-
BIST 100
16159,06%-0,58
-
DOLAR
44,20% 0,04
-
EURO
50,81% -0,37
-
GRAM ALTIN
6858,79% -3,56
-
Ç. ALTIN
11465,56% -1,02
Otokar, ADEX 2022’de Cobra II aracını sergileyecek
Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, savunma sanayii alanındaki ürün ve kabiliyetlerini yurt dışındaki farklı organizasyonlarda tanıtmaya devam ediyor.
Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, savunma sanayii alanındaki ürün ve kabiliyetlerini yurt dışındaki farklı organizasyonlarda tanıtmaya devam ediyor. Otokar, 6-8 Eylül tarihleri arasında Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenecek olan ADEX 2022 savunma sanayii fuarında dünyaca tanınan COBRA II Taktik Tekerlekli Zırhlı Aracı’nı sergileyecek.
Otokar’ın Azerbaycan ile uzun yıllara dayanan bir işbirliği olduğunu vurgulayan Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, “Kardeş ülke Azerbaycan ile Türkiye arasındaki dostluk ve işbirliği ilişkilerinin en önemli yansımalarından biri hiç şüphesiz ki savunma sanayii alanında gerçekleştirilen işbirliği projeleri. İki ülke arasındaki süregelen güçlü bağın etkisiyle, işbirlikleri her geçen gün artıyor. 1990’lı yıllardan bu yana Otokar üretimi askeri araçlar Azerbaycan’da başarıyla hizmet veriyor. İlk zırhlı araçlarımızın ihracatını yaptığımız 2010 yılından bu yana Azerbaycan’ın savunma ihtiyaçları için çalışıyoruz; bugün değişik tip ve konfigürasyonlardaki araçlarımız farklı kullanıcıların envanterinde görev alıyor” dedi.
Askeri alandaki yatırımlarına devam eden Azerbaycan’ın modern ve etkin güce sahip ordusu ve güvenlik güçleri ile dünyada dikkat çektiğini vurgulayan Görgüç, Azerbaycan’a ihraç edilen Otokar Cobra II araçlarını hatırlatarak şunları söyledi:
“Silahlı Kuvvetler envanterinde yer alan Otokar zırhlı araçlarının başarılı performansının Azerbaycan’daki kullanıcılar tarafından da takdir ediliyor olması bizim için büyük bir gurur kaynağı. Geçtiğimiz yıl Azerbaycan, Cobra ll araçlarını ilk defa envanterine aldı. Dünyada sınıfının en iyisi olarak kabul edilen ve kullanıcıların farklı ihtiyaçlarına modüler yapısı ile cevap veren yeni nesil zırhlı aracımız Cobra ll ile Azerbaycan’ın gelişen ve değişen ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyoruz. Türkiye ile Azerbaycan arasındaki dostluğun ve süregelen işbirliğinin uzun yıllar devam edeceğine inanıyor, Otokar olarak her türlü göreve hazır olduğumuzu bir kez daha belirtmekten mutluluk duyuyorum.”
Otokar, modern orduların ve güvenlik güçlerinin mevcut ve gelecekteki ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak kara sistemlerinde yenilikçi çözümler sunmaya devam ediyor. Otokar’ın askeri araçları Türk ordusu ve güvenlik güçleri dahil dünyada 35’ten fazla dost ve müttefik ülkedeki 55’ten fazla kullanıcı envanterinde yer alıyor, çok farklı coğrafyalarda, zorlu iklim koşullarında, riskli bölgelerde aktif olarak hizmet veriyor.
COBRA II, yüksek koruma, taşıma kapasitesi ve büyük iç hacmi ile öne çıkıyor. Üstün hareket kabiliyetinin yanı sıra komutan ve sürücü dahil 10 kişilik personel taşıma kapasitesine sahip COBRA II, balistik, mayın ve EYP tehditlerine karşı üstün koruma özelliği sayesinde üst düzey güvenlik sunuyor. En zorlu arazi ve iklim koşullarında yüksek performans sağlayan COBRA II, isteğe bağlı olarak amfibik tipte üretiliyor ve ihtiyaç duyulan farklı görevlere kusursuz uyum sağlıyor. Geniş silah entegrasyon ve görev donanım ekipman opsiyonları sayesinde özellikle tercih edilen COBRA II, Türkiye’de ve ihracat pazarlarında sınır koruma, iç güvenlik ve barış koruma harekatları da dahil birçok görevi başarıyla sürdürüyor. COBRA II aynı zamanda, sahip olduğu modüler yapı sayesinde personel taşıyıcı, silah platformu, kara gözetleme radarı, KBRN keşif aracı, komuta kontrol aracı ve ambulans olarak da görev alabiliyor.
Hibya Haber Ajansı
ANAMUR'DA ÇANAKKALE RUHU YENİDEN CANLANDI: ŞEHİTLERİMİZ DUALARLA ANILDI
Kaymakam Kemal Duru’dan 18 Mart Mesajı: "Çanakkale Ruhu Birliğimizin Teminatıdır"
Anamur’da Narkotikten Sokak Satıcılarına Darbe
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Japon Tatlı Patatesi Neden Trend Oldu? Sağlıklı Beslenme Tutkunları Bu Lezzeti Konuşuyor
2026 Emekli Paketi Şekilleniyor: Maaş, Sosyal Haklar ve Sağlıkta Yeni Dönem
Anamur’da Çocuklar Camide Buluştu
Anamur’da Yürekleri Dağlayan Kaza: Direksiyon Hakimiyeti ve 3 Saniyelik Mikro Uyku Sendromu
Anamur-Abanoz Yolunda Katliam Gibi Kaza: 3 Ölü, 11 Yaralı
Kaymakam Kemal Duru’dan 12 Mart İstiklal Marşı Mesajı
Minik öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’u andı
Başkan Recep Tayyip Erdoğan: Maaş ve İkramiye 14 Mart’tan İtibaren Hesaplarda
Minimalist Gelinliklere İlgi Patladı: Narciso Rodriguez Aramaları Zirve Yaptı
Japon Tatlı Patatesi Küresel Trend Oldu: “Japanese Sweet Potato Chocolate Cake” Tarifi Patlama Yaşıyor
ENHYPEN ve Heeseung Sosyal Medyada Gündem Oldu: “Heeseung Ayrılıyor mu?” Sorusu Hayranları Harekete Geçirdi
Yükleniyor

