Tarih: 14.10.2022 08:35

El hijyeni hastalıklardan koruyor

Facebook Twitter Linked-in

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü, el hijyeninin önemine dikkati çekerek doğru yıkama teknikleri hakkında bilgi verdi.

Müdürlükten yapılan açıklamada, el hijyenin ihmal edilen bir konu olduğu belirtilerek eller yoluyla taşınan bakterilerin soğuk algınlığı, SARS, hepatit A, Avian Influenza gibi tehlikeli hastaklara neden olabildiği kaydedildi.

Ellerin; yemek hazırlamadan önce, yemek yemeden önce ve yemek yedikten sonra, hastaya temas etmeden önce ve hastaya temas ettikten sonra, tuvaleti kullandıktan sonra, çocukların altını değiştirdikten sonra, steril eldiven kullanmadan önce ve eldiven kullandıktan sonra, pişmemiş gıdalara temas ettikten sonra, üst solunum yolu sekresyonları ile temas ettikten sonra, bozulmuş gıda ve çöplere dokunduktan sonra, kedi, köpek ve diğer tüm hayvanları elledikten sonra mutlaka doğru yöntemle yıkanması gerektiği konusunda uyarıda bulunuldu.

Doğru el yıkama teknikleri ise şu ifadelerle anlatıldı:

'Gün içerisinde ellerinizi aşağıda belirtilen yöntemle sık sık yıkayınız. Ellerinizi ılık veya dayanabileceğiniz kadar sıcak su ile ıslatın ve sabunu ellerimizin bütün yüzeylerine dağıtarak  iyice köpürtün. Ellerinizi sabun ile ovaladıktan sonra iyice durulayın.Özellikle halka açık yerlerde tek kullanımlık havlu kağıt ile ellerinizi kurulayın. Ellerinizi kurutmak için kullandığınız kağıt havluyu musluğu kapatmak için kullanın ve çöp kutusuna atın.'

Hibya Haber Ajansı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —