Tarih: 24.11.2023 15:06

Öğretmenlik Aşk ile Yapılmazsa Zor Bir Meslek

Facebook Twitter Linked-in

Mithat ÜNAL-Anamur İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan,  öğretmenlik mesleğinin kutsal bir meslek olduğuna dikkat çekti ve “Aşk ile yapılmazsa yanlış seçilmiş zor bir meslektir.” Dedi. Anamur da öğretmenler günü kutlaması saat 09:30’da Yeni Cumhuriyet Meydanında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün çelenk sunma töreni ile başladı. Çelengi İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan sundu. İlçe Kaymakamı Bilal Bozdemir, Garnizon Komutanı Albay Taner Tükel, Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Cumhuriyet Başsavcısı Meriç Dede, öğretmenler ve öğrencilerle vatandaşlar katıldı. 

Saat 10:00’da Anamur İmamhatip Proje Okulu’nun düzenlediği programda duygulu anlar yaşandı. Öğretmenliği anlatan ve öğrencilerin sunduğu orotoryo ve bir öğretmenin şehit edildiği sahneler katılımcıları hem duygulandırdı hem de büyük beğenilerini kazandı. İlçe Müdürü İlyas Mercan burada yaptığı konuşmada, maddi beklenti içerisinde olunduğu taktirde öğretmenlik mesleğinin yanlış seçilmiş bir meslek olduğunu söyledi. Öğretmenin tüm toplumun geleceğine yön veren bir meslek olduğunun altını çizen İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan,  “Bir öğretmenin verdiklerinin ne maddi ne de manevi olarak ödenemez.” Dedi. Mercan konuşmasının sonunda Baş Öğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden tüm öğretmenleri rahmetle andı. 
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in Öğretmenler Günü mesajını İmamhatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni Ümit akın okudu. Emekli öğretmenler adına konuşan Emekli Öğretmen Hasan Demirel de bir öğretmenin öğrencisine önce düşünmeyi ve insan olmayı öğretmesi gerektiğine dikkat çekti. Kendisini emekli olarak görmediğini ve son nefesine kadar öğretmen olarak kalacağını söyleyen Demirel; “Çocuklarımıza hayatın gerçeklerini bütün yönleri ile öğretmeliyiz. Yoksa çocuk yarın hayatın acı bir gerçeği ile karşılaştığında yaşamını nasıl devam ettireceğini bilmeli.” Dedi. Anamur İmamhatip Proje Okulu Edebiyat Öğretmeni Kenan Kahvecioğlu ve Halk Eğitim Müdürlüğü Müzik Kursu Öğretmeni Ali Koyu’nun bir birinden güzel parçaları ile devam etti. Kaymakam Bilal Bozdemir ve Garnizon Komutanı Al Bay Taner Tükel’in istekleri üzerine Koyu ‘Suzan Suzi’ parçasını seslendirdi. Çift Perdeli sazı ile parçayı yorumlayan Koyu’yu salon ayakta alkışladı. Tören, tenis turnuvasında dereceye giren kadın ve erkek öğretmenlerin  plaketlerini vbe hediyelerini almaları ile sona erdi. 
MHA



 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —