• BIST 100

    9311,88%-2,19
  • DOLAR

    38,85% -0,32
  • EURO

    44,87% -0,99
  • GRAM ALTIN

    4344,50% 1,44
  • Ç. ALTIN

    6989,75% 1,74

Öne çıkan şirket haberleri

Reuters’ın haberine göre, Exxon Mobil'in 2015 yılında bir petrol sızıntısının operasyonları durdurduğu Kaliforniya kıyılarındaki bir petrol sahasını satması durumunda yaklaşık 2 milyar dolar kaybetmesi bekleniyor.

GÜNCEL 7.11.2022 14:38:53 604
Öne çıkan şirket haberleri
Haberi Sesli Oku

-Reuters’ın haberine göre, Exxon Mobil'in 2015 yılında bir petrol sızıntısının operasyonları durdurduğu Kaliforniya kıyılarındaki bir petrol sahasını satması durumunda yaklaşık 2 milyar dolar kaybetmesi bekleniyor. Exxon’un, Houston'daki kullanılmayan ofis alanını kiralamayı ve satmayı düşündüğü belirtildi.

-Amazon, Rivian Automotive ile ortaklık da dahil olmak üzere elektrikli araç girişimlerini güncelledi. E-ticaret devi, Rivian'dan sıfır emisyonlu araçlarının Temmuz ayında piyasaya sürülmesinden bu yana ABD'deki müşterilere 5 milyondan fazla teslimat yaptığını duyurdu.

-The Wall Street Journal Pazar günü bildirdiğine göre Meta Platforms bu hafta binlerce çalışanı etkileyebilecek büyük çaplı işten çıkarmalar uygulamayı planlıyor. Gazete, duruma aşina olan insanlara atıfta bulunarak, son zamanlarda görülen en büyük Big Tech işten çıkarma sayısının ne olabileceği konusunda 'binlerce' çalışanın ateş hattında olabileceğini söyledi.

-Nike, Brooklyn Nets oyuncusu Kyrie Irving ile ilişkisini askıya aldı. Bir anti-Semitik belgeselin tanıtımı nedeniyle basketbol yıldızı ile bir sonraki ayakkabı serisini iptal etti. Bir açıklamada antisemitizmin herhangi bir biçimini kınayan Nike, Irving'in sözleşmesinin hemen biteceğini söyledi. Irving'in Nike ile sözleşmesi başlangıçta 1 Ekim 2023'te sona erecekti.

-Apple Inc, COVID-19 kısıtlamaları Çin'in Zhengzhou kentindeki bir montaj tesisinde üretimi geçici olarak kesintiye uğratması nedeniyle iPhone 14 Pro ve iPhone Pro Max sevkiyatlarının önceden tahmin edilenden daha düşük olmasını beklediğini bildirdi. iPhone üreticisi, 'Tesis şu anda önemli ölçüde azaltılmış kapasitede çalışıyor. Müşteriler yeni ürünlerini almak için daha uzun bekleme süreleri yaşayacaklar' açıklamasını yaptı. Reuters, geçen ay Apple'ın iPhone'larının üretiminin, Çin'deki COVID kısıtlamalarının sıkılaştırılması nedeniyle önümüzdeki ay dünyanın en büyük fabrikalarından birinde %30'a kadar düşebileceğini bildirmişti.

-Yeşil Ulusal Araba Değerlendirme Programı (Green NCAP) Pazartesi günü bu son turda üç araca odaklanan yeni bir dizi sonuç yayınladı. Tesla Model 3, NIO eT7 ve Renault Megane E-Tech. Her üç araç da Green NCAP sürdürülebilir derecelendirme programı kapsamında etkileyici bir beş yıldız alarak, elektrikli güç aktarma organlarının yüksek enerji verimliliği sayesinde geleneksel otomobillerin puanlarını çok aşarak neredeyse maksimum puanlar elde etti. 60 kWh pil kapasitesi, tek motorlu, arkadan çekişli ve 208 kW gücündeki Tesla Model 3, Tesla serisinin en küçük aracı ve markanın Green NCAP tarafından test edilen ilk modeli olma özelliğini taşıyor. Model 3, hem soğuk hem de sıcak testlerde ve daha yüksek hızlara maruz kalan arabaları gören Otoyol Testinde yüksek enerji verimliliği elde etti. Green NCAP, Tesla'nın küçük ön alanının ve aerodinamik şeklinin verimliliğine yardımcı olduğunu söyledi, ancak daha düşük sıcaklıklarda yapılan bir test döngüsünde kabin ısıtma, konfor ve pil koruma yönetimi etkinleştirildiğinde tüketimin % 72 arttığını gösterdi. Tesla hisseleri seans öncesi hafif alıcılı seyrediyor.

Tesla (TSLA) Teknik olarak baktığımızda yukarıda 210.87 seviyesinin kırılması halinde önce 215.4 ve arkasından 223.37 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 206 desteğinin altında önce 203.72 ve arkasından 198.59 desteğine doğru düşüşler söz konusu olabilir.

Not: Hissede genişleyen üçgene benzer bir oluşum görülmekte. Bu yüzden iki seviyeyi ön plana çıkarmamız lazım. Aşağıda 203.72 desteğinin kırılması halinde satışlar sertleşebilir. Yukarıda ise 237.35 direncinin kırılması halinde alımlar hız kazanabilir.

Apple(AAPL) Teknik olarak baktığımızda yukarıda 138.36 seviyesinin kırılması halinde önce 142.77 ve arkasından 149.55 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 140.6 desteğinin altında önce 138.24 ve arkasından 136.36 desteğine doğru düşüşler söz konusu olabilir.

Not: Hisse kritik bölgesi olan 136.36-134.10 bölgesine doğru satış baskısı altındayken bu seviyenin ne kadar güçlü bir destek olduğunu grafikte görüyoruz. Bu seviyelere geldikçe yükselişler yaşanabilir. Yukarıda ise 152.17 seviyesi oldukça kuvvetli bir direnç konumuna geldi.

Meta (META) Teknik olarak baktığımızda yukarıda 95.08 seviyesinin kırılması halinde önce 97.4 ve arkasından 102.72 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 88.47 desteğinin altında önce 86.27 ve arkasından 83.78 desteğine doğru düşüşler söz konusu olabilir.

Not: Hisse önemli destekleri bir bir kırarak satış eğilimini güçlendirdi. Hisse bugün seans öncesi alıcılı seyrediyor. Hissede 102.72 seviyesi belirleyici olacaktır. Bu seviyenin üzerinde alımlar hız kazanabilecekken 102.72 seviyesinin altında satış baskısı derinleşebilir.

Amazon (AMZN) Teknik olarak baktığımızda yukarıda 92.44 seviyesinin kırılması halinde önce 97.09 ve arkasından 101.98 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 89.28 desteğinin altında önce 88.17 ve arkasından 86.43 desteğine doğru düşüşler söz konusu olabilir.

Not: Hissede aşağı yönlü kanal eğilimi devam ederken satış baskısı da sürüyor. 101.98 seviyesi kırılmadığı sürece satış eğilimi korunabilir. Bu seviyenin kırılması halinde alışlar ön plana çıkabilir. Hisse bugün seans öncesi alıcılı seyrediyor.

Kaynak: İkon Menkul
Hibya Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler:

Türkiye'nin Yükselen Hosting Markası Verigom

Air India'ya Ait Boeing 787 Dreamliner Ahmedabad'da Düştü: 240'tan Fazla Kişi Hayatını Kaybetti

İsrail’den İran’a "Rising Lion" Operasyonu: Nükleer ve Askeri Hedeflere Hava Saldırısı 6 Karar Komutanı Öldürüldü

Anamur TSO’dan Mersin Ekonomi Zirvesi'ne Katılım: Anamur'un Sorunları Gündeme Taşındı

Air India Boeing 787 Kazası—En Az 30 Ölü

San Antonio’daki Aşırı Yağış ve Sel: 4 Kişi Hayatını Kaybetti

Graz, Avusturya’daki Okul Saldırısı—Milli Yasa Devam Ediyor

ABD—İran Nükleer Görüşmeleri Yeniden Başlıyor

ABD Ordusunun 250. Kuruluş Yıldönümü Geçit Töreni Planlanıyor

Meteoroloji Uyarısı: Britanya’da Altıncı Fırtına Alarmı

Amerika Borsalarında Soft Düşüş, Boeing Kaybı

ABD’den Taliban’a Maruz Kalan Afganlara Göçmen Belirlemesi

NYT Connections Bulmacasında #732 Çözümü Açıklandı

2025 Film Festivalleri Takvimi Açıklandı

Türkiye–Azerbaycan “Atatürk 2025” Tatbikatı Nahçıvan'da Başladı

Marmara’da Sismik Hareketlilik Tedirgin Ediyor

Resmi Gazete'de Yapı Denetimi Yönetmeliğinde Yenilik

IAEA İran’a Cevap Niteliğinde Sert Bildiri Yayımladı

Orta Doğu’daki Tansiyon Piyasalara Yansıdı

Air India Uçağı Ahmedabad'da Düştü: Bilanço Ağır

Graz, Avusturya’daki Okul Katliamı Milli Yas İlan Edildi

NATO Zirvesi Roma’da Toplandı: “Savunma Harcamaları Artmalı”

Dünya Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü: Küresel Bilinç

Dünya Kupası Dart Turnuvası Frankfurt’ta Başladı

Air India Uçağı Ahmedabad’da Binaya Çarptı

Los Angeles’ta Göçmen Karşıtı Protestolar Tırmanıyor

ESA’nın Solar Orbiter Misyonu Güney Güneş Kutbunu İlk Kez Gördü

Japonya’nın Tottori Karpuzu Başkent’te Tanıtıldı

Osaka Expo’sunda Finlandiya Günü Kutlamaları

Çin Uçak Gemisi Fujian Sarı Deniz’de Tatbikata Çıktı

Yükleniyor

Air India'ya Ait Boeing 787 Dreamliner Ahmedabad'da Düştü: 240'tan Fazla Kişi Hayatını Kaybetti

Air India Boeing 787 Kazası—En Az 30 Ölü

Başkan Durmuş Deniz: "Bayram Kültürünü Yaşatmaya Kararlıyız"

Başkan Deniz; "Memurumuzu Enflasyona Ezdirmedik"

Kurban Bayramınız Kutlu Olsun

Büyükşehir Belediyesi Anamur ve Bozyazı’da Yol Konforunu Artırıyor

Z Kuşağı Argo Terimleri ve TikTok Trendleri Sosyal Medyada Gündemi Sarstı!

Müftü Fidan, Engelli Bireylerle Buluştu

AGC, AGF’nin 12. Üyesi Oldu 

AGF’li Gazeteciler Anamur’a Hayran Kaldı 

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal: ‘Orman Vasfını Yitirmiş Araziler Çiftçimize Kiralansın’

MHP’li Vekil Dr. Levent Uysal: 'Kadınlara Finansal Okuryazarlık Sertifika Programı Müjdesi'

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda Önemli Konular Ele Alnacak

Alparslan Türkeş'in Anısına Sosyal Medyada Yoğun İlgi

MHP’Lİ UYSAL BRÜKSEL’DEN SESLENDİ: GÖÇMEN MESELESİNE TÜM DÜNYA SAMİMİYETLE YAKLAŞMALI

Balıkesir Üniversitesi ve Uyumsoft arasında iş birliği protokolü imzalandı

MERSİN BELLEK OFİSİ, FAALİYETLERİNİ TÜM HIZIYLA SÜRDÜRÜYOR

İş ve Dinlenme Arasında Denge Nasıl Bulunur? Uzmanlardan İpuçları

Anamur Belediye Seçim Sonuçları

Durmuş Deniz Kimdir?

Anamurda 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları Renkli Geçti

ANTİSK İlkbahar Tenis Turnuvaları Coşkuyla Sona Erdi

7. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nda Macar Sporcu Feldhoffer'dan Tarihi Başarı

Ümit Milli Takım, Kosova'yı 4-2 Mağlup Etti

Trabzonspor'da Şenol Güneş Dönemi: 2+1 Yıllık Anlaşma Sağlandı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Rangers ile rövanş maçına çıkıyor

Arda Güler'in Yeni Rotası Netleşti

Super Bowl LIX, 9 Şubat 2025'te New Orleans'ta gerçekleşti

NBA'DE LUKA DONČIĆ'İN LAKERS'A GEÇİŞİ OLAY OLDU

NBA’de Sürpriz İlgi: Maxi Kleber İstatistikleri Zirveye Çıktı!

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

"Aşk Adası Buluşması" ABD'de Zirvede: Hangi Zaman Dilimdesiniz?

Moda endüstriyel, çevre dostu ve sürdürülebilir uygulamalara yöneliyor

İleri Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Stratejileri: Yaşam Ayavefe'nin Çevresel Vizyonu

Kızılcık Şerbeti'nde Büyük Ayrılıklar ve Gerilim Dolu Yeni Bölümler

Türkiye’nin ilk Astronotu Şehit Yüksel Alçın Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri İle Birarada

Yücelen Akademi İlk Mezunlarını Verdi

YÜCELEN EĞİTİM VAKFI AKKUYU NÜKLEER SANTRAL EĞİTİM PROTOKOLÜ DEVREYE GİRDİ

Gençlik ve Spor Bayramını Uluslararası Robot Yazılım Ödülü İle Taçlandırdı

muz üreticisi, fiyat adaletsizliği, kooperatifleşme

Anamur’da Minik Yürekler Kur’an ile Buluştu

Ünal AN Kitabını, Yarın Anamur Çözüm Anadolu Lisesi Öğrencilerine İmzalıyor

Ünal AN Kitabını Anamur Final Anadolu Lisesi Öğrencilerine İmzaladı

Anamur Ortaokulu Kermes Gelirlerinin 100 Bin Lirasını Kuzeyhan’a Bağışladı

Çözüm Akademi Öğrencisi Miray Batkı, FIRST Robotics Dünya Şampiyonasında Türkiye'yi Gururlandırdı!

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.