Tarih: 03.10.2022 19:47

Öğrenciler Harçlıkları İle Candostlara Mama Aldılar

Facebook Twitter Linked-in

Mithat ÜNAL-MERSİN'in Anamur ilçesinde eğitim veren Akdeniz İlkokulu öğrencileri, harçlıkları ile aldıkları mamaları Mersin Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağına götürerek görevlilere teslim etti.  
Öğrenciler, grup sorumlusu Kiraz Çoban ve 3 öğretmenin nezaretinde Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin otobüsleri ile ‘Bu dünya Bizim, bu dünya can dostlarımızın, bu dünya hepimizin’ sloganı ile barınağa gittiler.  Öğrenciler, getirdikleri mama çuvalını otobüsten indirerek görevlilere teslim ettiler. 
Öğrencilerin bu davranışının takdire değer olduğunu kaydeden Okul Müdürü Mesut Gündoğdu, hem öğrenci velilerine, hem öğretmenlere hem de öğrencilere teşekkür etti. Gündoğdu; “Bugün 4 Ekim dünya Hayvanlarını Koruma günü nedeni ile öğrencilerimiz çok güzel bir davranışta bulundular. Yaparak yaşayarak öğrenme nedeni ile kendi harçlıklarından topladıkları paralarla, hayvanlara yem aldılar.
Bunu Mersin Büyükşehir Belediyemizin Hayvan Barınağına götürüp kendi elleri ile teslim ettiler. Öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize teşekkür ediyoruz.” Dedi. Grup sorumlusu Kiraz Çoban da öğrencilerin bu davranışının takdire değer olduğunu söyledi. Öğrencilerin mamayı kendi harçlıkları ile aldıklarını kaydeden Çoban; “Hayvan sevgisini böylece yaparak yaşayarak öğrenmiş olduk.” Dedi. 
Duygularını anlatan öğrencilerde evlerinde kendi besledikleri hayvanlarla aralarındaki duygu bağlarını anlattı. Hayvanların korunması gerektiğini ifade eden öğrenciler, ‘Bu dünyanın sadece insanlara değil, hayvanlara da ait olduğunu; “Bu Dünya bizim, bu dünya can dostların, bu dünya hepimizin.” Sloganı ile pekiştirdiler. Öğrencilerin mama çuvalını taşırken, barınakta gezen köpeklerin sevecen yaklaşımı görülmeye değerdi.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —