Tarih: 30.09.2022 10:36

Başkan Büyükkılıç, Galiçya Cephesi Türk Şehitliği’ni ziyaret etti

Facebook Twitter Linked-in

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Birinci Dünya Savaşı Galiçya Cephesi Türk Şehitliği’ni ziyaret gerçekleştirdi. Başkan Büyükkılıç, resmi ziyaret kapsamında Macaristan’a giden TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile de görüştü.

Birinci Dünya Savaşı Galiçya Cephesi Türk Şehitliği’ni ziyaret eden Başkan Büyükkılıç, Fatiha okuyarak şehitlerin mezarlarına karanfil bıraktı.

Başkan Büyükkılıç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Macaristan ziyaretimizin son gününde Galiçya Şehitliği’mizi ziyaret ederek, Birinci Dünya Savaşı’nda şehit düşen Osmanlı askerlerimizi dualarla andık. Aziz şehitlerimizin ruhları şad, mekanları cennet olsun.” ifadelerini kullandı.

Resmi ziyaret kapsamında Macaristan’a giden TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile Budapeşte’de görüşen Başkan Büyükkılıç, “Budapeşte’de, TBMM Başkanımız Mustafa Şentop ile Budapeşte Büyükelçimiz Gülşen Karanis Ekşioğlu, Fahri Konsolosumuz Osman Şahbaz, Melikgazi Belediye Başkanımız Mustafa Palancıoğlu ve eşim Necmiye Hanım’ın katılımıyla verimli bir görüşme gerçekleştirdik.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —