürünün satışı ise ülkemizde ve dünyada artık neredeyse mümkün değildir.

Barkod Nasıl Yapılır?

Barkodun oluşturabilmesi için belirli bir program bulunmaktadır. Bu programa uyularak barkod oluşturulursa barkod okuyucu olarak adlandırılan bütün cihazlarda kolay bir şekilde bu ürünün okunması sağlanabilmektedir. Barkod oluşturulurken e-an tarafından ülke kodu olarak verilmiş olan kodlar ilk 3 hanede yer almaktadır. Daha sonrasındaki 4 hane ise işletmelerle ilgili bilgi veren rakamlardır. Yani işletmelere belirli bir numara verilmiştir ve bu da barkod adı verilen etiketlerde ilk 3 haneden sonra yer alan 4 hanedir.

Bu 4 haneli rakamın arkasından verilen 5 rakam ise ürün malul numarası olarak barkodda yer almaktadır. Barkodlarda bundan sonra sondaki rakam ise kontrol numarası olarak adlandırılan numara olarak yer almaktadır. Barkodlar ortalama 8 ila 13 rakamdan oluşmaktadır. Barkodonline olarak adlandırılan sitede talep ettiğiniz özelliklerde barkodların satışını görebilirsiniz.

Barkod Etiketi

Barkod etiketi olarak adlandırılan etiketler hemen hemen bütün ürünlerde bulunmaktadır. Ürünlerin görünür kısımlarında barkod etiketi olması zorunludur. Barkod etiketi olmayan bir ürünü almamanız tavsiye edilmektedir. Barkod etiketi olması bir ürünün belirli kontrollerden geçtiğini göstermektedir. Barkod etiket yapılması ve oluşturulması konusunda ise destek alacağınız birçok yer bulunmaktadır. Herhangi bir ürünün ilk defa üretimini gerçekleştiriyorsanız çeşitli başvurular yaparak ürününüzün bir barkoduna oluşmasına zemin hazırlamalısınız.

Barkod her üründe eşsiz olarak üretilmektedir. Yani her ürün için oluşturulan barkod sadece o ürüne aittir. Böylece sisteme girildiği zaman ürünle ilgili herhangi bir kargaşa veya karışıklık ortadan kalkar. Her ürünün barkod rakam sayısı da ürününün özelliklerine göre değişebilmektedir.

Barkod Etiketi Fiyatları

Barkod olarak adlandırılan bu kodların oluşturulduğu ve etiket haline getirildiği birçok yer bulunmaktadır. Barkodonline olarak adlandırılan siteyi incelediğiniz zaman barkod etiketi satışı ve diğer bilgilere de kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Barkod etiketi fiyatları ise talep edeceğiniz miktarı etiketin özellikleri gibi birçok ayrıntıya göre değişebilmektedir. Ürününüzle ilgili barkod oluşturma işlemi gerçekleştirdikten sonra etiketi çubuk veya çizgi şeklinde oluşturulan barkod özelliklerinden talep edebilirsiniz. Talep ettiğiniz her türlü etikete göre farklı bir üretim gerçekleştirilecektir. Bu üretimlerle ilgili fiyatlar daha farklı olarak karşımıza çıkabilmektedir.

Kaynak: https://www.barkodonline.com/

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —