Tarih: 10.10.2022 11:18

Oğuz: 'Anamur ve Bozyazı da Ticaretin Ufkunu Açacağız'

Facebook Twitter Linked-in

Mithat ÜNAL-Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Ertuğrul Oğuz, Meclis Üyesi ve Meslek Komitesi adayları ile birlikte Anamur’da üye ziyaretlerini sürdürüyor.

Ziyaretler sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ertuğrul Oğuz “Anamur ve Bozyazı’yı ihracatta lider konuma getireceğiz” dedi.
Ekibi ile  adaylığa karar vermesinin ardından önce Anamur ticaretinin sorunlarını ele aldıklarını kaydeden Oğuz, kapsamlı bir araştırma ve çalışma yaparak bir rapor hazırladıklarını kaydetti.  Göreve seçilmeleri halinde gerçekleştirmeyi planladıkları tüm projelerin hazır olduğunu belirten ANTSO Başkan Adayı Ertuğrul Oğuz, açıklamalarını şöyle sürdürdü: ’En önem  verdiğimiz projelerimizin başında ANTSO üyeleri için ihracat kapılarını ardına kadar açmak var. Ürettiğimiz ürünleri ihraç etmekte ve katma değerli ürün üretiminde geride kaldığımız bir gerçek, ama geç kalmış değiliz. Göreve gelir gelmez ANTSO bünyesinde bir Ofis kuracağız. Bu ofis üyelerimizi ihracata teşvik edecek, bu konuda eğitimler verecek  ve köprü vazifesi görecek bir ofis olacak. Aynı zamanda bu ofisi üyelerimizin teşvik, destek ve kredilere erişimi konusunda da destekleyeceğiz. Sadece muzuyla çileğiyle değil, avokadosuyla, tropikal meyveleriyle, keçiboynuzuyla tüm tarım ürünlerini, bu ürünlerden elde edilen işlenmiş ürünleri, kekik, adaç
ayı gibi bitkisel ürünleri, tıbbi ve aromatik yağları ihraç eden ve piyasaya yön veren bir Anamura hazır olun. Biz diyoruz ki Anamur ve Bozyazı da üretilipte ihracatı yapılmayan hiçbir bir ürün kalmayacak ve bu ürünlerin ihracatında Anamur ile Bozyazı bölgede lider konuma gelecek.”
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —