-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,19% 0,15
-
EURO
50,61% -0,63
-
GRAM ALTIN
7161,53% -0,61
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Avrupalı öğrencilere Bağcılar’da çevre eğitimi
“Yeşil Gelecek İçin Avrupa Gençlik İttifakı Projesi” kapsamında İstanbul’da bulunan Avrupalı öğrenciler, mecliste bir araya geldiği Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir’le iklim değişikliğiyle mücadele ve çevre üzerine
“Yeşil Gelecek İçin Avrupa Gençlik İttifakı Projesi” kapsamında İstanbul’da bulunan Avrupalı öğrenciler, mecliste bir araya geldiği Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir’le iklim değişikliğiyle mücadele ve çevre üzerine değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’deki çalışmalardan memnun kaldıklarını belirten Kuzey Makedonyalı Ines Redjıkj, “Kendi ülkemizle karşılaştırdığımızda burada yapılan işlerin kaliteli olduğunu fark ettik. Bu noktada burada güzel şeyler oluyor” dedi.
Bağcılar Belediyesi ile Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Vakfı’nın (WALD) ortaklaşa düzenlediği “Yeşil Gelecek İçin Avrupa Gençlik İttifakı Projesi” kapsamında Belçika, Romanya ve Kuzey Makedonyalı 15 öğrenci, İstanbul’a geldi. Bağcılar’da ağırlanan gençler, 7 gün boyunca “Yeşil Mutabakat ve Aktif Vatandaşlık” üzerine eğitim alıyorlar. Öğrenciler, bu süreçte uzmanlarla görüşerek Türkiye’de yapılan çalışmalar hakkında bilgi ediniyor.
Atıklar, artık profesyonelce yönetiliyor
Program çerçevesinde Avrupalı gençler, Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir’in konuğu oldu. Özdemir, meclis salonunda ağırladığı öğrencilerle iklim değişikliğiyle mücadele ve çevre politikalarıyla ilgili konuştu. 90’lı yıllar öncesiyle sonrasını mukayese ederek Türkiye’de yaşanan değişime değinen Özdemir, “O zamanlar çevresel problemler söz konusuydu. Vahşi depolama denilen düzensiz depolama yöntemiyle çöpler toplanır ve bir noktaya getirilirdi. Bu hem hava kirliliğine neden olurdu hem de metan gazı sıkışmasıyla can kayıplarıyla sonuçlanan patlamalar gerçekleşirdi. Ancak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başlatmış olduğu ve sonra da AK Parti belediyeciliğinin çalışmalarıyla atık, bir tehdit olmaktan çıktı. İstanbul’da şu an bütün çöpler düzenli şekilde atık ayrıştırma tesislerine götürülerek burada ayrıştırıldıktan sonra geri dönüşümü sağlanıyor. Atıklar İstanbul’da çok profesyonelce yönetiliyor. Bunlardan enerji de üretir hale geldik” dedi. Özdemir, ray sistemlerindeki gelişmelerden doğalgazın yayılmasıyla hava kirliliğinin azalmasına ve bisiklet yollarının artırılmasından 2023’te yola çıkacak olan TOGG için elektrik şarj istasyonlarının kurulmasına kadar birçok çalışmadan da bahsetti.
Kendi ülkemizle karşılaştırdığımızda burası daha kaliteli
WALD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Duman ile Bağcılar Belediyesi Gençlik Meclisi üyelerinin de katıldığı toplantıda; konuk öğrenciler, merak ettikleri bütün soruları Özdemir’e yöneltip cevap aldı. Program sonunda gençler, Türkiye’de uygulamaları çok beğendiklerini söyledi. Aktif politikada rol alırsa çevre alanında çalışmalar yapmayı düşündüğünü belirten Kuzey Makedonyalı Ines Redjıkj, “Başkanın söylediklerini çok kıymetli buluyorum. Kendi ülkemizle karşılaştırdığımızda burada yapılan işlerin daha kaliteli olduğun fark ettik. Bu noktada burada güzel şeyler oluyor” dedi.
Gençleri, Bağcılar’da ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını söyleyen Özdemir, öğrencileri tebrik edip eğitim hayatlarında başarılar diledi.
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Japon Tatlı Patatesi Neden Trend Oldu? Sağlıklı Beslenme Tutkunları Bu Lezzeti Konuşuyor
2026 Emekli Paketi Şekilleniyor: Maaş, Sosyal Haklar ve Sağlıkta Yeni Dönem
Anamur’da Çocuklar Camide Buluştu
Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu
Anamur-Abanoz Yolunda Katliam Gibi Kaza: 3 Ölü, 11 Yaralı
Kaymakam Kemal Duru’dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı
Minik öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’u andı
Başkan Recep Tayyip Erdoğan: Maaş ve İkramiye 14 Mart’tan İtibaren Hesaplarda
Minimalist Gelinliklere İlgi Patladı: Narciso Rodriguez Aramaları Zirve Yaptı
Japon Tatlı Patatesi Küresel Trend Oldu: “Japanese Sweet Potato Chocolate Cake” Tarifi Patlama Yaşıyor
ENHYPEN ve Heeseung Sosyal Medyada Gündem Oldu: “Heeseung Ayrılıyor mu?” Sorusu Hayranları Harekete Geçirdi
“90’larda Nasıldın?” Trendi Patladı: Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
“XO, Kitty” Fırtınası: Arama Trendleri Yüzde 750 Arttı, Hayranlar Aynı Sorunun Peşinde!
İnşaat Sektöründe Yeni Dönem: Modern Çatı Çözümleri ve Maliyet Analizi
MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL’DAN 4 MİLYON GENCE ÖĞRENCİ AFFI VE 100 BİN MEZUNA DENKLİK ÇAĞRISI
Anamur’da Ramazan Buluşması: İl Müftüsü Mustafa Topal Din Hizmetlerini Yerinde İnceledi.
MİLLETVEKİLİ UYSAL, MERSİN’İN ELEKTRİK VE SOSYAL GÜVENLİK TALEPLERİNİ ANKARA’YA TAŞIDI
Jandarma Anamur ve Aydıncıkta On Binlerce Makaron ve Yüzlerce Paket Kaçak Sigara Ele Geçirdi
Tarsus’ta Kaçak Kazı Operasyonu: Define Arayan Şüpheli Jandarmaya Yakalandı
Prof. Dr. Kürşat Şahin Yıldırımer: “Sosyal Medya Çağında Gençler Kimlik Baskısı Altında”
Anamur Şoförler Odası’ndan Birlik ve Beraberlik İftarı
Anamur Şöförler Ve Otomobilciler Odası Baskanlığından iftar Sofrası
VEFA Projesi Anamur'da Yüzleri Güldürüyor
Sms Onay Hizmetleri ile SMS Onay ve Sanal
19 Yıl Hapis Cezası Bulunan Şahıs JASAT Operasyonuyla Yakalandı
Ceyhan’da Depoda Tüp Patladı 40 Güvercin Telef Oldu
Yükleniyor


