• BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,54% 0,27
  • EURO

    43,69% 0,34
  • GRAM ALTIN

    4030,23% 0,67
  • Ç. ALTIN

    6483,07% 0,00

Öne çıkan şirket haberleri

Çin piyasa düzenleyicisi, Tesla'nın Çin'deki toplam 435.132 adet Çin yapımı Model 3 ve Model Y otomobilini yazılım hataları nedeniyle geri çağıracağını açıkladı.

GÜNCEL 1.12.2022 14:38:33 667
Öne çıkan şirket haberleri
Haberi Sesli Oku

Çin piyasa düzenleyicisi, Tesla'nın Çin'deki toplam 435.132 adet Çin yapımı Model 3 ve Model Y otomobilini yazılım hataları nedeniyle geri çağıracağını açıkladı. Piyasa Düzenleyici Devlet İdaresi tarafından yapılan açıklamaya göre, ABD'li otomobil üreticisi 142.277 Model 3 otomobili ve 292.855 Model Y'yi geri çağıracak çünkü bu otomobillerin bazılarındaki tepe lambaları yazılım hataları nedeniyle çalışmayabilir. Düzenleyici, Tesla'nın sorunları çözmek için araçlardaki yazılımı kablosuz teknolojiler aracılığıyla uzaktan güncelleyeceğini de kaydetti.

Wall Street Journal'ın haberine göre, Netflix Inc, dünya genelinde on binlerce kullanıcının gelecek yılın başlarından itibaren içerik ön izlemesine izin vermeyi planlıyor. Şirketin mevcut 2.000'den fazla aboneden oluşan ön izleyici tabanını aştığı belirtildi. Gazetenin konuya aşina kaynaklara dayandırdığı habere göre, Netflix'in bir yılı aşkın bir süre önce başlayan Ön izleme Kulübü, üyelerine bazı şovları veya filmleri platformda geniş çapta görünmeden önce izleme ve inceleme olanağı tanıyor. Bu hamle, yatırımcıların ve analistlerin akış şirketlerinin karlılığına daha fazla odaklandığı bir zamanda, Netflix'in kaliteli içerik sağlama çabalarının temelini oluşturuyor.

Tesla, ilk olarak 2017'nin sonlarında Class 8 traktör konseptini tanıttı ve üretimin 2019'da başlaması bekleniyordu ancak o zamandan beri üretim versiyonu birkaç kez ertelendi. Semi'nin üretileceği Giga Nevada'daki bugünkü etkinlikte, ilk elektrikli komyanların, Kaliforniya'daki Frito-Lay fabrikalarında ve içecek tesislerinde kullanacak olan Pepsi'ye teslim edileceği bildirildi.

Pfizer ve Valneva, Lyme hastalığı aşısı VLA15'in, bir faz 2 denemesinde aşılamadan altı ay sonra antikor seviyelerinin taban çizgisinin üzerinde kaldığını söyledi. Şirketler, her ikisinde de VLA15 ile üç doz (0-2-6 ay) veya iki doz (0-6 ay) aşılama programının tamamlanmasından altı ay sonra, VLA15-221 olarak adlandırılan çalışmadan elde edilen antikor kalıcılık verilerini bildirdi.

Ford Motor, 2030 yılına kadar Avrupa'da elektriğe geçme çabasıyla, Kuzey İngiltere'deki motor fabrikasında elektrikli araç güç ünitesi kapasitesini %70 artırmak için ek 149 milyon pound (180 milyon $) yatırım yapacağını açıkladı.

Bir şirket kaynağının Perşembe günü Reuters'e verdiği demeçte, Volkswagen ve pil yan kuruluşu PowerCo SE, otomobil üreticisinin Kuzey Amerika'daki ilk pil hücresi fabrikası için bir yer aramaya başladı. Kaynak, şirketin Avrupa dışındaki ilk gigafactory'si olacak fabrika için Kanada'nın 'mantıklı bir seçenek' olduğunu söyledi. Hareket, Volkswagen ile mineral zengini Kanada arasında Ağustos ayında imzalanan ve lityum, nikel ve kobalta erişimi güvence altına alma çabalarını yoğunlaştırmayı kabul ettikleri mutabakat zaptı'nın genişletilmesi olarak tanımlandı.

Johnson & Johnson bugün yaptığı açıklamada, yönetim kurulunun Ocak ayından itibaren geçerli olmak üzere ek Başkanlık görevini üstlenmek üzere İcra Kurulu Başkanı Joaquin Duato'yu seçtiğini söyledi. Duato, kısa bir geçiş döneminin ardından icra başkanı olarak görevinden ayrılacak olan Alex Gorsky'nin yerini alacak. Gorsky J&J kariyerine otuz yılı aşkın bir süre önce 1988'de Janssen Pharmaceuticals'da satış temsilcisi olarak başladı ve yaklaşık on yıldır şirketin başındaydı. Görev süresi boyunca, J&J'nin piyasa değeri yaklaşık 180 milyar dolardan 460 milyar doların üzerine çıktı.

Senato Ticaret Komitesi Başkanı Maria Cantwell Salı günü,  Boeing 737 MAX 7 ve MAX 10 sertifikasyon son tarihini uzatacak ve mevcut uçakların güvenlik iyileştirmeleriyle donatılmasını gerektirecek bir taslak teklif yayınladı. Cantwell Salı günü Reuters'e verdiği demeçte, son tarihi kaldıracak yasama dili üzerinde anlaşmaya varmak için çalışırken FAA'dan ek bilgi istediğini söyledi. 'Güvenlik odak noktası olmalı, randevu değil' dedi. Boeing, Kongre’den Endonezya ve Etiyopya'da 346 kişinin ölümüne neden olan ve uçağın 20 ay süreyle yerde kalmasına yol açan iki ölümcül 737 MAX kazasının ardından modern kokpit uyarıları için yeni bir güvenlik standardı getiren kararı 27 Aralık’tan sonrasına uzatmasını istiyor. Ancak Kongre bu taslağın son tarihini 27 Aralık olarak belirlemişti. FAA'ya daha önce bildirilmemiş 23 Kasım tarihli bir mektupta Cantwell, Boeing 737 MAX filosunun sertifikasyonu ve 5 Aralık'a kadar 'mürettebat uyarı gerekliliklerine uygunluğu' hakkında ek bilgi istedi. 27 Aralık'tan sonra, tüm uçakların FAA tarafından onaylanması için modern kokpit uyarı sistemlerine sahip olması gerekiyor, bu da iki yeni MAX uçağının geleceğini tehlikeye atabilir.

Kaynak: IKON Menkul
Hibya Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

Kuşe Etiketler Can Barkod Güvencesiyle Sizleri Bekliyor

Anamur’da 1 Mayıs Coşkuyla Kutlandı

Teknoloji ve İnsanlık Arasındaki Efsanevi Dönüşüm

Kaymakam Bozdemir’in “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü” Mesajı

Alden Hotel Cappadocia ile Kapadokya’da Büyüleyici Bir Konaklama Deneyimi Sizi Bekliyor

Anamur’un İçme Suyu İçin Acı Reçete

Anamur Ekspresten Herkese Editör Muhabirlik İmkanı

Kapadokya’nın Büyüleyici Atmosferini Grand Alfa Travel ile Keşfedin

TikTok Üzerinden 1.2 Milyar Liralık Dolandırıcılık: 120 Şüpheli Gözaltında

Yenileme Yapmayanlar Dikkat!

Karadeniz'de Fındık Üreticiler TMO ve Serbest Piyasayı Takip Ediyor

Güncel Akaryakıt Fiyatları Düşündürüyor

Depremler Küçük Çaplı da Olsa Devam Ediyor

İstanbul'un Kadıköy, Üsküdar ve Beşiktaş ilçelerinde elektrikler kesiliyor

Merkezi Kayıt Kuruluşu'nun (MKK) da Yünetmelik Değişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya'da Resmi Temaslarda Bulundu​

Enflasyon ve Döviz Kuru Dalgalanmaları Gündem Oldu

Anamur Ortaokulu Kermes Gelirlerinin 100 Bin Lirasını Kuzeyhan’a Bağışladı

Çözüm Akademi Öğrencisi Miray Batkı, FIRST Robotics Dünya Şampiyonasında Türkiye'yi Gururlandırdı!

Ünal’ın “AN” Kitabı Final Okulları’nda Öğrencilerle Buluşuyor

Otomobil ve konut alımlarında cazip fiyat teklifleri ne anlama geliyor?

Kuzeyhan’ın Hayaline Ortak Ol: Bir Umut, Bir Kalp, Bir Adım!

Nevzat Çağlar,Veli Erdem ve Adil Ünal’dan Onurlandıran Ziyaret

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

Pulluda Doğa ile İç İçe Ücretsiz Mesire Keyfi Başladı

Pelvik Kontüzyon Nedir, Belirtileri, Tedavisi ve İyileşme Süreci​ Nasıldır?

Güneş Patlamaları yüzde 400 Arttı: Jeomanyetik Fırtına Riski Yükseliyor

Jordan Wood’un Senato Adaylığı, Susan Collins’a Karşı Mücadeleyi Kızıştırıyor

ABD’de Hava Alarmı: Şiddetli Fırtına ve Hortum Uyarıları Halkı Tedirgin Ediyor

Indus Sular Antlaşması: Artan Küresel İlgi ve Bölgesel Gerilimler

Yükleniyor

Anamur’da 1 Mayıs Coşkuyla Kutlandı

TikTok Üzerinden 1.2 Milyar Liralık Dolandırıcılık: 120 Şüpheli Gözaltında

Yenileme Yapmayanlar Dikkat!

İstanbul'un Kadıköy, Üsküdar ve Beşiktaş ilçelerinde elektrikler kesiliyor

Merkezi Kayıt Kuruluşu'nun (MKK) da Yünetmelik Değişti

Kuzeyhan’ın Hayaline Ortak Ol: Bir Umut, Bir Kalp, Bir Adım!

Geleceğin Komutanları Jandarma Koltuğunda

Anamurlu Hacı Adayları Kutsal Yolculuğa Hazır

Genç Kız Yapay Zeka ile Gündemi Atatürk’e Sordu Sonra Gözyaşlarını Tutamadı

Anamur'da İnsan Ticareti Operasyonu: 6 Gözaltı, 4 Tutuklama

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda Önemli Konular Ele Alnacak

Alparslan Türkeş'in Anısına Sosyal Medyada Yoğun İlgi

MHP’Lİ UYSAL BRÜKSEL’DEN SESLENDİ: GÖÇMEN MESELESİNE TÜM DÜNYA SAMİMİYETLE YAKLAŞMALI

Balıkesir Üniversitesi ve Uyumsoft arasında iş birliği protokolü imzalandı

MERSİN BELLEK OFİSİ, FAALİYETLERİNİ TÜM HIZIYLA SÜRDÜRÜYOR

İş ve Dinlenme Arasında Denge Nasıl Bulunur? Uzmanlardan İpuçları

Anamur Belediye Seçim Sonuçları

Durmuş Deniz Kimdir?

Durmuş Deniz'den Tıp Bayramı Mesajı

Başkan Tarhan: “Kazanacağım ve CHP’ye döneceğim”

7. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nda Macar Sporcu Feldhoffer'dan Tarihi Başarı

Ümit Milli Takım, Kosova'yı 4-2 Mağlup Etti

Trabzonspor'da Şenol Güneş Dönemi: 2+1 Yıllık Anlaşma Sağlandı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Rangers ile rövanş maçına çıkıyor

Arda Güler'in Yeni Rotası Netleşti

Super Bowl LIX, 9 Şubat 2025'te New Orleans'ta gerçekleşti

NBA'DE LUKA DONČIĆ'İN LAKERS'A GEÇİŞİ OLAY OLDU

NBA’de Sürpriz İlgi: Maxi Kleber İstatistikleri Zirveye Çıktı!

Lakers Fırtınası! Son Günlerde Spor Dünyasının Zirvesinde

Anamur’un Gururu! İbrahim Takmet, Kickboks Türkiye Şampiyonasında Üçüncü Oldu

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

"Aşk Adası Buluşması" ABD'de Zirvede: Hangi Zaman Dilimdesiniz?

Moda endüstriyel, çevre dostu ve sürdürülebilir uygulamalara yöneliyor

İleri Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Stratejileri: Yaşam Ayavefe'nin Çevresel Vizyonu

Kızılcık Şerbeti'nde Büyük Ayrılıklar ve Gerilim Dolu Yeni Bölümler

Anamur Ortaokulu Kermes Gelirlerinin 100 Bin Lirasını Kuzeyhan’a Bağışladı

Çözüm Akademi Öğrencisi Miray Batkı, FIRST Robotics Dünya Şampiyonasında Türkiye'yi Gururlandırdı!

Ünal’ın “AN” Kitabı Final Okulları’nda Öğrencilerle Buluşuyor

Deniz’den Belediye Başkanlığını Devralan Deniz Okullara Sahne İstedi

Denizden Çocuklara Kutlama Mesajı

Mithat Ünal, AN Kitabının Okullardaki İmza Günlerine İmam Hatip Lisesinden Başladı

Anamurlu Minikler Kur’an-ı Kerim’i Öğrenmenin Mutluluğunu Yaşadı

Anamur'da Cami Cemaati Bayramda Çocukları Sevindirdi

Mersin Büyükşehir Kurs Merkezi Anamur’da Yüzlerce Öğrenciye Umut Oluyor

Ünal, “AN” Kitabı İçin İlk İmza Gününü Bu Cuma Yücelen Vakfı’nda Gerçekleştirecek

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 31 25 1 5 48 80
2.Fenerbahçe 31 23 2 6 49 75
3.Samsunspor 32 16 10 6 9 54
4.Beşiktaş 31 14 7 10 16 52
5.Eyüpspor 32 14 10 8 11 50
6.İstanbul Başakşehir 31 14 11 6 7 48
7.Trabzonspor 31 12 10 9 13 45
8.Göztepe 31 11 10 10 12 43
9.Konyaspor 32 12 13 7 -3 43
10.Kasımpaşa 31 10 9 12 -2 42
11.Gazişehir Gaziantep 31 12 13 6 -2 42
12.Kayserispor 31 10 11 10 -10 40
13.Antalyaspor 31 11 13 7 -21 40
14.Rizespor 31 11 16 4 -14 37
15.Sivasspor 32 9 16 7 -10 34
16.Alanyaspor 31 9 15 7 -11 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 31 4 20 7 -29 19
19.Adana Demirspor 31 2 25 4 -50

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.